URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2013, 10:45

Deşi a bătut mai multe persoane la nunta unui poliţist, un individ a fost reţinut abia după 5 zile!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat din Pietroasa a fost reţinut, joi, de poliţiştii beiuşeni pentru 24 de ore după ce, sâmbăta trecută, invitat fiind la nunta ajutorului şefului Postului de Poliţie din comuna Pietroasa, Florin Sălăjan, i-a distrus acestuia petrecerea, rănind mai multe persoane, printre care şi trei poliţişti.

Nunta a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iunie, în căminul cultural din localitatea Gurani. Potrivit martorilor, bărbatul, Doru Ioan Jude, 33 ani, fiul fostului consilier local orădean PSD Ioan Jude, petrecea la câţiva metri de masa la care stătea fostul şef de post din comună, Raul Rotar. Poliţistul îl cercetase în urmă cu trei ani, când, împreună cu un prieten au urinat pe maşinile din faţa unui local, iar apoi au intrat cu jeep-ul într-o pizzerie din Beiuş.

Băut fiind,în jurul orei 12 noaptea, Jude şi-a adus aminte de faptul că amicul său a ajuns după gratii din cauza poliţistului şi a aruncat cu o scrumieră spre el, fără să-l nimerească. În schimb, scrumiera s-a lovit de un geam termopan aflat chiar în faţa mesei la care stătea Rotar, iar cioburile l-au rănit atât pe el cât şi pe alţi doi meseni, tot poliţişti.

Pentru a nu strica petrecerea colegului lor, cei trei au plecat, însă Jude a rămas pe loc, iar puţin mai târziu a luat-o de la capăt. A început să-i jignească pe meseni, moment în care mirele l-a rugat să plece. În loc de asta, bărbatul a devenit violent, a lovit un bucătar, un chelner, iar când a fost scos din local, s-a luat la bătaie şi cu un inginer silvic, care venise să-l calmeze.

„A intrat în bucătărie, a răsturnat o oală cu mâncare, a aruncat cu ţigara aprinsă în alta, a ieşit din nou în sala de mese, a aruncat cu sarmalele dintr-o altă oală pe rudele mirelui", a povestit BIHOREANULUI unul dintre nuntaşi.

În final, Jude a fost ridicat de poliţiştii chemaţi prin 112 de mire. Aceştia, însă, în loc să-l transporte la sediul Poliţiei, l-au dus acasă. Jude a fost chemat la explicații abia miercuri, când a cerut amânare pentru a-şi angaja avocat şi s-a prezentat la sediul Poliţiei o zi mai târziu, la 5 zile de la incident, când a şi fost reţinut.

"Persoana a fost reținută pentru ultraj contra bunelor moravuri şi lovire, urmând să fie prezentată, vineri, la Judecătoria Beiuș, cu propunere de arestare preventivă", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, subcomisarul Alina Dinu. 

Dintre cele şase persoane rănite de bărbat, potrivit lui Dinu, doar două au depus plângere împotriva acestuia.

UPDATE. Vineri, la solicitarea procurorilor, judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Doru Jude pentru o perioadă de 20 de zile. Măsura nu este, încă, definitivă, orădeanul având posibilitatea să atace decizia instanţei, prin recurs, care se va judeca la Tribunalul Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
:))
zona aia gurani e un fel de moldova a bihorului.....barbati deosebiti care nu pierd nici o ocazie in a-si arata educatia si cultura deosebita.....si femei virtuoase si smerite cu bun gust si crestere aleasa...
Postat 18 Iunie 2013, 10:50 de doc
Eliberare
Tin sa va anunt ca astazi 17.06.2013 Doru a fost eliberat, asa ca nu mai vorbiti aiurea in necunostinta de cauza. Nu merita sa fie inchis dupa ce ca a ajutat atatia oameni, chiar si pe Raul ( fostul sef de post din comuna ) l-a ajutat, si asta ii este rasplata.
Postat 17 Iunie 2013, 23:09 de Anonim
AVIZ AMATORILOR
Pentru toti cei care fac comentarii aiurea ar fi bine sa ganditi inainte de a scrie,dar sigur prostia e atat de mare incat invinge bunul simt.In Pietroasa ai voie sa faci ce vrei,cum vrei si cand vrei , doar vorbim de comuna Pietroasa.Iar pentru ,,Ion\"\' am fi curiosi cine l-a ejectat pe ,,saracul\"\' Raul,iar daca se dadea la nevestele si fetele unora, no problem, trebuiau si,, nevestele si fetele unora\'\' sa munceasca ceva ,si fii sigur ca le place munca asta doar e cu traditie in Pietroasa.
Postat 17 Iunie 2013, 10:47 de cetatean
tovaras
Bine ca e mai mare infractor decat politistul care se imbata la bar la Regina si apoi se urca in masina si da ture pana la Stei si inapoi fara nici o grija si cerseste pe bani si lemne de la lemnarii din sat!!!
Postat 17 Iunie 2013, 10:14 de geo
Raul cel mai dobitoc politist
Ba Laura Gal , au intrat cu jeep-ul in pizzerie ??? in celelalte articole in toata scrie ca au intrat cu un Audi A 6 , iar aici scrii ca au intrat cu jeep-ul ! Ce lucruri de cacat poti sa scrii !
Postat 17 Iunie 2013, 00:14 de Cacatilor
Raul cel mai dobitoc politist
Ordinarii dracului , sa va fie rusine , politstii aia jegosi ca Doru i-a ajutat pe toti cu tot ce a putut si ei il vor in puscarie ! RUSINEEEEEEEEEEE
Postat 17 Iunie 2013, 00:12 de Cacatilor
rusine
Daca este asa cum ziceti voi ca a aruncat cu scrumiera,macar daca ii scotea ochii la domnu rotaru raul,deoarece isi recupera o parte din paguba pe care i-a facuto lui Jude dupa ce i-a tras si transportat lemne de la diferiti padurari.Asta ce este????
Postat 15 Iunie 2013, 19:54 de lily
rusine
Care sunt cei 3 politisti raniti Doamna Laura Gal?
Postat 15 Iunie 2013, 19:50 de lily
rusine
Voi doi ar trebuii sa fiti in puscarie nu el (Rotarul Raul si Salagean Florin)
Postat 15 Iunie 2013, 19:49 de lily
rusine
Doamna Laura Gal de ce scrieti numai minciuni si aberatii?Nu va este rusine?
Postat 15 Iunie 2013, 19:44 de lily
rusine
Domnu Rotaru Raul si Salagean Forin nu va este rusine sa iesiti intre oameni dupa magariile pe care le faceti?
Postat 15 Iunie 2013, 19:43 de lily
rusine
De ce nu depui plangere si impotriva cumnatilor tai,care au lovit,impins si injurat mai multe persoane deoarece tot ultraj este si acela!!!! Aaaaaaa scuze de fapt impotriva lor nu poti sa depui plangere.
Postat 15 Iunie 2013, 19:42 de lily
rusine
Domnu Salagean a fost bun Jude Doru in timpul in care ti-a dat lemne si bani,de ce nu l-ai bagat atunci in puscarie?
Postat 15 Iunie 2013, 19:39 de lily
militia
rusine santajistilor de militieni!!!
Postat 15 Iunie 2013, 18:20 de hai sa ti zic
politisti corupti
d-lor politisti, acum dupa ce ati profitat pe urma lui Doru Judea, doriti sa il bagati in puscarie! in urma chefurilor data la pensiunea cumnatului si a tatalui sau ,care au fost de protocol, depuneti plangeri impotriva lui. ati chefuit alaturi de el si ati urcat la volan in stare de ebrietate! RUSINEE SA VA FIE!!
Postat 15 Iunie 2013, 16:41 de coruptilor
falsuri
dupa ce v-a adus lemne si v-a tras lemne sa aveti ce manca si cu ce sa va incalziti acum vreti sa il vedeti inchis!RUSINE SA VA FIE!!!! de ce nu spuneti ca nunta s-a spart (CEI CAREATI FOST ACOLO,NU CEI CARE COMENTEAZA DEGEABA) din cauza cumnatului Salagean Florin , ajutorul din Pietroasa, nu din cauza lui Doru JUDE!
Postat 15 Iunie 2013, 15:42 de fals
falsuri
BINE CA A FOST BUN CAT ATI PROFITAT DE PE URMA LUI SI ACUM IL BAGATI IN PUSCARIE . RUSINEEEE!!!
Postat 15 Iunie 2013, 15:33 de fals
falsuri
cei care comentati nici macar nu stiti despre ce este vorba! sunt acuzatii false in proportie de 90 %. fiecare sa isi vada lungul nasului.
Postat 15 Iunie 2013, 15:32 de fals
stie
va dati seama ce mai politist este si acel mire daca la nunta lui invita interlopi cu state vechii, asta spune tot despre jumatate din politia romana iar de pietroasa ce sa mai vorbim de acei politisti....coruptia e meseria lor de baza in frunte cu noul lor sef ca sarmanu raul l-au ejectat pentru ca sa dat la neveste si ficele unora....
Postat 15 Iunie 2013, 09:35 de ion
ORDINAR
CE M-AI TREBUIA SA FACA ACEST INDIVID SA FIE ARESTAT.daca erau alte persoane in cauza mai ziceam dar chiar POLITISTI helooo ce face-ti .face-tii un bilet de vacanta prelungita la JILAVA . daca aveti sange
Postat 15 Iunie 2013, 02:13 de ORDINAR
CRED CA TREBUIA SA-L BATA PE MINISTRU DE INTERNE !
Alo ! Cred ca trebuia sa-l bata pe ministru de interne ca sa fie arestat !?
Postat 14 Iunie 2013, 19:32 de CETTEAN
mai, mai
Tare ma mir? cum de l-au retinut...pai in tara asta, in astfel de cazuri te premiaza....
Postat 14 Iunie 2013, 11:42 de soso
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON