URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2014, 13:12

DGASPC Bihor: Copiii cu dizabilităţi de la Centrul Tileagd au fost abuzaţi, inspectorii au sesizat Parchetul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Acuzaţiile de abuz psihic şi fizic reclamate de părinţii unor copii cu dizabilităţi care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Tileagd şi dezvăluite de o anchetă a BIHOREANULUI au fost confirmate de cercetările inspectorilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

"Ancheta demarată de inspectori a confirmat acuzaţiile, în baza raportului întocmit a fost sesizat Parchetul, pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Este vorba despre abuz fizic şi psihic asupra copiiilor, care vor fi consiliaţi de psihologii Direcţiei", a declarat pentru BIHOREANUL şeful DGASPC Bihor, Călin Puia.

Primi vizaţi de cercetarea disciplinară sunt supraveghetorii Ionel Lupu şi Adrian Merce, precum şi psihopedagogul Vigh Doci Kinga, care au fost nominalizaţi de copii şi de părinţii acestora ca fiind violenţi, deoarece îi agresează atât verbal, înjurându-i şi umilindu-i, cât şi fizic, aplicându-le corecţii cu bastoane pe care le numesc "buiecil", deoarece "îi trezesc pe copiii buieci".

Şi cercetările făcute de specialiştii Inspectoratului Şcolar Bihor au ajuns la concluzia că personalul Centrului Tileagd a avut o atitudine necorespunzătoare faţă de copiii pe care îi aveau în grijă. Însă, a decis ca măsurile împotriva celor vinovaţi să fie dispuse de către o comisie disciplinară formată, culmea, tocmai din dascăli de la unitatea din Tileagd.

În paralel, ancheta penală pornită în caz se desfăşoară cu greutate şi chiar cu reticenţă din partea poliţiştilor Postului Tileagd, unde copiii care le-au reclamat pe cadrele didactice sunt luaţi peste picior şi ironizaţi de oamenii legii. "Să întrebi tu, ca poliţist, un copil cu dizabilităţi, că ce mare lucru e să fumeze pedagogii în internatul şcolii şi ce mare lucru că le dădeau ţigări copiilor mai mari pe care apoi îi puneau să-i bată pe cei mici? Nu vor să facă anchetă, ăsta-i adevărul", susţine Nicolae Muşat, tatăl unuia dintre copiii agresaţi.

Bătăile şi batjocura la care sunt supuşi copiii din Tileagd a fost dezvăluită de BIHOREANUL luna trecută, în urma unor reclamaţii făcute de părinţii a trei copii care învăţau în unitate care afirmă că personalul unităţii le maltratează copiii, înjurându-i şi lovindu-i cu bastoane.

Citiţi despre şcoala groazei din Tileag în articolul: Şcoala ororilor: educaţie cu bastoane şi urlete la şcoala specială din Tileagd!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
SMECHER INSPECTOR SCOLAR
DLE INSPECTOR SCOLAR SI IN AL 13 CEAS VREI SA ASCUNZI CELE INTAMPLATE IN SCOALA TILEAGD ????? RECUNOASTE NU TI-A VENIT PARINTELE CU COPILUL SI TI-A ARATAT IN CE HAL A FOST BATUT COPILUL ERA TOT VANAT ????SI TU DLE AVRAM SI DNA VESE ASCUNDETI SI TAINUITI ADEVARUL SI MAI ZICI CA SUNT URECHELI MAI BINE AI ANCHETAT SI ATI DEZVALUIT ADEVARUL AIA E COMISIE DE DISCIPLINA FORMATA TOT DIN CADRELE DIN SCOALA????? CARE SUNT TOTI GRADE DE RUDENIE TATA FIU CUMNATI VERISORI FRATI CE AR PUTEA ANCHETA EI ....... NOROC CU DIGI 24 SI CU PRESA ALTFEL TOATE SE FACEAU UITATE SE STERGEA CU BURETUL COPII RAMANEAU CU SUFERINTA SI INCEPEAU UN AN NOU SCOLAR IARASI CU BATAI SI TERORIZATI IN SCOALA AFARA CU VOI CU TOTI
Postat 01 Iulie 2014, 10:09 de ?????
dati-l afara
DATI-L AFARA PE ACEST IMPOSTOR DE SAMUIL MITRA FURA BANI PUBLICI DE LA CONSILIUL JUDETEAN DUPA 80 DE AMARITI DE BENEFICIARI SI ARE ABATERI SI RECLAMATII FOARTE GRAVE TREBUE SA VINA ANTENA 3 SA SE FACA LUMINA IN CURTEA DGASPC LA CP2
Postat 30 Iunie 2014, 20:00 de cetatean
cine poate
In toate scolile speciale este la fel se fac angajari pe baza de rude plicuri si tot neamul lor si toti mananca banii saracilor copii. Este o mare La familia care se protejeaza unii pe altii si nimic nui ridica de pe functii poate numai DNA ar putea
Postat 30 Iunie 2014, 16:55 de !!!!!!!
se poate spune orice!
Aici puteti PORCAII pe oricine? S/o facem frate!
Postat 30 Iunie 2014, 14:56 de maria
protectia vorbeste
Protectia in frunte cu Calin Puia vorbeste care a abuzat SEXUAL minori/e cu dizabilitati, nu stiu ce e mai grav, ba mai mult ancheta penala e in desfasurare, de unde stiu ei care e adevarul. Rusine Puia si jos cu el!
Postat 30 Iunie 2014, 14:52 de alin
ancheta
ancheta trebue facuta si in curtea DGASPC la CP2 unde FUNDATIA COPII FAGADUINTEI a porcului de pocait SAMUIL MITRA a avut minore care au ramas gravide ba chiar au si nascut acolo au fost relatii sexuale intre minori ce poate fi mai grav de atit ce mai cauta acest idiot si excroc ordinar de SAMUIL MITRA acolo sa fure din bani publici
Postat 30 Iunie 2014, 14:14 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON