URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2014, 14:58

Deputatul Sonia Drăghici dă seama doar când e musai

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Sonia Drăghici şi-a prezentat public jurnalul unei delegaţii făcute la Comisia Europeană în luna martie, alături de alţi 13 colegi. Parlamentarul a dat raportul joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la cabinetul propriu din Oradea.

Vizită europeană

În condiţiile în care în ultimul an n-a avut nicio altă apariţie publică şi nu le-a transmis alegătorilor săi niciun mesaj în ceea ce priveşte activitatea ei, Drăghici a admis că a prezentat raportul vizitei europene... doar pentru că este obligată.

"Suntem obligaţi să prezentăm public un raport al fiecărei vizite europene pe care o facem", a explicat Drăghici. Apoi, ea s-a străduit să prezinte detaliat jurnaliştilor fiecare moment al vizitei din zilele 27-29 martie 2014, când s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai Comisiei Europene. La întâlniri au participat 15 parlamentari români, scopul fiind informarea lor în legătură cu structura şi funcţionarea Comisiei.

Printre altele, Drăghici a precizat că, în cadrul discuţiilor, ea a punctat că parlamentarii români militează împotriva euroscepticismului, "fiind conştienţi de rolul nostru în consolidarea relaţiilor europene, ideile, proiectele şi racordarea la legislaţia europeană constituind pentru noi premise ale progresului şi prosperităţii României".

Într-o discuţie despre programele de finanţare europeană cu Joost Kuhlmann, şeful Unităţii "Finlanda, Bulgaria, România" din cadrul Directoratului General Afaceri Economice şi Financiare, Drăghici, de profesie medic, susţine că a subliniat necesitatea României de a primi fonduri pentru construcţii şi modernizări de spitale.

Noroc cu statuia!

Întrebată de BIHOREANUL cum are de gând să prezinte raportul său alegătorilor care au trimis-o în Parlament, dacă tot este obligată să-l facă public, deputatul Sonia Drăghici a precizat că se bazează doar pe presă. Fără să ţină cont că niciun mijloc de presă nu este obligat să-i preia mesajele, aceasta a recunoscut că nu are, de fapt, nicio metodă individuală de comunicare cu electoratul ei.

Spre deosebire de alţi parlamentari, inclusiv colegul ei de partid Florian Bodog, Drăghici nu transmite regulat presei informări legate de activitatea ei de parlamentar şi nici nu are un blog propriu prin care să comunice cu alegătorii. De altfel, ultima ei apariţie publică în Oradea a avut loc în martie 2013, când şi-a inaugurat cabinetul parlamentar. "Am mai participat la inaugurarea statuii Regina Maria", s-a scuzat parlamentarul, fără să ţină cont că acest eveniment a avut loc în toamna anului 2012.

Fără densitate!

În condiţiile în care nu apelează la presă pentru a transmite mesaje cu activitatea ei legislativă şi nici nu are propriul "vehicul" online de transmitere a mesajelor, Drăghici a fost întrebată de BIHOREANUL cum păstrează legătura cu orădenii care au votat-o. "Nu consider că densitatea apariţiilor publice este importantă. Eu pun preţ pe relaţionarea directă cu oamenii. Discut cu fiecare în parte la audienţele de la cabinetul meu. Să ştiţi că nu am lipsit nicio sâmbătă de aici, cu excepţia acesteia când am fost în delegaţie", a declarat Drăghici.

Totodată, parlamentarul le-a transmis alegătorilor ei că, dacă doresc să-i cunoască activitatea, pot să o controleze pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Conform informaţiilor postate aici, numele lui Drăghici apare ca semnătură pe 27 de iniţiative legislative, alături de alţi deputaţi PSD. Însă deputatul PSD de Oradea are o singură interpelare depusă, în iunie 2013, pe tema funcţionării comisiilor de examinări medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei feroviare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
P.C.R. transpartinic. Ep. Între vizitele europene şi trista realitate din propria ogradă …electorală
I. ”Suntem obligaţi să prezentăm public un raport al fiecărei vizite europene pe care o facem”, a explicat Drăghici. 1. Pe când şi nişte ”vizite europene”, eventual împreună cu nişte colegi finlandezi, pe ”moşiile” păstorite de cuplul Puia Călin-Szarkadi Arpad, sau în tramvaiele OTL-ului? Sau copiii traumatizaţi din Centrele DGASPC Bihor nu contează/votează? 2. Şi prin Belgia, sau Finlanda, cei care lucrează în structuri de control ca Siguranţa alimentelor şi încearcă să îşi facă datoria în mod conform/profesionist şi apolitic, sunt lăsaţi fără serviciu, sunt marginalizaţi, li se distruge familia şi li se înscenează tot felul de mizerii (simulare violenţă în familie, abandon de familie ş.a.), inclusiv de pseudosociali-democraţi ca dvoastră? II. De la alegerile generale, în împiedecarea câtor destrămări de familie cu copii, datorate sărăciei, va-ţi implicat mare şefă de OF PSD? Dar în evitarea de segregări pe criterii etnice? III. Pe când şi o vizită de lucru pe la blocurile sociale ale lui Radu Mazăre, pentru a prelua nişte idei adaptabile pentru Oradea/Bihor? Nu de alta, dar faraonul nostru nu pare să aibă astfel de preocupări (ex: Palat administrativ ş.a.) IV. 1. Pe când nişte iniţiative/măsuri legislative concrete pentru reducerea creşterii alarmante a abandonului de copii şi a avorturilor datorată sărăciei, forma cea mai perfidă de violenţă, fenomen acutizat datorită, cu precădere, politicului din care faceţi parte? Parcă pentru aşa ceva aţi fost votată. 2. Dacă de promovarea adopţiilor se ocupă tot felul de amazoane, de eliminarea cauzelor reale (educaţie deficitară, lipsuri materiale ş.a.) ar trebui să mă ocup eu? V. Pe când o defilare pe Corso cu: a) spărgători de familie? b) autori morali ai nu puţinelor avorturi? c) dascăli care scot absolvenţi nepregătiţi? d) violatori şi bătăuşi de elevi? d) acei funcţionari publici de la DGASPC, Autoritatea tutelară ş.a. şi aceia cu mentalitate şi pregătire de miliţian, care traumatizează copii minori şi fragilizaţi pentru a obţine declaraţii defăimătoare la adresa părintelui lor responsabil, de care au fost segregaţi? P.S. 1. Cine a fost vameş-şef, să nu mai vorbească de rău (neo)Securitatea. ”Acoperiţii” ştiu de ce! 2. Un sfat: Nu mai candidaţi! Adevăratul popor PSD, care mai este, s-a cam săturat de îmbuibații uituci în care a avut mare încredere şi i-a promovat
Postat 06 Aprilie 2014, 20:52 de stefan
de ce
cum dracu ajunge cretina asta de ani buni in parlament? cam cata spaga ia ca ,,doctorita'' ,ca sa poata plati partidul.....
Postat 06 Aprilie 2014, 09:53 de pinki
traiasca PSD
Roman simplu si cretin ce esti, nu vezi ca siteul duduii nu mai e actualizat de cand a castigat alegerile? De atunci si pana azi o doare fix in pix de tolomacii care i-au dat votul. Dintre care primul tolomac esti chiar tu...
Postat 05 Aprilie 2014, 19:16 de Observator
Este si SITE
Imi para rau sa va spun ca din nou sunteti dezinformati, doamna Sonia, are site propriu, care se poate accesa de oricine http://draghicisonia.ro/. Multumesc
Postat 05 Aprilie 2014, 15:03 de Romanul Simplu
Un medic foarte bun ....
Un medic ,doctor, foarte bun dar un deputat sub toata critica .
Postat 04 Aprilie 2014, 22:53 de Dan
dräghici
bla bla bla...........
Postat 04 Aprilie 2014, 15:25 de adr...
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON