URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Mai 2012, 14:45

Deputatul Ioan Sorin Roman îl acuză pe fostul primar din Cefa, migrat la PDL, că sabotează Primăria şi angajaţii ei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Ioan Sorin Roman, totodată fost primar al comunei Cefa, a lansat acuze dure la adresa proaspătului fost edil al aceleiaşi comune, Dumitru Bărnău. De altfel, Roman şi Bărnău au fost colegi şi de partid până de curând, când Bărnău a decis să se înscrie în PDL.

Printr-un comunicat de presă, deputatul îl acuză pe Bărnău că "se ţine cu dinţii de scaunul de primar", după ce săptămâna trecută a fost demis prin ordin al prefectului din această funcţie. Asta pentru că, ales primar în timp ce era membru PSD, Bărnău şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, de data aceasta ca membru PDL.

De altfel, zvonul că edilul va migra la PDL a existat încă de la începutul anului, când Bărnău a cerut conducerii judeţene a PSD să-l excludă din partid pe Ioan Sorin Roman. În caz contrar, spunea Bărnău, nu va mai candida la un nou mandat de primar din partea PSD.

Cum primarul a fost demis, consilierii locali din Cefa trebuiau să se întrunească, săptămâna trecută, să aleagă primarul interimar. De asemenea, consilierii ar fi trebuit să valideze noi consilieri din partea PSD, după ce unul dintre aceştia, care era şi viceprimar, a migrat la rându-i la PDL, iar celălalt s-a îmbolnăvit şi a renunţat la funcţie.

"Domnul Bărnău a cerut consilierilor PDL să nu participe la şedinţa Consiliului Local de astăzi (n.r. de vineri)", se arată în comunicatul lui Ioan Sorin Roman.

Drept urmare, comuna a rămas în prezent fără primar, lucru ce va amâna şi plata salariilor funcţionarilor, întrucât nu există nicio persoană care să aibă dreptul să aprobe statele de plată.

"Este regretabil faptul că domnul Bărnău nu acceptă o stare de normalitate, stare care implică existenţa unui primar interimar. Probabil se teme că ar putea ieşi la suprafaţă anumite aspecte mai puţin licite din activitatea domiei sale, nu văd de ce altceva ar avea o asemenea poziţie", a declarat Ioan Sorin Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
stai si gandeste Roman
Politic esti terminat .Urmeaza momentul adevarului . N -am curaj sa-ti dau multe sfaturi sau sa-ti prezic viitorul deoarece prea multi prieteni ti-ai facut si prea mult ai profitat de imunitatea ta de ratat Un ratat care-si baga sotia intr-o cauza pierduta ,un ratat care-si baga fetitele in mizeria politicului,un ratat care a distrus familia lui Adi Gui ,un ratat care-si insala s- - - a .Pacat de tine Sanda ,mare pacat Si tu Sanda si mama ta stiti ce spun ,stiti langa ce terorist stati , Mi-as baga piciorul in avere si mi-as vedea de viitorul meu Si tu ai parte acolo .Stai si gandeste
Postat 09 Noiembrie 2012, 21:21 de roman
rezultatul votului
1100 pt miti barnau 340 pt sanda roman
Postat 12 Iunie 2012, 22:32 de barnau dumitru
Daca-i sabotaj...
ar face bine dl.deputat sa scrie cateva randuri si sa se deranjeze pe la un Parchet.Cam nu-i de-ajuns sa fabrici legi si sa nu le si aplici.E mai mult efort (inclusiv intelectual),dar clampaneala-n presa-i una,demersul oficial e alta.
Postat 07 Mai 2012, 14:50 de gyorgy tozser
replica la articolul cu senatorul PSD Ioan Mang si replica la @romanul complex
A fost o numire de duminica seara pe fuga ca venea ziua de luni si premierul USL de PSD Victor Ponta Prostalul trebuia ca sa prezinte guvernul in fata Palamentului din ROMANIA ,si pe cine sa prezinte ?pe Ecaterina Androneasca Abramburica iarasi?Pe altii?La ales pe senatorul PSD de Bihor Ioan Mang,noah FELICITARI!(zicese)pentru numire ,numai ca va trebui ca sa rezolve problemele pe care tot le amintea lui Ex minstru PDL Funeriu!:))1)Legea invatamintului trebuie aplicata si 2) clasa pregatitoare 0 pentru copii de la gradinitza ,plus alte probleme ale invatamintuluide genul retributia in invatamint si sa nu uitam legiferarea spagii si mitei la examenele invatamintului superior ,ca doar este expert in aceste lucruri senatorul PSD Ioan Mang numit ministru de catre premierul USL de spalarea de pacate pentru cele afirmate despre ex senatorul PDL Petru Filip:))=)) @AMO gdane alias @romanul complex taci din gura si nu-ti mai bate limba de pereti,acesta este un sfat pretenesc,si nu te mai lega de persoana mea vezi dreacu de treaba ta , ai si tu 4 ani in PSD Bihor ,dar eu ca am 20 de ani tac si scriu Dreptate si Adevarul coruptiei din PSD Bihor!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 07 Mai 2012, 09:49 de Romanul Simplu
gigi spune
Domnu' Feier, fiecare cat poate. Daca nu a stiut sa bage mana n-are ce da decat maruntis, daca era ca voi pedeleii venea cu banu gros.
Postat 07 Mai 2012, 09:10 de gigi
Ce face Roman?
Tovarasu asta cu aer preocupat, imparte maruntis pe la tiganii din Cefa, numai sa-l voteze. :)
Postat 07 Mai 2012, 00:06 de Ce face Roman?
Haide Sanda
e randul femeilor sa ia in maini soarta acestei comune sa o gospodareasca sa fac ordine si curatenie in ea ca asa nu se mai poate. sa isi permita un om ca Bacu sau ca Bocsanu sa faca ordine in primarie, sa ameninte, sa taie ei si sa spanzure asa ceva nu se poate in 2012. Intotdeauna o femie gospodareste mai bine o casa decat un barbat exact asa bine poate fi gospodarita si o primarie de catre o femeie se mai stie si faptul ca nu exista barbat de succes fara o femeie in spatele lui, dovada ca Nelu Roman a ajuns un barbat de succes si un deputat bun si datorita bunei lui neveste.
Postat 06 Mai 2012, 23:30 de o femeie
Haide Sanda, Hai PSD
Haide Sanda arata-i tu la Barnau asta clasele tale peste el. Frustratul naibii.Avem incredere ca impreuna cu USL la guvernare, Ponta premier de acum 4 ani cu Crin presedinte si Nelu deputat comuna asta va incepe sa fie din nou una dintre primele din tara cum era pe vremea lui Nelu, analfabetul asta ne-a bagat in * i-a ajuns. Nelu a vrut sa il faca om dar el nu isi poate depasi conditia de carutas.
Postat 06 Mai 2012, 23:24 de Mihai
Unde sunt banii Barnaule?
Unde is banii cocisule? Unde sunt cele 4 mld venite pt terenul de sport de la Inand? Unde sunt banii pt Parcul Natural Cefa? Cine ti-a facut proiectul pt terenul sintetic de la Cefa cu 800 mil pt implementare si 700 pt executare chiar atat de prosti ne crezi? cat 25% din banii aia 1,5 miliarde au fost ai tai? cu aia ai renovat casele?si le-ai terminat de construite celelalte?Daca nu te facea Roman primar si cu noi ceilalti care am tras in campanie pt tine zi si noapte azi erai un nimeni te mazileau PDL si cu magazinele si cu tot erai 0 exact asa cum esti tu de fapt, dar stai calm iti vine randul vei fi pus unde iti e locul, pe caruta.
Postat 06 Mai 2012, 23:20 de Ionut
Jos cu Barnau
De cand a ajuns primar, Barnau a dus comuna de rapa. Roman a facut si implementat proiecte europene care au adus bani la Cefa, iar Barnau nu a fost capabil nici macar sa puna in aplicare acele proiecte. Canalizarea se va face tot cu banii adusi prin proiecte europene de Roman. Din pacate, Cefa nu mai este ce a fost, era o comuna moderna, iar birtasul barnau a transformat-o intr-o ruina. Se zice ca a asfaltat drumul din Ateas pentru ca i-a impus soacra-sa sa ii faca drum prin fata casei. Barnau, fara suparare, dar esti in plus asa ca trebuie sa pleci. Imi pare rau ca in 2008 te-am ales, atunci ne-ai prostit, acuma nu o sa se mai intample. Atunci ai avut noroc ca te-a sustinut Roman, acuma nu te mai baga nimeni in seama.
Postat 06 Mai 2012, 22:37 de Un baiat
primar de *
.....ioan sorin roman, daca iti vezi de treaba ta, si conduci destinele comunei din postul de deputat si de primar prin doamna roman, noi votantii p.s.d. nu ne facem griji. sorine, bazeaza-te pe angajatii din primarie, pe carmen, pe manu, si pe ceilalti...si va fi bine. cu drag, un votant p.s.d.
Postat 06 Mai 2012, 21:17 de votant p.s.d.
Barnau nu e om.
Asta nu e om dar primar cum sa fie l-au scolit perfect cei de la PDL sa spuna el ca un om poate traii bine o luna cu 500 de lei si a pus problema ca se poate imbolnavi ca poate avea probleme? Aia sunt oameni cu care se inconloara el Bocsanu?
Postat 06 Mai 2012, 17:41 de Maria
Simte
Cocisul asta simte ca pierde si din cauza asta saboteaza, dar nu are ce face oricum e dus. I-a ajuns
Postat 06 Mai 2012, 17:16 de George
replica la articol
Deputatul PSD Ioan Sorin Roman are adevar si dreptate in afirmatii numai ca a omis atentiei opiniei publice bihorene alte fapte ilegale ale primarului ex PSD actual PDL Dumitru Barnau ,amintim numai netinerea Zilei comunei Cefa de anul trecut,asta cu complotul presedintelui filialei PSD Bihor senatorul PSD Ioan Mang pentru subminarea autoritati deputatului Ioan Sorin Roman in colegiul 6 Salonta -Tinca ,si alte fapte ilegale ale primarului Dumitru Barnau.Ce era acolodaca se tinea o serbare cimpeneasca in comuna Cefa unde sa se distreze si populatia rurala din zona respectiva ?Se mai deschidea si frontiera si se putea trece in Ungaria ,iar romanii din Ungaria veneau in ROMANIA in vizita la rudele lor si la ziua comunei Cefa,dar NU din orgoliu mindrie prosteasca si dusmanie si nu s-a tinut aceea zi ,si aceste fapte nu se uita asa usor de catre populatia rurala din acea zona ,sa multumeasca ex primarului PDL Dumitru Barnau pentru acestea ,dar sa multumesca la vot ,nevotindul!:))=Doua sabii ascutite nencap in teaca PSD Bihor !:))=)) Asta referitor la conflictul si lupta de putere politica locala dintre deputatul Roman si primarul Barnau. Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Mai 2012, 16:44 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON