URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2015, 09:17

Dezbateri în miez de noapte la Curtea de Apel: prim procurorul Parchetului Beiuş a fost trimis în arest preventiv pentru 30 de zile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proces întins până după miezul nopții, joi, la Curtea de Apel Oradea, unde judecătorul de drepturi și libertăți a analizat propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA Oradea pe numele prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, Gligor Sabău.

În urma unor dezbateri începute joi seară puțin după ora 19 și întinse pe mai bine de 5 ore, instanța a admis propunerea anchetatorilor, dispunând arestarea lui magistratului pentru o perioadă de 30 de zile.

Soluția instanței poate fi atacată cu contestație care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, Gligor Sabău, a fost reținut, miercuri seară, de procurorii DNA Oradea, într-un dosar în care este acuzat de 4 fapte de luare de mită, dintre care 3 sub formă continuată, șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Consiliul Superior al Magistraturii, atât percheziția cât și măsurile preventive dispuse în cazul procurorului beiuşean au fost încuviințate de Secția pentru procurori printr-o hotărâre luată pe 7 decembrie, ca urmare a unei solicitări făcute de procurorii DNA Oradea. Avizul CSM era obligatoriu, întrucât Statutul judecătorilor și procurorilor prevede faptul că judecătorii, procurorii şi magistraţii – asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de procuroarea Adriana Ardelean, tot de la Parchetul din Beiuş, pentru abuz în serviciu, şi faţă de omul de afaceri Dinu Lupaş, cumnat al prim-procurorului Sabău, pentru şantaj, ambii fiind cercetaţi în stare de libertate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON