URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2016, 15:02

Dezastru: şefa CAS Bihor, Luciana Dorca, a picat examenul pe post cu 31,25 puncte din 100 posibile, iar colegul pesedist Felix Cozma cu 0 curat!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost mai bine de un deceniu preşedinte şi director adjunct la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, fiind numită în fruntea CAS Bihor în septembrie 2015, dar n-a fost în stare să promoveze concursul pentru ocuparea postului.

Luciana Dorca, preşedintele-director general al CJAS Bihor, a picat proba scrisă a examenului desfăşurat miercuri, 2 martie, la Bucureşti, cu 31,25 puncte din 100 posibile, astfel încât nici nu a mai fost acceptată la proba de interviu pentru susţinerea planului de management.

Contactată de BIHOREANUL vineri, Dorca a spus că este surprinsă de rezultat, mai ales că a considerat că subiectele au fost uşoare, iar ea învăţase. "Nu mă întrebaţi de ce am luat doar atât! Tot ce vă pot spune este că atunci când am văzut subiectele am răsuflat uşurată, pentru că au fost uşoare, iar eu m-am pregătit, dar cred că baremurile au fost ciudate. Eu, când am văzut rezultatul, m-am şi mirat", a declarat Dorca.

Întrebată dacă, având în vedere rezultatul obţinut, îşi va prezenta demisia de onoare din funcţie, şefa CAS Bihor a răspuns că nu, preferând să fie revocată de preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, Vasile Ciurchea. "În septembrie 2015, când am fost numită provizoriu, nu s-a specificat că numirea este valabilă până la concurs. În aceste condiţii, eu consider că este corect şi cinstit să rămân până la revocare".

Luciana Dorca, de profesie economist, a fost numită ultima oară la şefia CAS Bihor în septembrie 2015, la propunerea PSD, până atunci fiind adjuncta lui Gheorghe Ionuţ (fost membru PNL, trecut la ALDE).

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze şi pe Felix Cozma, pentru a afla explicaţia acestuia atât asupra motivului pentru care s-a prezentat la concurs în condiţiile în care este director la AJPIS, iar PSD Bihor îl creditează ca unul din posibilii candidaţi la Primăria Oradea, cât şi în legătură cu cele 0 (zero) puncte obţinute. Directorul AJPIS a avut, însă, telefonul închis.

În mediul politic se vehiculează ipoteza că, de fapt, Cozma nici nu şi-ar fi dorit şefia CAS Bihor, participând la concurs doar pentru a crea aparenţa că Luciana Dorca ar fi avut măcar un contracandidat.

Pe de altă parte, niciunul dintre şefii Caselor Judeţene ale Asigurărilor de Sănătate numiţi în septembrie 2015 şi care s-au prezentat la concursul desfăşurat la mijlocul acestei săptămâni nu a fost în stare să promoveze, unii dintre ei obţinând chiar 0 sau 1 punct la proba scrisă. Unii, însă, au reuşit să culeagă 49, 38 sau 36 de puncte. Pentru a promova concursul aveau nevoie de mimimum 70 de puncte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
!
S-a corectat ! Atunci cand exista o eroare si in urma unei atentionari exista reactie eu consider ca eroarea nici nu a existat ! Respect !
Postat 06 Martie 2016, 14:40 de TDS
tare
Slugile lui Mang
Postat 05 Martie 2016, 15:19 de prof
!
@sss: M-am referit strict la inadvertenta dinte titlu si text ! Necorectata nici dupa cateva ore !
Postat 05 Martie 2016, 00:34 de TDS
.........
romania lucrului bine facut
Postat 05 Martie 2016, 00:21 de pcr
legea 611/2008 cu mod si cplt ulteriore
Ca sa promovezi intr - o functie de conducere minim 70 punte din 100 posibile iar pe o functie de executie minim 50 dupa acea interviul la care la fel 70 conducere 50 executie
Postat 04 Martie 2016, 16:56 de sss
70 vs 100
Si totusi care era punctajul posibil ? 70 cat scrie in titlu sau 100 cat apare in text ? As merge pe a doua varianta dar stiu si eu ...
Postat 04 Martie 2016, 16:37 de TDS
nivel 0-4 dottore nu gluma
Madam e foarte mirata de rezultat dar cu toti stim cum erau concursurile astea pana nu de mult dar acum sa mai imputit treaba un pic cu ziare televiziuni fiar al naibi sa fie 'de cosma ce sa zici nota il caracterizeaza atat pe dumnealui cat si rezultatele munci domniei sale sarut mana sefu am inteles sa traiti 0/ atat poate limitele doamnei sau vazut si ele din in si in concluzie asa sefi asa subalterni ca daca sefu e de 0/ sau 3 si ceva atunci! Ganditiva atunci cine ne conduce si treaba nu e numai la cas si ajpis e generealizata peste tot nu degeaba a fost nutat de la asco fara examen mai bine iti vedeai de farmaciile tale scapam si noi si tu de greutati.
Postat 04 Martie 2016, 16:25 de sss
"În aceste condiţii, eu consider că este corect şi cinstit să rămân până la revocare" !!!
Cucoană, casa în care pierzi vremea din cauza subiectelor curente care sunt prea ușoare, astfel că te depășesc ... este a noastră, a tuturor contribuabililor !!! Nu e a ta și nu ești acolo ca să ne demonstrezi, în continuare, nivelul scăzut al IQ-ului dumitale !!! Așa încât te anunț de pe acum, când încă nu ai primit vreun act de demitere pentru că abia se redactează și va merge la semnat, că te-am revocat deja !!!
Postat 04 Martie 2016, 16:12 de WinDos
!
Occidental...
Postat 04 Martie 2016, 15:43 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON