URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2012, 10:08

Deputatul Roman, ameninţat cu moartea de un simpatizant PDL: A zis că o să mor în mâna lui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Sorin Ioan Roman susţine că a fost ameninţat cu moartea de către unul din apropiaţii candidatului PDL la Primăria Cefa, Dumitru Bărnău.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă din partea cabinetului său parlamentar, incidentul s-a petrecut vineri seară, în stradă, timpul unei întâlniri a candidaţilor USL Cefa.

"Reuniţi pentru o şedinţă, aceştia, în special domnul deputat Sorin Ioan Roman, au fost agresaţi verbal de către un localnic, apropiat al fostului primar, domnul Bărnău Dumitru. Dat fiind faptul că individul începuse să-l ameninţe pe domnul deputat Roman, fiind din ce în ce mai incisiv, demnitarul a solicitat prezenţa Poliţiei pentru a calma spiritele", se arată în comunicat.

Prezenţa în zonă a unui echipaj al Poliţiei de Frontieră şi sosirea unui echipaj de Poliţie nu l-au speriat deloc pe recalcitrant, "ba dimpotrivă, injuriile adresate deputatului Roman fiind din ce în ce mai obscene şi mai personale", arată comunicatul.

Bărbatul nu s-a liniştit nici măcar când Roman s-a dus la Poliţie, unde a depus o plângere penală. "Nu credeam că se va ajunge la o asemenea situaţie, să aibă ca argument electoral violenţa. Este regretabil că anumiţi candidaţi nu vin cu idei, cu proiecte, cu măsuri concrete, ci cu ameninţări. Sunt dezamăgit şi de modul în care a acţionat Poliţia. Demian Lucian, individul acesta violent, urla ca un descreierat la ora 22, insultându-mi familia, adresând cuvinte obscene, ameninţându-mă cu moartea, inclusiv în prezenţa Poliţiei. Nu cunosc procedurile dumnealor, însă cred că ar trebui să fie ceva mai autoritari. Mă gândesc ce se întâmplă cu un cetăţean care are curajul să spună că nu va vota cu domnul Bărnău. Indivizi de teapa lui Demian Lucian l-ar putea linşa", a declarat parlamentarul.

Roman susţine că în cursul zilei de vineri Demian s-a legat de două ori de el, iar seara, când s-a întâlnit cu candidaţii USL la Primăria Cefa, bărbatul a devenit şi mai agresiv. "Mi-a spus că în mâna lui o să mor eu, că mă taie bucăţi, că sunt pervers, că sunt un trădător, hoţ, gunoi. Demian Lucian are în jur 30 şi ceva de ani, e mâna dreaptă a candidatului PDL din comuna Cefa şi e cunoscut pentru atitudinea sa mai dură".

PSD-istul afirmă că "seară de seară, Demian ameninţă oamenii din localitate", mai ales când îi vede pe membrii USL sau pe simpatizanţi împărţind materiale electorale. "Asta face de o lună de zile. Probabil că sunt disperaţi (n.r. - PDL-iştii) că pierd teren", a zis Roman.

Nemulţumit de prestaţia poliţiştilor din Cefa, parlamentarul a spus că l-a anunţat despre eveniment inclusiv pe şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, deoarece "în urmă cu 6 luni acelaşi individ a bătut un poliţist".

Inspectorul principal Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, a confirmat existenţa unei plângeri depusă de parlamentar. "Poliţia bihoreană a fost sesizată prin apel la 112, vineri, 1 iunie, de către bărbatul în cauză că a avut loc o stare conflictuală între el şi un vecin de-al său. La faţa locului s-a deplasat cu operativitate poliţiştii secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Salonta, au aplanat starea conflictuală şi l-au sancţionat contravenţional pe vecinul respectiv (Lucian Demian - n.r.) cu amendă în valoare de 1.000 de lei conform prevederilor Legii 61/1991, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice", a declarat Alina Dinu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei a mai adăugat că toate aspectele precizate de Roman în reclamaţia înmânată poliţiştilor "vor fi verificate, urmând ca în funcţie de rezultat să fie luate măsurile legale".

Candidatul PDL la primăria Cefa, Dumitru Bărnău nu a putut fi contactat, el având telefoanele închise.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
rep[lica la comentatorul cu nick name-ul @hahaha
Comentatrorul @hahaha degeaba scrii insulte si injurii la adresa mea ca eu voi scrie in continuare ,,replica la articol`` pentru ca dreptul la opinie al cetateanului roman simplu este scris in Constitutia acestei tari ROMANIA si nu o sa-mi interzici tu un pupincurist un lingau al dosului senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL acel drept de libera exprimare a opiniilor !))=))@hahaha iti scriam replica mai devreme daca nu avea probleme tehnice site-ul acesta www.ebihoreanul .ro ,si asta nu inseamna ca imi este frica de tine si de intimidarile tale ,si de aceea nu ti-am raspuns cita vreme articolu a fost on line,ai cistigat o lupta doar dar razboiul continua ,fii sigur de acest lucru ,ai scris comentariile acelea la indemnul conduceri corupte a PSD Bihor si a senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL ,ai fost postacul de serviciu care scrie cei se dicteaza !:))=))Postacule i-a de aici ,UN, prost analfabet`(citez @hahaha ca asa ai scris, Unul @Romanul Simplu arunca o piatra in apa si 10 intelectuali cu diplome de Sorbonica de Oradea pupincuristii conduceri corupte din PSD Bihor se chinuiesc ca sa o scoata aceea piatra din apa !SICTIR bah !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Iunie 2012, 05:45 de Romanul Simplu
@hahaha
Nenea HAHAHA, se scrie SERVICIU, nu servici ! Servici scrie tanti care ne matura clasa dupa lectii. Si ne-a spus d-na invatatoare ca e corect sa spunem ,,...nu stie SA scrie'', nu cum scrii matale ! Nenea, ai auzit de zicala RADE CIOB DE OALA SPARTA ?!
Postat 05 Iunie 2012, 11:04 de elev din clasa intai
@hahaha
Chiar ca HAHAHA ! Daca asta, un dobitoc, care arata cum cum arata si a ajuns unde a ajuns, cum arata cei ce l-au ales ?! ASTA E PROBLEMA, CA VOTUL NOSTRU ESTE EGAL CU CEL AL UNOR OLIGOFRENI ! SI DE LUCRUL ASTA PROFITA ALTI OLIGOFRENI PT. A SE CATARA MULT PREA SUS FATA DE (NON) VALOAREA LOR !
Postat 05 Iunie 2012, 10:57 de un roman destept
opinia lui romanul
analfabetule, vezi sa nu ti plezneasca vreo vena in cap, o sa lasi orasul fara analizele tale politice de o idiotenie rara. Cum poti sa fii si sa scrii atit de prost? Auzi la el \"opinia lui romanul simplu\" cu cine ai facut gramatica? Cu portarul sau cu femeia de servici? Mai vrea si replica la articol, dar el nu stie scrie...
Postat 04 Iunie 2012, 22:24 de hahaha
opinia lui romanul
Tu esti ca buruienile, iar ai aparut, opinia lui romanul? Analfabetule, cum poti sa spui atit de putine lucruri in atit de multe cuvinte si cum naiba reusesc sa aiba access la internet incuiatii de genul tau?
Postat 04 Iunie 2012, 22:12 de hahaha
COW-BOYU DE CEFA
DA! TARANU ASTA NECIOPLIT! ASTA ATI VOTAT ACU 4 ANI AVETI GRIJA CE FACETI PE 10 IUNIE SI DUPE....
Postat 04 Iunie 2012, 21:37 de BONG
Cretinoidul asta e parlamentar ?!
Expresia corecta este ,,de mana lui'' ! Sau ti-a zis ca vei muri in p**la lui si acum te jenezi sa ne spui ca voia sa te traga in teapa ?! Ai merita, ca esti misel si dupa pravila miseii erau trasi in teapa. Acum despre ,,aplanarea conflictului''. Ca politaii de azi sunt militistii de ieri (uneori si mai rau !), stim. ,,Cutuma'' in situatii de ,,tulburare a linistii si ordinii publice'' spune ca le tai pv la toti. Nulitatii asteia PSD/USL de ce nu i-a dat o amenda ?! Ca n-a tulburat vecinul linistea si ordinea singur, a tulburat-o cu dobitocul usl-ist ! Adica asta e mai egal decat vecinul lui ! Pai nu merita sa moara in...,,mana'' vecinului ?! Merita !
Postat 04 Iunie 2012, 21:12 de ionel
afa
jos usl jos comunistilor .reclama mincinoasa ce faceti
Postat 04 Iunie 2012, 16:11 de romanesc
bine zis
@ adisor bine spus.. iesi in fata roman cu realizarile nu cu mizerii dinastea
Postat 04 Iunie 2012, 16:10 de traian
jos
domnule roman nu va mai dati asa importanta,no sa va omoare nimeni..alta campanie nu va stiti face?
Postat 04 Iunie 2012, 16:04 de adisor
replica la articol
,,Nimeni nu este mai presus de lege `` totii suntem egali in fata legii numai ca unii sunt mai egali ca si ceilalti !:))=))Adevarul si dreptatea este departe de intelegerea unora nu apar si nici nu acuz pe Deputatul PSD Ioan Sorin Roman ,da nici nu apar si acuz pe respectivul Demian Lucian nici nu-l cunosc macar ,numai ca adevarul se afla undeva la mijloc si daca ar fi descoperit ar aduce mai multa suferintta decit impacare!:))=)) Asa este in campania electorala ,violenta verbala ,injurii,insulte ,balacareli,si la urma violentele fizice asupra persoanei,pentru ca la mijloc se afla politica si modul de acaparare a puterii politice locale ,regional ,statal, asa si cu populatia rurala din zona comunei Cefa este treaba lor sa si-o rezolve ei pe plan local ,ce rost are sa ne amestecam in treburile si lucrurile lor ?Sa si le rezolve singuri local in Cefa ,ca este vorba de influente politice pentru urmatorii 4 ani de zile ,din partea mea fie cine o fi numai Ziua Cefei sa o tina!:)) unbanc Politica este o courva de inalta clasa !DA de ce este o curva de inalta clasa politica ? Pentru ca nimeni si nici un politician nu a putut ca sa o satisfaca !:))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iunie 2012, 14:33 de Romanul Simplu
Ce dobitoci....Noi, care citim astfel de tampenii !
Asta si alti ,,alesi'' (consilieri, primari, parlamentari) au zis acum patru ani ca vor face si vor drege ! Ce ar trebui sa pateasca astia acum pt. ca ne-aui mintit ?! Uite, iti zic si eu ceva : o sa mori cum te-ai nescut, adica nici intr-un caz mai destept ! Te-am amenintat cu moartea, zi-ma la meliție....
Postat 04 Iunie 2012, 14:08 de .
@SAFE
Mare adevar ai spus. Penibilii astia is pusi de Barnau o sa le dea dupa alegeri la toti ce o taiat ciomu. pe toti ii pune viceprimar si contabili si secretari si de toate. Va veti alege toti cu cate o bucatica din opera lui Ciomu si o meritati din plin. apropo Barnau ce mai face contabila ta? o mai bati pe nevasta pt ea? acum nu pana dupa alegeri nu?
Postat 04 Iunie 2012, 12:14 de Cosmin
Incredibil, dar adevarat!
Penibilul nu poate fi comentat.
Postat 04 Iunie 2012, 08:26 de SAFE
Sfat..
Mai bine o promovai pe SANDA acum cativa ani, s-o fi trimis pe la pe la Bucuresti la ...a, iat tu sa fi rama in Cefa fochist la primarie... iar azi n-ai mai fi avut probleme de genul asta
Postat 03 Iunie 2012, 23:42 de pt. Roman
ia fai pe baieti
Mai nea Roman, matale esti cu functiee publica, cred ca ai dreptul sa ceri (probabil prin politie) ID-urile lu baietii astea care e ei smecheri - cretinei de grupa mare. Incearca si da-i in judecata pentru calomnie.
Postat 03 Iunie 2012, 22:23 de smecheras
roman
SARACUL IL VA APARA NEVASTA-SA DACA TOT CANDIDEAZA
Postat 03 Iunie 2012, 19:59 de un
LA JILAVA CU EL
ROMAN II UN MAFIOT ORDINAR
Postat 03 Iunie 2012, 19:58 de PAUL
dute
bata-te focu'. faci circ din nimic. si ce daca te- a amenintat? tu ne-ai diustrus comuna. macar ala a avut curajul sa iti spuna in fata. iar tu chemi politia atata poti atata stii
Postat 03 Iunie 2012, 19:49 de dute
cefa
saracu' de el. dupa ce n-o facut nimic ca primar o luat si bani de la parlament tyot ca sa stea si amu o pune pe nevasta lui sa fie primar. mai bine daca la-r fi batut bine ca sa scape cefa de el
Postat 03 Iunie 2012, 19:47 de cefa
VICTORIE!!!
HAIDE SANDA; HAI USL VREM VICTORIE. Afara cu analfabeti, afara cu nespalati, puscariasi si toate curvele. E randul oamenilor adevarati si cu scaun la cap le-a ajuns un mandat de defaimare.
Postat 03 Iunie 2012, 19:08 de USL
....
ti se cam duce pamantul de sub picioare Demian si tie si la Barnau. Hai ROMAN hai USL!!!!
Postat 03 Iunie 2012, 19:05 de George
Roman hiena si hotu
nu ajunge alegerile ca roman ajunge la spital el si cheretitu de ziarist. Afara cu ei din sat. Gunoile nu are ce sa stea in Cefa.
Postat 03 Iunie 2012, 17:02 de razbunatoru
preacuratilor
precuratilor si preacinstitilor, de ce nu-l infundati pe Roman daca spuneti ca e asa mare hot. Scoateti popiroasele si puneti-le pe masa. Aaa, scuze, nu aveti altceva decat frustrari.... Am priceput. Sunteti niste retardati care nu aveti argumente ci stiti doar un singur lucru, sa improscati cu noroi.
Postat 03 Iunie 2012, 16:55 de unu a lu Roman
roman un afacerist fara scrupule
Sorin Ioan Roman la puscarieee, la puscarieeee roman la puscarie
Postat 03 Iunie 2012, 16:17 de dinu_78
fa l bucati
mare pacat ca nu l a omorit, scapa tara de un hot si mafiot
Postat 03 Iunie 2012, 15:55 de LOVE
rusine ca si-a pus SOTIA sa candideze
era in campanie cu sotia lui pe care a pus-o sa candideze la primarie....cat de penibil sa fii si sa mai ai si curajul sa vorbesti
Postat 03 Iunie 2012, 15:18 de cefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON