URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Martie 2017, 17:40

DNA Oradea are șef nou: Procurorul Ciprian Man, delegat în structura centrală!

DNA Oradea are șef nou: Procurorul Ciprian Man, delegat în structura centrală! Ciprian Man
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorul Ciprian Man, care a condus Serviciul Teritorial Oradea al DNA în ultimii trei ani, a fost delegat la Structura Centrală a instituţiei, locul său urmând să fie luat de către procurorul Adrian Valentin Muntean, începând de vineri, 31 martie.

Printr-o dispoziţie a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, delegarea lui Man a fost decisă în interes de serviciu, pe o perioadă de şase luni, procurorul orădean urmând să lucreze în cadrul Secţiei 1 de Combatere a Corupţiei, în Serviciul de Combatere a Corupţiei la Nivel Înalt.

„Delegarea mea este în interes de serviciu, fiind făcută la iniţiativa conducerii instituţiei şi cu consimţământul meu”, a declarat joi pentru BIHOREANUL procurorul Ciprian Man.

Tot pentru şase luni, la şefia DNA Oradea a fost delegat, în locul lui Man, procurorul Adrian Valentin Muntean (36 de ani), „semnatarul” câtorva dosare grele, între care cel mai cunoscut este cel în care au fost trimişi în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, patronul Lotus Center, Alexander Mudura (între timp decedat), Beniamin Rus, proprietarul firmei Selina, Miklossy Ferenc, patronul firmei ungare Keviep, fiul acestuia şi alţi câţiva administratori de firme, pentru mai multe tunuri date bugetelor judeţului Bihor, Primăriei Orardea şi societăţii Electrocentraleie în perioada 2004-2007.

Tot Adrian Valentin Munteanu, care până în 2011 a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, i-a trimis în judecată pe fostul şef al CNADNR, orădeanul Dorin Debucean, şi pe avocatul Ioan Sava, ambii deja condamnaţi la închisoare.

Ciprian Man a lucrat ca procuror la Parchetele de pe lângă Judecătoria Oradea şi de pe lângă Judecătoria Beiuş din 2006 până în 2010, an în care şi-a început activitatea la DNA Oradea. Mandatul său la şefia Serviciului Teritorial a început în decembrie 2014 şi a expirat la 28 februarie.

De numele său se leagă trimiterea în judecată a fostului judecător Mircea Puşcaş, de la Curtea de Apel Oradea, a comisarului şef Ioan Brîndaş, fost şef adjunct al Poliţiei Bihor, şi a fostului şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa.

Anul acesta, Man a trimis în judecată şi cunoscutul „dosar al poliţiştilor”, ai cărui protagonişti sunt fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, fostul şef al Poliţiei Municipiului Beiuş, comisarul şef Remus Indrei, fostul şef al Poliţiei Rurale Beiuş, comisarul şef Dorin Vesa, agenţii Gheorghe Bat şi Raul Rotar, de la Posturile de Poliţie din Pietroasa şi Cărpinet, Minodora Pătroc, consilier la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, consilierul judeţean Nicolae Bodea şi viceprimarul comunei Roşia, Ioan Simea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
#Rezist deci exist
"Sa fie intr-un ceas bun!" cum ar zice Dragnea cu mana pe cele sfinte. "Pe ei, pe mama lor!" cum ar zice Poporul vlaguit de atatia ani de hotie politica. "Suntem mandri de voi ca sunteti Romani!" cum ar spune Ponta cu lacrimi in ochi. "La treaba colegi!" cum ar spune Kovesi cu gandul la bietul nostru Popor jefuit de Camarila Fanariota Socialist-Nationalista-Pesedista.
Postat 31 Martie 2017, 09:52 de decalog
..........
Il asteptam pe dl procuror Adrian Valentin Muntean ca dupa ce a cercetat pe o mica parte dintre cei ce au dat tunuri primariei Oradea, cj Bihor, etc, sa treaca la faza a doua: sa-i traga la raspundere pe acei din primarie, cj, etc, care au dat tunuri oradenilor! Noi, cei putini care mai credem in justitie, sperante avem! Sau mandatul de interimar al domniei sale se refera strict la a semna deconturile femeii de serviciu?!
Postat 31 Martie 2017, 08:30 de pinonel
!!
Succes..
Postat 30 Martie 2017, 21:13 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON