URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2014, 12:40

Direcţia Antifraudă sprijină ancheta DIICOT Oradea: 2,1 milioane euro prejudiciu prin achiziţii fictive de medicamente (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ancheta DIICOT, sprijinită de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF), scoate la iveală detalii şocante. Două firme farmaceutice orădene au emis pe bandă rulantă facturi privind achiziţii fictive de medicamente oncologice, reumatologice şi neurologice, producând un prejudiciu de 2,1 milioane euro bugetului de stat numai prin neplata impozitului pe profit şi TVA, neluând în calcul şi paguba de circa 5 milioane de euro adusă şi Fondului Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate, din care se decontau aceste medicamente inexistente.

În cadrul acţiunii de amploare declanşate joi de procurorii DIICOT Oradea - care au făcut 67 de percheziţii la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal Oradea, la mai multe farmacii şi cabinete ale unor medici de familie - nu mai puţin de 37 de echipe de inspectori din cadrul Direcţiei regionale antifraudă fiscală Oradea au asigurat sprijin de specialitate, în continuarea propriilor investigaţii începute în urmă cu mai bine de o lună.

Potrivit unui comunicat al DGAF, "în perioada 07.10-12.11.2014 inspectorii antifraudă fiscală au identificat un prejudiciu de peste 2,1 milioane euro (9.583.951 lei) cauzat bugetului de stat de către o reţea de opt firme din judeţul Bihor specializate în comerţul cu produse farmaceutice, prin evitarea plăţii impozitului pe profit datorat bugetului de stat şi TVA".

"În perioada 2012-2014, două dintre aceste firme au emis facturi pentru achiziţii fictive de medicamente oncologice, reumatologice şi neurologice (Glivec, Seroquel, Aranesp), produse parafarmaceutice şi diverse servicii în scopul atât al creşterii artificiale a cheltuielilor şi diminuarea bazei impozabile, respectiv evitarea plăţii impozitului pe profit datorat bugetului de stat, cât şi al majorării artificiale a TVA deductibilă, în vederea sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale", arată documentul.

Potrivit constatărilor inspectorilor antifraudă, facturile erau emise către şase alte firme fără angajaţi, depozite, magazine, medicamente sau marfă pe stoc, care nu funcţionau la sediul declarat, dar care erau controlate prin interpuşi de aceleaşi persoane. Banii, reprezentând contravaloarea facturilor fictive emise, se ridicau apoi de la bancă în numerar în baza unor borderouri fictive, cu nume şi serii de buletin false, şi erau returnaţi reprezentanţilor celor două firmelor beneficiare.

Întreaga operaţiune nu se putea desfăşura fără ca în reţea să fie cuprinşi şi medici care să prescrie reţete fictive, menite să ajute farmaciile care se aprovizionau fictiv cu medicamente să se "descarce" de respectivele produse. Toate aceste manopere ilegale generau prejudicii şi în sarcina Casei Asigurărilor de Sănătate, care deconta, în totalitate sau în parte, medicamentele fictive.

De altfel, procurorii DIICOT au anunţat joi dimineaţă că paguba adusă Fondului Naţional Unic al Asigurărilor de Sănătate se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, iar grupul infracţional cuprinde nu mai puţin de 50 de persoane. La finalul percheziţiilor, 30 de suspecţi vor fi duşi la sediul DIICOT pentru audieri.

Citiţi pe această temă articolul "Percheziţii DIICOT la Spitalul Municipal, farmacii şi medici de familie din Bihor: 30 de persoane duse la audieri (FOTO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
concret
Asemenea artiole, fara numele celor ce se fac vinovati, sunt fara esenta. Nu-si au rostul. Cum spuneti voi, ziaristii, cine, ce, cand, cum, unde......... altfel totul este vorba goala
Postat 30 Noiembrie 2014, 08:30 de User anonimizat
Prea cinstitul...
@Misu: Ei, cum sa nu mai fie! Unul dintre ei este chiar Ilie Gavril BOLOJAN, omul TRANZACTIILOR! Una dintre ele a incheiat-o taman cu firma la care actionar majoritar este Gheorghe IACIU! Iar Gheorghe IACIU este si fruntas in topul ANRP! Drepturi litigioase de 3 milioane lei, ANRP l-a despagubit cu 35 milioane lei! Buna afacere, nu! Bolojan, la fel.A tipat din toti bojocii ca IMPACT a dat teapa municipiului dupa care, pac TRANZACTIA! Toata lumea fericita(ma rog, fericiti ei!). Dar lui Bolojan nu-i place sa i se reaminteasca asa ceva(mai ales pe FB), drept pentru care, ce sa vezi? Hai sa-l stopam pe nebunul care ne deranjeaza! SA NU MAI POSTEZE, ce mama dre...DOAR NE-AM LUAT TARA INAPOI!(spionii rusi ziceau ca a iesit cum a vrut MOSCOVA, desi " comunistul " era Ponta! Oare de ce le convine rusilor Werner? Probabil vom vedea cat de curand!). Asa ca nebunul PROTESTATAR sa nu mai posteze pe pagina Primariei! Il mai apuca mai nou sa scrie si texte in nemteste, ba mai face misto si ne scrie "O, tannenbaum" si alte grozavii!
Postat 27 Noiembrie 2014, 17:40 de TDS
mai este un om cinstit in tara asta???
Dar mai este cineva cinstit in tara asta????...stau si ma intreb daca nu ar fi cazul sa se puna gratii la frontierele Romaniei, pentru ca vad ca peste tot in tara asta sunt numai hoti si excroci...
Postat 27 Noiembrie 2014, 16:55 de Misu
vrem DATE!!!!!!!!
VREM SĂ ŞTIM ŞI AVEM DREPTUL SĂ CUNOAŞTEM ESCROCII CARE AU FURAT DIN BANII PUBLICI, DAŢI DE NOI ÎN FIECARE LUNA LA SISTEMUL PUBLIC DE ASIGURARI DE SANATATE!!!!!! ESCROCI CARE AU MAI FĂCUT ŞI PROFIT CU FIRMELE LOR DE DOI BANI !!!! HALATELE ŞI GULERELE ALBE !!!!!!
Postat 27 Noiembrie 2014, 15:22 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON