URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Septembrie 2012, 16:58

Din sutele de susţinători ai maidanezilor, doar 7 au dus un căţel acasă în prima zi de adopţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Dacă în urmă cu două săptămâni, în prima zi în care adăpostul de câini funcţiona sub administrarea municipalităţii, circa 150 de orădeni luau cu asalt adăpostul pentru a adopta un patruped, iar până la urmă au plecat nemulţumiţi acasă, deoarece încă nu se puteau face adopţii, sâmbătă, în prima zi în care adopţiile s-au putut realiza, prin adăpost a suflat vântul.

"Doar 7 câini au fost adoptaţi", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, administratorul adăpostului, Florentin Anton.

Altfel spus, prea puţini dintre orădenii care s-au arătat dornici să ducă acasă un câine fără stăpân au şi făcut-o. De asemenea, niciun orădean n-a adoptat "la distanţă" un câine, adică n-a încheiat un act conform căruia e dispus să plătească pentru îngrijirea unui câine care să rămână la adăpost.

Taxa de adopţie a unui câine este de 70 de lei, reprezentând cheltuielile cu sterilizarea şi tratarea câinelui. Pentru maidanezii care au fost sterilizaţi deja pe cheltuiala organizaţiei SOS Dogs adopţia se poate face gratuit.

În ceea ce priveşte modalitatea de adopţie cu păstrarea câinelui în adăpost, taxa lunară, reprezentând costurile cu hrana animalului, se ridică la 80 de lei.

În prezent, în adăpost sunt în jur de 160 de căţei. Adopţiile se pot face sâmbăta, între orele 10 şi 14.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
sustinatorii maidanezilor, "in probleme".
:))) s-a pus "dihoreanul" pe ei !
Postat 11 Septembrie 2012, 18:50 de sos doghouse
decoltatele bune de "hau-hau"....
unde sunt specimenele astea, sa ia patrupedele la domiciliul propriu ??????????
Postat 11 Septembrie 2012, 18:45 de ????????????????????
@menna
Cam multe pretentii ai stimabila !! Daca o sa iti bagi tu nasu atunci cu ce bani vrei sa cumparam ceva caviar si niste sampanie pentru acesti sarmani caini ??? Poti sa raspunzi mai tu bagareato? Crezi ca e asa de usor sa cresti acesti caini fara sa faci cate o chermeza si sa "ungi" sefii mei ????? Mai, mai !!! 80 de lei inseamna 2 saci a 40 kg. de hrana uscata . Crezi ca ajunge ???? tre completat meniul cu ceva ... si cate o bere sa fie laptoase catelele..... catelele noastre bine inteles . Crezi ca noi suntem ca cei de la PMO care se multumesc cu un meniu complet la 5 lei ?????? Noi vrem mai mult si mai asortata si un pic ...... un pic stropit !!! asa ca mai putine mofturi ca aici esti la bugetari si stii ca noi suntem .... suntem asa un fel de arieni care tre sa ne descurcam pe seama voastra !!!! Vai de noi ca mult tre sa transpir sa te invat ceva ...... apropo eu cu ce raman pe seama muncii mele , cu ce iesi si tu la afacerea asta ... ca eu sunt sarman de bugetar puturos si profitor asa ca reconsiderati pozitia si iesi cu ceva ! MERCI !
Postat 11 Septembrie 2012, 16:39 de scortosul
1
Daca eu ma oblig la ceva sa respect, astept ca si cealalta parte implicata sa aibe niste obligatii (contractuale pana la urma) de respectat! Atata vreme cat dau un ban, vreau sa stiu pe ce il dau si am la randu-mi pretentii! Asa este peste tot, in orice domeniu, motiv pt care am pretentia ca EU (una dintre multele persoane care doresc sa faca acest gest) sa ma fac auzita si respectata pt efortul financiar pe care il fac in mod deliberat!
Postat 11 Septembrie 2012, 14:50 de menna
1
N-am stiut care este programul in care pot sa merg sa platesc de exemplu, taxa de adoptie la distanta, deoarece cei de la adapost din cate stiu eu, nu au site si nu stiu daca au inceput sa faca demersurile pentru mediatizarea acestui "serviciu", ci dimpotriva stiu sa arunce acum "cu parul" ca din cati am fost la adapost in 1 septembrie, numai 7 caini au fost adoptati. Si inca ceva : DE CE numai sambata intre 10 si 14 se pot vizita caini si se pot semna actele pt adoptia la distanta???? In cursul saptamanii de ce nu se poate vizita??? Daca nu sunt sambata in oras, sunt nevoita sa mai astept inca o saptamana ??? ABERANT!!! Puneti-va la punct cu toate actele,cu programul de vizita si IN PRIMUL RAND mediatizati cum trebuie sistemul de functionare si adoptie al cainilor din adapost!!! Am sa vin sambata sa adopt la distanta 2 caini, insa am pretentia sa ma lase sa-i vad cel putin de 2 pe sapt ca sa ma asigur ca sunt ingrijiti cum trebuie, respectiv sa vad carnetele de sanatate a lor, pt a nu ma trezi ca dupa 1 luna acesti caini subit si dintr-odata nu mai exista, pt ca erau bolnavi si a fost nevoie sa-i eutanasieze! Sper ca m-am facut clar inteleasa!
Postat 11 Septembrie 2012, 14:45 de menna
@judecatori
Judecati si sentinte facute de un prost care nici macar nu se semneaza !! Eu am deja 8 in grija si fac fata greu cu cheltuielile ,. Chiar nu imi mai pot permite altii !!! Asa ca daca nu am fost nu inseamna ca nu-i iubesc si nu respect viata !!! Sunt unii "oameni" care ar vrea sa fie ei singurii "ocupanti" ai Terei !!! "Iubiti animalele si copiii" - va mai aduceti aminte de film, de cantec ? Sau sufletul vostru s-a uscat ? Iubiti viata caci ni s-a dat si nu o putem da noi , noi doar putem sa o luam , sa omoram !! Incet si sigur ne transformam in egoisti, neiubitori fara simtaminte care au caracterizat OMUL pana acum. IUBITI ANIMALELE SI COPII !!! Cainele si calul cei mai credinciosi prieteni ai omului !!!! Nu va tradati prietenii !!! IUBITI ANIMALELE SI COPII !!!
Postat 11 Septembrie 2012, 11:19 de scortosul
oare de unde?
stiu ca nu va plac animalele, se citeste printre randuri, eu le iubesc, nu mai pot sa aduc acasa ca am 4, niciunul nu m-a dezamagit!!!! nu cred ca e corect sa ceri pentru un caine 80 RON atata vreme cat statul da pentru un copil 40, ma scuzati, dar e penibila suma!!! va spun eu, pe toti patru ii cresc cu banii astia.
Postat 10 Septembrie 2012, 21:45 de stan
intrebare
Am si IO o intrebare....de ce nu s-a mers pe un parteneriat cu sponsorul din Anglia, care se oferea sa suporte o parte din cheltuielile adapostului si Primaria a preferat sa nu dea curs propunerilor acestuia si sa finanteze singura adapostul?
Postat 10 Septembrie 2012, 21:35 de Adi
vai, vai mi se face rau la inima !!!
vai Bihorel iar minti nooo problem ca nu face rau la ficatul lui BASESCU :)))) informeaza te corect daca nu da ne banii inapoi + daune morale pentru ca ne torturezi psihic saraci caini fara stapani!!!
Postat 10 Septembrie 2012, 19:09 de mooooor vreau daune
dezinformare tendentioasa
------------ In aceasta Sambata au venit oameni la Adapost , care au dorit adoptie ,,La distanta" si acest lucru nu era posibil ca ADP nu a pregatit cele necesare formalitatilor........Va rugam fiti obiectivi si SCRIETI ADEVARUL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 Septembrie 2012, 18:13 de adoptator la distant
Jumatate de adevar
Poate era normal ca ADP sau consiliul local sa isi faca temele din timp, pentru ca trecerea adapostului in administrarea orasului nu s-a facut de pe o zi pe alta, ci dupa dezbaterea unui regulament si niste socoteli serioase. Ca doar nu or fi luat adapostul numai ca sa administreze cainilor solutia finala... Deci daca tot s-au gandit atata, trebuia sa se poata adopta caini din prima zi, sa aiba microcipurile pregatite si sa puna cainii in bratele doritorilor, sa se spele cu ei pe cap. Dar administratia nu a reusit nici macar dupa o saptamana sa redacteze un formular de adoptie la distanta si sa faca un calcul pe bune cam cat costa intretinerea cainelui. Deci daca nu s-au adoptat milioane de caini e si din cauza ca acest lucru era IMPOSIBIL. Cei 7 catei adoptati s-au dat cumva cu microcip? A, nu?! Deci fix asa se puteau da si acum o saptamana. Doar ca s-a vrut sa fie lasati sa fiarba in suc propriu oradenii care ar vrea sa adopte caini, ca sa se poata spune apoi ca sunt doar niste scandalagii. Mai asteptam o luna sa compuna cineva un formular de adoptie si sa stabileasca o taxa, cat mai mare, ca sa putem sa ne batem joc de cei care au cerut sa nu fie ucisi cainii comunitari.
Postat 10 Septembrie 2012, 17:12 de Arici Pogonici
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON