URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2010, 16:31

Deputatul Roman îi răspunde lui Băsescu: "Sunt bronzat de la munca câmpului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce preşedintele i-a persiflat pe "parlamentarii bronzaţi" din opoziţie, plecând de la liderul PNL Crin Antonescu care l-a criticat după revenirea din vacanţă, deputatul PSD Bihor Ioan Roman a ţinut să explice că "bronzul" său e cauzat de activităţile prelungite pe care le desfăşoară în agricultură, profitând tocmai că se află în vacanţă parlamentară. "Bronzul meu este de la munca câmpului", a spus Roman, într-o întâlnire pe care a avut-o vineri cu reprezentanţii presei orădene.

Fost primar al comunei Cefa şi pasionat de agricultură, Ioan Roman a afirmat că adevărata problemă a societăţii nu constă în faptul că Băsescu "vorbeşte mult", ci faptul că în timp ce preşedintele ţării vorbeşte, economia ei scade.

Roman nu a ezitat să dea propriul exemplu pentru a arăta felul în care cetăţenii sunt afectaţi de proasta guvernare. "Toată producţia de grâu am vândut-o vara asta în Ungaria, cu 65 de bani kilogramul, pentru că aici n-am primit decât 50 de bani pe kilogram. La fel, toată producţia de lapte de la ferma de oi o vând tot în Ungaria, pentru că deşi la Gepiu există o fabrică de lapte foarte modernă, nici producătorii şi nici procesatorii de lapte nu sunt încurajaţi de politica agricolă a Guvernului", a spus Roman.

Deputatul s-a destăinuit jurnaliştilor povestind că de când a intrat în vacanţă parlamentară lucrează în agricultură, trezindu-se cu noaptea în cap pentru a-şi putea face treaba. "În fiecare dimineaţă mă trezesc la 4 şi jumătate, la 5 deja duc oile la strungă, pentru muls", a spus Roman, care deţine 350 de ovine. În ce priveşte producţia de grâu, Roman a afirmat că a obţinut 3.500 de kilograme la hectar şi că deţine 30 de hectare, în proprietate. "Din 1992 în fiecare an m-am străduit să cumpăr câte 2-3 hectare de teren", a spus deputatul social-democrat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
replica 2 la @Cefan
@Cefan ti-e frica ca o sa -ti primesti in goura niste pumni de aceea acuma ligusesti ,,oameni din aceste comune``.@Cefan ,,Fii sigur de faptul ca nimeni nu te i-a in seama``:))=))BAH ratautule @Cefan fac agricultura pe zeci de hectare si tu te miri ca PiDiLii tai ,,importa 80% din produsele alimentare`` @Cefan mirate ca nevasta ta te tzine de bou de jug PeDerast PiDiLiu ce esti .:))=))@Cefan sa-ti fie rusine porcul dreacului ca batjocoresti din nou ,,un roman atit de simplu`` @Romanul Simplu.@Cefan nici macar nu stii ce inseamna termenul de ,,medicament `` darmite sa l folosesti :))=)).@Cefan data viitoare cind scrii replici ,scrie cind articolul este on line nu cind este in arhiva saptamanalului Bihoreanul,viteazoul pouli ce esti @Cefan:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 16 August 2010, 21:24 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Daca faci agricultura dupa cum scrii, nu ma mir ca importam 80% din produsele agroalimentare. Comunele vecine cu Cefa(Sanicolau Roman si Gepiu) sunt desprinse din aceiasi radacina. Oamenii din aceste comune sunt de o calitate deosebita. Nu stiu cum s-a ratacit un roman atat de simplu pe asemenea minunate meleaguri.Nu-ti fa probleme, cum ti-am suportat prostiile pana acum, o vom face si pe viitor, pentru ca medicamentul schimbarii pentru un om atat de simplu, nu exista. Fii sigur de faptul ca nimeni nu te ia in seama!
Postat 16 August 2010, 14:35 de Cefan.
replica la Cefan
@Cefan sa-ti scriu replica la debitatiile nebune paranoice.@Cefan sa-ti fie rusine porcul dreacului ca batjocotesti romani simpli si pe @Romanul Simplu.@cefan am mai scris pe acest forum lucrul acesta fac agricultura de multa vreme din timpul comunismului doar tu,,iti pierzi vremea degeaba``da trateazate pe Louis Pasteur mai jos la Spitalul judetean Universitar la sectia urgente la cap:)).@Cefan dreptul la opinie al cetateanului roman al romanului simplu este scris in Constitutia Romaniei,ai mai scris ,,sper din tot sufletul`` sper ma ti-ai pe el ca ai spermat bine :))=))@Cefan eu unul @Romanul Simplu nu sunt din comuna Cefa ,sunt dintr-o comuna vecina dar cunosc multi oameni din Cefa cunosc de cind erau copii si pe primarul comunei Cefa si pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman.@Cefan tu nu locuiesti in comuna Cefa ,tu esti un PeDerast PiDiLiu care debitezi nebunii paranoice la adresa celor din partidul PSD ,PiDiLiule @Cefan;))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 16 August 2010, 06:31 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Despre ce agricultura vorbeste Romanul Simplu?De cand esti iti pierzi vremea degeaba. La fotbal, agricultura si politica se pricep toti romanii simpli, iar rezultatele le simtim, din pacate, cu totii. Personal ma mira faptul ca Romanul Simplu este liber, deoarece asemenea apucaturi se trateaza pe Louis Pasteur. Nu pot fi de acord cu iesiri de genul celor scrise de Romanul Simplu. Sper,din tot sufletul, ca Romanul Simplu sa nu fie cefan!
Postat 14 August 2010, 17:55 de Cefan.
Problema nationala: "parlamentarii bronzaţi"!
Dle deputat Roman, 1. Decât ”cârmaci” de țară slab, mai bine parlamentar bronzat (și) la munca câmpului, oier și bun agricultor! 2. Ce planuri viabile, de redresare a industriei alimentare autohtone, are PSD Bihor? Inclusiv în sectorul morărit.
Postat 14 August 2010, 15:34 de stefan
replica la @Apolitic
@Apolitic adica ma inveti tu cum se face agricultura?Pe mine @Romanul Simplu care fac agricultura de cind ma stiu si dinainte de democratie din timpul comunismului,@Apolitic invata pe altul care sa te creada ,eu @Romanul Somplu nu te cred.:))Directorul adjunct Florian Vesa PiDiLiul mi-a zis in biroul lui din DADR Bihor,,prea multe vrei ca sa face Bade ,pesemne ai bani `` si i-ar fi trebuit si lui de shpaga,astepta shpaga,si eu acuma astept ca sa-l disponibilizeze Hodisan ca sa ramina singurul director si sa nu-i sufle in ceafa :))BAH @Apolitic daca te injur si insult ma cenzureaza pe forum redactia saptamanalului ,,Bihoreanul `` .@Apolitic esti un mare prost si tampititi intorc complimentele afla ca senatorul PSD Olguta Vasilescu va inainta in Parlamentul ROMANIEI o lege care sa interzica injuriile si insultele in spatiul virtual ,dar pina atunci te trimit in originea mati de unde ai venit ,mai pe inteles te trimit in vaginul lui mata,daca scriu mai din popor o sa fie cenzurat dar incercam ,,@Apolitic te bag in PIUIZDA matii de unde ai venit .:)).@Apolitic daca mai vrei injurii sio insulte sa-mi scrii ca ti le trimit democratic :))))))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 August 2010, 14:54 de Romanul Simplu
"Romanul Simplu
Romanule, nu esti simplu, ci prost. Nu Florian Vesa intocmeste Proiectele de accesare a fondurilor comunitare, nici nu poate dispune cine sa le intocmeasca si pentru ce. Speram intr-o lege care sa-i mai linisteasca pe prostii care-si mascheaza prostia dandu-se romani simpli!
Postat 14 August 2010, 10:21 de Apolitic.
replica la articol
Are dreptate deputatul PSD Ioan Sorin Roman in afirmatia sa ,,sunt bronzat de la munca cimpului `` Si atitudiunea PiiDiiLiiista a facut ca primaria Cefa sa fie cistigata de PSD si de primarul Birnau si nu de Gui care i-a numit pe rromi ,,mexicanii,bronzati etc .Agriocultura romanesca este un dezastru pentru ca nici fonmdurile de preaderare SAPARD ISPAetc etc nu au fost folosite de catre tarani in limita de 5000-10 000 euro cel mai ,oc proiect eligibil pentrui taranii,au fost folosite de clientela politica a PDL si PNL care au facut proiecte megalomane de abatoare si sectii de transare a carni de pasara ex FLORELIA costriuta cu DAPRD proiect in valoare de 1 500 000 de euro si care a dat faliment pentru ca nu a avut asigurata productia primara ,adica pasarea care trebuia crescuta in ROMANIA si nu importata din Ungaria, aceasta este opera celor de la DADR Bihor cu Florian Vesa de la PDL ,care in loc sa faca si sa aprobe proiecte mici pentru tarani romani, afacut proiecte mati de industrie alimentara ca sa prelucreze ce vor importa si nu ce vor produce tarani romani.Are dreptate deputatul PSD Ioan Sorin Romannu sunt incurajatui de politica agricola aguvernului.Aceasta este opinia.
Postat 14 August 2010, 06:55 de Romanul Simplu
ce vrem să avem în Parlament
Îmi amintesc de o discuţie avută în urmă cu ceva ani cu un parlamentar de Bihor. Omul era din sud si reprezenta Bihorul ca parlamentar al unui partid mai vehement. În urma discuţiei mi-am dat seama de două lucruri: omul ăsta nu are nici o treabă cu judeţul pe care-l reprezintă (Bihor); omul ăsta ştie să facă legi (era jurist de profesie) dar nu ştie ce înseamnă viaţa reală, e rupt de realitate. Am mai întâlnit astfel de parlamentari şi mi-am dat seama că un parlamentar care nu are nici o legătură cu omul de rând, cu preocupările lui zilnice, nu mă reprezintă. Eu vreau ca parlamentarul meu (cum spun americanii) să înţeleagă viaţa pe care o trăiesc eu, să reprezinte această lume, nu lumea din care face parte stefan, titi, cititorul si romanul. Probabil sunt superficial în gândire, nu înţeleg faptul că elita politică nu se identifică cu astfel de activităţi, poate pentru voi aşa e, pentru mine nu. Eu vreau un parlamentar care să reprezinte, pe mine şi judeţul meu. Să aibă idei pentru legi bune pentru mine, nu trebuie să le scrie el, există jurişti care pot redacta textul.
Postat 14 August 2010, 06:47 de românul complex
titi, un roman cititor prieten
Lucru evident că romanul, cititorul şi titi sun una şi acceiaşi persoană, una supărată pe Roman şi vehementă împotriva acestei persoane. Mă întrebam în momentul în care citeam comentariile dacă o fi un băsist feroce, sau un prieten a lui Roman. Le-am parcurs încă odată şi mi-am dat seama că doar un prieten poate lăsa să se reverse atâta ură, invidie şi răutate. Cred că e jalnic să ajungi într-un asemenea hal, complexat de propriile neputinţe să arunci săgeţi asupra unei persaone căreia mâine (sau chiar azi) îi vei strânge mâna şi îl vei pupa zâmbind prieteneşte. Mă întreb de multe ori ce aş face dacă aş avea ambiţii mult prea mari, şi nu aş avea capacitatea să mă mobilizez să ajung acolo unde aş vrea? Cred că aş sta în banca mea petnru că aş fi penibil să-mi sap colegii şi să vreau mai mult decât pot. Eşti scuzabil, eu înţeleg că nu ai capacitatea de a-ţi determina limitele. Să nu uit, m-am uitat pe pagina Camerei Deputatilor, să ştii că are ceva activitate Roman mai multă decât a altor parlamentari bihoreni, are declaraţii politice interesante. Am văzut nişte absolvenţi de Babeş care nu ştiau să scrie un CV. Hai nu te oftica, hai că termin.
Postat 14 August 2010, 06:15 de românul complex
nu e presedintele tuturor!
iti dau jet, pupincuristule! si mai usor cu postarile. daca ai avea personalitate multipla nu ai posta 3 comentarii identice
Postat 14 August 2010, 01:12 de @titi
Faina ungureasca, din grau romanesc.
1. Ce ați intreprins pana în prezent, sau ce intenționați sa faceți, pentru a schimba aceasta stare de lucruri? 2. La ce preț se vinde, în România, faina made in Hungary? 3. In alte localități, județe, sau zone din țară, nu ați găsit prețuri mai bune?
Postat 13 August 2010, 22:14 de stefan
despre aflarea in treaba
da de unde ba , roman , tu esti „bronzat” din nastere. iar tu , cu studii la marghita , n-ai dreptul cultural sa dai replici unui presedinte de tara ! ai inteles?
Postat 13 August 2010, 20:24 de titi
oier
m-am saturat de parlamentari oieri si absolventi de marghita. ce neam de zgarie branza putem fi. in loc domnul deputat sa-si faca o microferma prospera la el in sat , merge in bucuresti unde face legi in sanatate, invatamant, justitie si fiscalitate. si are tupeul sa fie ironic. cand in realitate e un bun agricultor. atat si nimic mai mult.
Postat 13 August 2010, 18:13 de cititor
bronzat
su ce pacatele mele cauti tu in parlament ca te ajuta fata pt manat oile la strunga nu e vreo problema, problema e ce cauti in parlament..............asta nu intelegem ca nu ne dai impresia ca ao sti ce e de facut in parlament din pacate sunteti doi oieriin bihor tu si celalalt care ati vorbit de doi ani la inceput cand ati depus juramantul RUSINE SA VA FIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 13 August 2010, 17:37 de roman
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON