URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2013, 14:30

Din decembrie, Guvernul va amenda primarii localităţilor unde spaţiul verde este sub norma UE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Cseke Attila a anunţat joi că s-a abţinut, în comisia de administraţie publică a Camerei, de la votarea modificării Ordonanţei de Guvern 114/2007 privind protecţia mediului, întrucât, în baza unei noi prevederi, primarii vor putea fi amendaţi cu sume uriaşe, între 30.000 şi 60.000 lei, dacă în localităţile pe care le conduc spaţiile verzi ocupă suprafeţe sub 26 metri pătraţi, cât recomandă Uniunea Europeană.

"Doar două oraşe din România ating această suprafaţă, din câte cunosc eu, Craiova şi Braşovul", a amintit Cseke, vorbind apoi despre motivele care l-au determinat să nu fie de acord cu noua reglementare ce va intra în vigoare din luna decembrie a acestui an.

"Dacă vrem zone verzi în plus, nu trebuie să începem să amendăm primarii, ci să avem un program naţional prin care să-i ajutăm să crească suprafeţele de spaţii verzi. Am şi atras atenţia Ministerului Mediului că ar trebui o analiză care să recunoască faptul că n-am reuşit să atingem acest obiectiv în ultimii şase ani şi un program care să ducă la acest rezultat", a argumentat deputatul UDMR.

Pe de altă parte, Cseke a spus că nu consideră normal să rişte să fie amendaţi inclusiv primari care se află la primul lor mandat, deoarece aceştia ar fi traşi la răspundere pentru ceea ce nu au făcut predecesorii lor, dar şi că amenzile vor fi achitate, până la urmă, tot de primării, din banii tuturor cetăţenilor, care ar putea fi folosiţi mai bine pentru aplicarea unui program de creştere a suprafeţelor de spaţii verzi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Spatiul verde public de la tara e dezastru
Drumurile la tara sunt nemarcate, in vest pe marginea drumului e o linie alba ce demarcheaza, nu exista borduri - arata ingrijit- Santurile sunt catastrofa e plin de buruieni in fata casei, spatiul verde public este de neconceput intr-o tara normala, gradinile din fata casei - de ce nu obligati primariile sa proiecteze filme cu imagini din zone rurale din strainatate. Degeaba dati amenzi , daca nu sunt educati, e ca si cum a-i amenda niste analfabeti care nu au fost la scoala. Voluntarii ar face mult , ar trebui sa nu se angajeze nicaieri fara voluntariat, ca in vest
Postat 09 Aprilie 2013, 20:03 de roman
Amenda, s-o vedem si noi!
A "defrisat" bolovanul, la greu, orasul pe care-l vrea betonat complet! Sun foarte curioasa daca se va aplica amenda acolo unde ar fi corect!!!
Postat 14 Martie 2013, 19:35 de O oarecare
Pt. d-nul Cseke!
Domnule Cseke, sa propuneti ca pentru fiecare sat care intra in componenta unei comune primarul sa fie amendat, nu numai pentru comuna unde este situata primaria! Si mai mult sa propuneti interzicerea in toate satele ca animalele sa mai pasuneze pe domeniul public al unitatii administrativ teritoriale. Sunt unii nesimtiti care-si lasa gainile, caprele si alte animale si pasca pe marginea drumului in sate, iar primarii in loc sa-i amendeze si sa-si faca venituri la bugetul local se fac ca nu observa!
Postat 14 Martie 2013, 16:18 de Om
Amenda pt. gigolo
Merita amendati, dar din pacate tot noi am plati si nepriceperea lor. Al nostru gigolo de Cecenia merita amenda cu varf si indesat, a taiat ca un descreierat tot ce a putut taia in oras, plantand in schimb niste bete in afara orasului, de parca alea ar compensa ceva.
Postat 14 Martie 2013, 15:48 de AB
sa fie amendati
Sa fie amendati!!! Romanul are nevoie de amenzi, NU DE RUGAMINTI!!
Postat 14 Martie 2013, 15:00 de 0m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON