URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Ianuarie 2015, 12:44

Mincinoşii: Deşi Dragnea şi Ponta au promis-o, Guvernul nu face nicio sală polivalentă la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul va cheltui în acest an 103 milioane euro pentru construirea şi reabilitarea unor baze sportive, însă - în ciuda promisiunilor făcute anul trecut, atât în campania pentru alegerile europarlamentare din primăvară, cât şi în cea din toamnă pentru prezidenţiale - la Oradea nu va fi construită sala polivalentă garantată de premierul Victor Ponta şi de vicepremierul Liviu Dragnea.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, aflat în subordinea lui Dragnea, şi cel al Tineretului şi Sporturilor, condus de Gabriela Szabo, au încheiat şi au dat publicităţii, marţi, un acord pentru realizarea până în 2017 a 52 de obiective, din care 18 pentru sportul de performanţă, iar 34 pentru sportul de masă, aproape toate în zone controlate de primari PSD. Oradea nu se află nicăieri pe lista investiţii.

Pentru sportul de performanţă vor fi construite sau modernizate cinci complexuri sportive, şase săli polivalente, şase bazine de nataţie, dintre care două de dimensiuni olimpice şi patru pentru polo, dar şi un patinoar artificial.

Potrivit acordului, la Arad şi la Focşani vor fi construite bazine de polo (primul urmând să coste 21,5 milioane lei şi cel de-al doilea 37,2 milioane lei), iar bazinul clubului Rapid va fi reabilitat (cu 25 milioane lei). La Brăila şi Constanţa vor fi construite două bazine de nataţie (acestea urmând să coste 35,915 milioane lei, respectiv 56 de milioane de lei). Totodată, pentru Complexul de nataţie de la Otopeni, MDRAP a alocat 119,33 milioane lei.

Complexul Naţional de Tenis de lângă Arena Naţională va fi modernizat, aici urmând să fie construite şi o sală de 3.000 de locuri, un hotel de cel puţin 80 de locuri şi mai multe terenuri de joc pe diferite suprafeţe, valoarea investiţiei fiind de 56,634 milioane lei. De asemenea, va fi extins Stadionul Naţional de Rugby de la Arcul Triumf (investiţia fiind evaluată la 86,7 milioane de lei). În stadionul de atletism Iolanda Balaş Soter vor fi investiţi 70 milioane lei.

Pentru stadionul de fotbal din Craiova, oraş condus de primăriţa Lia Olguţa Vasilescu, vor fi alocaţi 214,471 milioane lei. Stadionului Municipal din Târgu Jiu, unde se află colegiul de deputat al premierului Victor Ponta, va costa 91,458 milioane lei, iar reabilitarea Sălii Sporturilor din acelaşi oraş 11,85 milioane lei. La Constanţa va fi construită cu 93 milioane lei o nouă sală polivalentă cu o capacitate de 5.000 de locuri, iar la Sfântul Gheorghe va fi amenajată o sală de sport multifuncţională cu 3.000 locuri (cost 84,45 milioane lei).

MDRAP va finaliza şi o sală de atletism preluată de la Primăria Voluntari, condusă de primarul PSD Florentin Pandele (25 milioane lei), iar la Slatina va realiza o sală de sport multifuncţională cu 3.000 locuri (53,45 milioane lei). Totodată, Ministerul condus de Liviu Dragnea va reabilita şi Sala Municipală de Sport din Alexandria, reşedinţa judeţului Teleorman (cu 20,5 milioane lei). La Târgu Secuiesc, MDRAP va construi un patinoar artificial (25,2 milioane lei).

Pentru sportul de masă, în 2015 vor fi date în funcţiune 34 de obiective, dintre care 28 săli de sport (cu 100-800 locuri), patru bazine de înot didactice (de 25x12 metri) şi două minicomplexuri de sport (cu terenuri de fotbal de 96x64 metri, pentru 500-1.000 spectatori).

Pentru construirea a 15 săli de sport în mediul rural, valoarea totală a investiţiilor va fi de 51,783 milioane lei, iar pentru 13 săli de sport în mediul urban vor fi alocaţi 42,909 milioane lei.

Promisiunea construirii la Oradea a unei săli de sport a fost făcută prima oară în mai 2014, în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, când viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan îi oferise premierului Victor Ponta o minge de baschet chiar înainte ca baschetbaliştii de la CSM să joace finala campionatului naţional.

Ulterior, în toamnă, înaintea alegerilor prezidenţiale, liderii PSD Bihor susţineau că proiectul sălii polivalente din Oradea era inclus pe lista viitoarelor investiţii ale Companiei Naţionale de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării al lui Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Replica la @Grigore
BAH @Grigore babarditeai cu PeNaLi tai da ce ai bah de vorbesti asa de PeSzeDE?:))=))I-a ba h un Xanax si un Furandan sa te calmezi !:))=))BAH @ Grigore SICTIR da-te dreacu!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 26 Ianuarie 2015, 21:22 de Romanul_Simplu
????????
@romanul simplu..la cap.creier si educatie!Mey taticule...vine Geoana si romul Vanghelie si salveaza PSD-ul nu-i asa??Ce tot belmejesti fratiutz?Ai uitat sa-ti iei medicamentele,tratamentul????Cei de la Primarie cu Bolo etc,n-au trimis documentatia necesara fonduriloe de la CNI,MTS,etc..Iar primarele tau n-are treaba cu sportul,a ucis fotbalul..Se aude ca vrea echipa de hochei...pe iarba!Nu uita tratamentul ,ca aberezi nonstop!Ca la benzinarie...!Iar batrinul Ilici..mey draghe trebuia sa fie istorie demult timp!Acum culegeti doctrina lui,vine Vanghelie ,s-alege praful!!!!!
Postat 25 Ianuarie 2015, 07:44 de grigore
Replica la @Jon 1970
@Jon1970 Nu generaliza vorbeste despre propria ta persoana si atata vreme cat NU iei o atitudine asupra nedreptatilor Nu ai ce comenta trebuie sa te supui partit.Deci ...vorbeste pentru tine la singular persoana I adica tu insuti @Jon1971 iti este rusine ca esti roman ... mai bine erai neamtz ca johannis sau maghiar , ungur ca si Marko Bela!:))=))EU un roman simplu cu nick name-ul @Romanul _Simplu sunt MANDRU ca sun ROMAN , dar nu sunt mandru ca sunt in PSD un simplu membru fanatic PSD sarac si cinstit ca si presedintele de onoare PSD Ion Iliescu dar NEMULTUMIT , REVOLTAT ,INDIGNAT de liderii PSD aristocratia socialista a partidului care NIMIC NU au in comun cu `social democratia` si Nu ne reprezinta pe simpli membri fanatici PSD ci se reprezinta pe ei si interesele lor personale.`PSD este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci si NU este un partid de sefi si patroni care lupta pentru drepoturile lor personale ...citat Ion Iliescu .De aceea trebuie facuta schimbare in PSD de la liderul de sus pana la ultimul roman simplu membru simplu fanatic PSD! SCHIMBARE IN PSD!SOCIAL DEMOCRATIE ADEVARATA IN PARTID !Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 24 Ianuarie 2015, 07:23 de Romanul_Simplu
mandru ca sant roman
mi-e rusine ca sant roman{vorba lu BANCIU]...traim intro tara de hoti...toti fura si mint....pana cand fratilor...drumurile sant praf...ne rupem masinile...daca nu sant in stare sa faca drumul oradea -bins...credeti ca o sa va faca sala POLIVALENTA...vise fratilor...astia fura nu fac...
Postat 23 Ianuarie 2015, 22:51 de jon1970
REPLICA
` Si minciuna-i vorba ...electorala adevarata a celor din PSD Bihor!:))=)) NU ai cu cine cu astia din PSD Bihor! Cu cine cu Ioan Mang PLAGIATORUL PSD ? Nici nu-i vazut bine in Bucuresti datorita scandalului cu plagiatul , ce sa se reactiveze iarasi scandalul plagiatului premierului Victor Ponta? asta cand trebuia sa invete isi batea cu picioru-n fund prin Paris , din clasa XI a sarit direct in anul 2 la Drept cand a venit in ROMANIA inapoi.Cu cine cu Ovidiu Muresan Obezul? Face cat 2 la volum da la minte nu-l cunoaste nimeni in Bucuresti !:))=))Cu cine Cu Pavel Emilian *****... o garantat o minciuna mare care sa manipuleze opinia publica bihoreana la alegerile prezidentiale, si NIMIC! Acumu i-euro parlamentarul Pavel Emilian este la Bruxeles **** cu alti` prieteni ` oradeni care si i-a dus acolo consilieri ca sa nu se plictiseasca singur !:))=)) PSD Bihor si conducerea corupta merita sa fie tratat asa de catre Dragnea si premierul Victor Ponta pentru ca NU reprezinta NIMIC pentru ei si PSD in general pentruca NU exista un bihorean in PSD care sa aibe curaj si sange in instalatie sa ceara ` constructia unei noi sali polivalente mai mare in Oradea`.Ne meritam soarta , avem conducerea PSD Bihor cu PLAGIATORul Mang care o meritam !:))=)) Acesta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 23 Ianuarie 2015, 15:00 de Romanul_Simplu
Pacat
Marele pacat al comunismului este mostenirea care a lasat-o :minciuna,hotia,nesimtirea.Toate acestea sunt crez in primul rand pentru "originalul"partid PDSR.Patriotismul a fost un cuvant foarte des vehiculat in vechea oranduire dar,din pacate,atunci si acum nu are loc in fiinta dragilor conducatori.Premierea din bani publici a celor care i-au sustinut este o practica de mult uzitata dar parca cu nu chiar asa o nerusinare cum e facuta acum.Sa stiti "draci conducatori" ca tot romani traiesc si in celelalte zone si poate ca va veni o vreme cand ve-ti raspunde pentru nerusinatele minciuni pe care le-ati varsat cu carul.Doamne ajuta.
Postat 23 Ianuarie 2015, 13:42 de ardumilreb
rusine
Interesant de revăzut în arhiva cum domnul europarlamentar Emilian Pavel garanta edificiul. Sa nu mai vorbim de prietenul domnului Dragnea, domnul Mang, care ne-a asigurat de atâtea ori de bunele intenții și de corectitudinea prietenului sau...
Postat 23 Ianuarie 2015, 04:59 de spectator
Minciuni pana la capat
Jalnic tovarase Ponta. Totul merge spre sud la Dragnea, in Oltenia ta natala si cam atat, pe unde aveti oameni, in rest, Transilvania nu va intra in calcule... Bine ca suntem cei mai mari contribuitori la bugetul central, ca fara noi ati muri de foame!!! Asta, europarlamentarul Emilian Pavel promitea 100% ca va veni o investitie si spre Oradea. Minciuni de la bun inceput! Spionu Ponta mai are 3 luni si gata, ADIO!!!
Postat 22 Ianuarie 2015, 19:02 de Cristian
.......
:)) PSD-istii bihoreni si-au sapat singuri groapa,nimeni nu i-a pus sa promita.Partea proasta e ca iar Oradea ramane pe dinafara ca intotdeauna.Ponta oricum e pe duca dar cu asta si-au compromis serios si minimalele sanse care le aveau la urmatoarele alegeri locale.Da pe de alta parte nu stiu daca va fi mai bine cu cei ce vor veni dupa pentru ca orasul asta in mod traditional este evitat de toate investitiile nationale indiferent de culoarea politica a premierului.Probabil avem doar politicieni blegi in bihor atat pe stanga cat si pe dreapta ca alta explicatie nu gasesc.(Doamne si Sfantul Gheorghe va avea o sala polivalenta mai faina ca Oradea desi nici echipe nu are iar noi daca va fi sa fie sa-l facem din fonduri proprii,multumire Mang!!! )
Postat 22 Ianuarie 2015, 17:52 de Robert
ADINA
...păi ce aţi crezut??? ... Ponta bătea lopta pe scena CASEI DE CULTURĂ!!!
Postat 22 Ianuarie 2015, 15:55 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON