URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2014, 18:47

Disponibilizări cu cântec: UDMR-iştii s-au opus reducerilor din Poliţia Locală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Local a dat curs propunerii primarului Ilie Bolojan şi a hotărât marţi diminuarea cu 56 de posturi a organigramei municipalităţii. Întrucât doar 39 de posturi care vor fi eliminate din organigramă sunt vacante în perioada următoare, Primăria va disponibiliza 12 angajaţi, iar Poliţia Locală - 5 angajaţi.

Dacă în cazul reducerilor din Primărie reprezentanţii opoziţiei nu au avut nimic de obiectat, în ceea ce priveşte disponibilizările de la Poliţia Locală, consilierii UDMR au votat "împotrivă".

"Nu pot să fiu de acord cu disponibilizările de la Poliţia Locală în condiţiile în care instituţia duce şi aşa lipsă de personal, iar activitatea ei aduce bani serioşi la bugetul local", a spus consilierul local Huszar Istvan.

La rândul său, consilierul local Pasztor Sandor a insistat pentru păstrarea efectivelor. "Se tot vorbeşte de reducerea cheltuielilor, dar trebuie să luăm în considerare şi îmbunătăţirea serviciilor. Credeţi că cu efectivele acestea, oricum reduse, se acoperă toate zonele oraşului, inclusiv periferia din Tokai, Velenţa şi Oncea? Vă spun eu că nu! Poate că cu agenţii disponibilizaţi am fi acoperit în plus 25 de străzi zilnic", a spus Pasztor.

Intervenţiile opoziţiei nu au reuşit să influenţeze însă maşina de vot a USL. Cu atât mai puţin după intervenţia primarului Ilie Bolojan, care a spus că reducerile de personal se înscriu în politica municipalităţii de diminuare a costurilor, iar, la trei ani de la înfiinţare, Poliţia Locală se află pentru prima dată în această situaţie.

"Este adevărat, Poliţia Locală are unul dintre cele mai mici efective din ţară raportat la populaţie, dar dacă veţi verifica, veţi vedea că la fel se întâmplă şi în cazul Primăriei. Vă asigur însă că această reducere nu va afecta indicatorii de performanţă ai instituţiei", a spus Bolojan.

În urma disponibilizărilor care vor avea loc în perioada următoare, organigrama municipalităţii va cuprinde 290 de posturi, din care 32 de conducere şi 258 de execuţie, în vreme ce Poliţia Locală va număra 67 de posturi din care 4 de conducere şi 63 de execuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
x
toata politia comunitara ar trebui desfintata consuma bani de la bugen fara rost cu ce drept te opreste un politai comunitar daca el nu are academia de politie si nici studiile necesare pentru a fi politai sa ne explice cineva ce politai sant acestia fara o scoala in domeniu ? politati la apelul de noapte gata de maine esti politai nu conteaza ce scoala ai vai de politia lor nu ei sant de vina saraci
Postat 15 Ianuarie 2014, 13:44 de x
Cu ce se ocupa Politia asta Locala?
Amendeaza pe cei care nu au contract de salubritate si se fac ca nu-i vad pe cei care isi fac case fara autorizatie. Notabila activitate. Sa se desfiinteze de tot. Ce e aia politie judeteana, municipala, rurala, ecologica, financiara, etc, etc, etc?
Postat 15 Ianuarie 2014, 12:36 de Abet
vai de ei
Daca si asta locala II politie vai s amar de tara asta si asa prapadita stau toata ziua la panda la interzis si oprire ca sacalii dar daca vb cu ei niet cultura zici ca s de la coada vacii dar se mai dau si mari si tari si se umfla ca si cocosii cand sunt de fapt niste pisaciosi hahahaha Nu stiu cine mama naibii le a dat lor voie sa amendeze soferii maine o sa ieie premise hai sa desfiintam Politia Romana traiasca cei ce ne conduc ..................da nu mult ca ajungem la sapa de lemn
Postat 15 Ianuarie 2014, 01:24 de ofticatu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON