URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2015, 14:36

Director de bancă şi un evaluator, urmăriţi penal pentru complicitate la o fraudă bancară: credit de 200.000 euro obţinut cu acte false

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Directorul unei bănci orădene, o funcţionară din aceeaşi unitate bancară, respectiv un evaluator de proprietăţi imobiliare au fost puşi sub urmărire penală de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor şi ar putea ajunge în faţa instanţei, pentru că au fost părtaşi la escrocheria prin care o orădeancă, şi ea învinuită în acelaşi dosar, a obţinut un credit de 200.000 euro cu acte măsluite.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, beneficiara creditului, o orădeancă de 35 de ani, a obţinut creditul de nevoi personale de 200.000 euro în august 2010, cu documente în care se preciza în fals că, în perioada mai - septembrie 2010, în calitate de angajată a unei societăţi comerciale orădene, ar fi realizat un venit net lunar de peste 25.000 lei.

Cererea de credit a fost preluată apoi de o altă orădeancă de 34 ani, consilier servicii clienţi în cadrul unităţii bancare, care ar fi completat întregul dosar de credit în numele solicitantei şi ar fi avizat cererea, fără să mai analizeze corectitudinea celor consemnate în documentele depuse.

Potrivit poliţiştilor, pentru obţinerea creditului, orădeanca l-a avut complice şi pe un orădean de 62 de ani, evaluator imobiliar, care a întocmit raportul de evaluare a unui imobil adus garanţie la solicitarea creditului estimând valoarea proprietăţii respective la 320.000 euro deşi, în realitate, aceasta ar fi fost mult mai mică.

"Totodată, directorul sucursalei bancare, un orădean de 63 ani, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos obligaţiile de serviciu, aprobând creditul solicitat de femeia de 35 de ani fără a verifica corectitudinea documentelor prezentate la dosar înainte de efectuarea retragerii banilor", se mai precizează în comunicatul Poliţiei Bihor.

Cei patru orădeni bănuiţi au fost puşi sub urmărire penală, după caz, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu. Vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor patru persoane, fără a dezvălui despre cine este vorba.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Control_Room ! Invata sa citesti!
Majoritatea nu inseamna toata lumea, mai sunt si oameni onesti care merita tot respectul. Dar daca tu te-ai simtit vizat... e problema ta
Postat 17 Noiembrie 2015, 07:20 de info41life
@info41life
Bai nenorocit frustrat, tu crezi ca toti sunt asa cum esti tu, si neamul tau de gunoaie frustrate. Va stiti voi bine.
Postat 17 Noiembrie 2015, 05:43 de Control_Room
Toate bancile au si angajati hoti
Traim totusi intr-o tara in care majoritatea oamenilor fura (intr-o forma sau alta), o tara in care chiar Ministrul Finantelor fura "la greu" in timp ce elabora noul Cod Fiscal, etc, etc, etc.... de ce ne-am mai mira de faptul ca angajatii si directori unor institutii bancare fura bani din conturile clientilor sau ca primesc spaga pentru a acorda credite pe baza unor acte false. Si faptul ca acest articol e incomplet .... se inscrie perfect in "normalitatea" pe care o traim ...
Postat 17 Noiembrie 2015, 00:15 de info41life
Stire aiurea
Stirile acestea doar pe jumatate nu ma intereseaza . Daca nu ne dati stirile complete cu nume si tot tacamul mai bine nu mai difuzati astfel de stiri trunchiate
Postat 16 Noiembrie 2015, 20:27 de utilizator1
cine e magarita?
ii una de la bcr sau brd?
Postat 16 Noiembrie 2015, 20:22 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON