URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2014, 13:00

Din aprilie, creşele din Oradea vor fi supravegheate video

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administraţia Social Comunitară Oradea a anunţat că a încheiat, în urma unei proceduri de achiziţie publică, un contract cu firma Helion Security în vederea montării, instalării şi punerii în funcţiune a 25 de camere de supraveghere video IP pentru dotarea celor 13 creşe pe care le are în subordine.

"În 2013 am fost la şedinţe cu părinţii în toate creşele din oraş. Unii dintre aceştia mi-au spus că ar prefera să ştie, pentru liniştea lor, că există camere de supraveghere. Acestea vor fi instalate doar în sălile unde se ţin activităţile educaţionale", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, directorul ASCO.

Aceasta a precizat că părinţii nu vor putea să acceseze de acasă imaginile din creşa la care îşi duc copiii, ci acestea vor fi folosite în cazul unor reclamaţii ori nemulţumiri legate de tratamentul primit de personalul care-i îngrijeşte. "Nu pun camerele pentru părinţi, căci multora nu le-ar plăcea să le fie văzut copilul în timp ce este la creşă, ci pentru securitatea micuţilor şi pentru rezolvarea posibilelor neînţelegeri", a mai precizat Arina Moş.

Camerele din creşe vor fi conectate la sistemul de supraveghere video al unităţilor de învăţământ din municipiul Oradea, din subordinea Administraţiei Imobiliare Oradea.

Camerele vor fi instalate exclusiv în sălile de activităţi ale creşelor, începând cu luna aprilie. Preţul total al serviciilor prestate de Helion Security este de 17.910 lei, fără TVA.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
bravo!!!
felicitari ASCO <tot ce lipseste in crese< numa a-ti uitat de curtile din crese,s-au de personalul putin ,
Postat 20 Martie 2014, 08:22 de Aurel
Bataie de joc
Sincer, eu nu cred, ca parintii nu au fost de acord, sa se uite la copii online in timp ce sunt la cresa. Oameni buni, nu trebuie sa vada toata lumea, s-ar putea rezolva cu un cod, ca numai parintii din grupa respectiva sa se uite,.. Din pacate stiu ce se intampla in crese. Stiu cum se comporta personalul. Stiu cum urla la copii, cum ii umilesc, cum ii forteaza sa manance, si daca fac greata, si da, din pacate, cateodata ii si bate, si pentru lucruri mici, de ex. daca au facut pisu pe ei. Stiu, ca e foare greu de auzit, dar din pacate asta se intampla la noi in crese... Si sa nu zic, de pempersuri pisate, pe care pun pe alti copii( ce igienic, asa-i?), de stersul nasului cu acelas servetel la mai multi copii, 10 copii beau apa unu dupa celalat din acelasi pahar( daca se da apa, ca de multe ori zic infirmierele, sa nu mai bea atata apa, ca o sa faca pisu pe ei...) Stiu cum barfesc infirmierele toata ziua, fara se fie atente la copii, ca doar e mai important ce face vecinu, decat siguranta copilului... Si as putea sa contiunuu povestea pana la nesfarsit... Parinti, va rog, sa nu va lasati inselati, insistati pana la sfarsit sa va vedeti copii online in timp ce sunt la cresa!
Postat 18 Martie 2014, 16:40 de Anonim
online
in lumea asta moderna poate e posibil sa se rezolve vizionarea online cu coduri pentru parinti, nu trebuie sa vada toata lumea copii..
Postat 18 Martie 2014, 14:01 de one
o idee buna dar prost aplicata ...
Ai o idee buna D.na Mos dar de ce nu puneti camere an toate ancaperile si sa aiba acees si parinti acestia fiind la servicii , eu sunt mama si as fii mult mai linistita sa-mi fad copilul la cresa de la servici sau de acasa as fii mult mai linistita dar tinand cont ca nu aveti personal tot ma gandesc cu procedeaza infirmierele cu asa copiii micii punandui la somn sau plag pana le curg nasul si as rosii la ochi , asta ar trebui sa se vada pt ca an camera de jaoca punandui unui copil jucariile an fata normal ca se joaca , macar daca investiti facetio cu cap, de ce nu faceti proiecte pt fondurii pt crese? ... bine ca pt alte ideii prostesti de-ale d.lui Bolojan se pot face proiecte si aceesa fondurii europene dar ganditiva si la copiii nostrii care sunt an grija dumneavoastra , sincer decat sa-mi duc copilul la cresa mai bine ami iau bona s-au o duc la cresa particulara , diferenta este putin mai ales ca acuma sa plateste cresa dupa veniturile parintilor ....
Postat 18 Martie 2014, 11:49 de Ali
Aiurea
Aiurea toata lumea rezista 30 de minute pe zi sa se hizileasca la camere apoi fiecare in alte incaperi face ce vrea cu copiii nostri. Vreti sa faceti din cresele de stat sa para ca tin pasul cu cele private, poate la pret pe luna ajungeti sa costati ca si cresele private insa la restul nu cred, mai aveti drum lung de batut si multe generatii de care sa va bateti joc.
Postat 17 Martie 2014, 20:12 de Cami
Abureala
E apa de ploaie dupa ce ati dat afara educatoare si infirmiere in conditiile in care cresele functioneaza cu lipsa mare de personal pentru ca nu mai aveati sa le platiti salariile. Doamna Mos pentru siguranta copiilor personalul care e defata si poate intervenii la momentul incidentelor este important nu sa va uitati dumneavoastra din birou de la A.S.C.O pe camere...Cheltuieli din banii nostri aiurea idei stupide provenite de la Bolojan. Copiii nu se supravegheaza`din birou doamna Mos ci daca sunt cat mai multe persoane care sa ii supravegheze la cresa mai ales ca e vorba de copii asa mici.E usor sa stam 30 de minute in sala de activitati sa ne hizilim la camere si sa tipam la ei la somn, la baie sau la masa. Bani investiti aiurea cand cresele nu au spatii amenajate de joaca si potrivite pentru varsta lor.Rusine caci aveati ce face cu banii.
Postat 17 Martie 2014, 20:02 de Cami
nu prea stii, asa
Maria, ai copii? In salile de activitati nu se schimba copiii, acolo, teoretic, se fac activitati cu cei mici...
Postat 17 Martie 2014, 16:37 de @Maria
?
dar de ce sa nu fie cu acces pentru parinti? va e teama ca o sa vedem cum ne sunt neglijati copii, din cauza ca ati dat afara ingrijitoare si educatoare, ca sa bagati banii in ce???? va e teama ca o sa vedem cum ii lasa sa planga si ii sterg la nas doar inainte sa ii trimita acasa? ce aveti de ascuns? daca tot bagati bani in acest sistem, bani pe care ii aveti din impozitele mele, de ce sa nu pot vedea ce se intampla cu copilul meu??? nu va fie teama, nu e niciun pericol sa va apropiati prea mult de standardele unei crese private... asta e, ideea e buna, aplicarea idioata....
Postat 17 Martie 2014, 16:35 de vera
O idee foarte buna!
Felicitari!
Postat 17 Martie 2014, 15:12 de Zoli
Foarte bine!
E mai bine ca accesul sa nu fie public. Nici eu nu as vrea sa se uite cineva la copilul meu cand ii schimba hainele la cresa. Insa daca am ceva reclamatie sa pot oricand sa verific inregistrarea pe baza de act de identitate sau adeverinta de la Gradinita. Foarte util! Felicitari!
Postat 17 Martie 2014, 14:49 de Maria
O idee foarte buna!
Felicitari inca o data ASCO pentru institutia moderna care demostreaza a fi!
Postat 17 Martie 2014, 14:41 de Adi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON