URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2011, 11:19

Deputaţii Lucia Varga şi Nicolae Jolţa au demisionat din funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalii bihoreni sunt în fierbere, după ce vineri seară târziu, deputaţii Lucia Varga şi Nicolae Jolţa şi-au surprins colegii, şi mai ales pe preşedintele Cornel Popa, prin demisiile din Biroul Judeţean de conducere.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, ambii deputaţi şi-au motivat gestul prin faptul că, de circa un an, organizaţia nu funcţionează corespunzător, iar adesea a fost imposibilă chiar reuniurea Biroului Judeţean şi a Delegaţiei Permanente, pentru ca aceste structuri să poată lua decizii.

Deşi n-a fost direct vizat, sau nu numai el, senatorul Cornel Popa s-a arătat surprins de gestul colegilor parlamentari, încercând să-i determine atât pe Lucia Varga, cât şi pe Nicolae Jolţa să renunţe la demisii, promiţând că se va implica mai sever în activitatea de organizare.

În ciuda insistenţelor BIHOREANULUI, senatorul Popa nu a putut fi contactat, iar deputatul Lucia Varga s-a rezumat la o declaraţie de loialitate faţă de organizaţie. "Este adevărat că am avut discuţii, dar au fost discuţii interne, cum e normal într-un partid democratic cum este PNL. Nu vreau să duc aceste discuţii în afara partidului, mai ales că la finalul lor lucrurile s-au pus pe o direcţie bună şi, dacă se vor menţine aşa, e posibil să renunţ la demisie", a spus deputatul Lucia Varga.

La solicitarea reporterului, care a aflat că în PNL Bihor unii membri au tendinţa de a-l convinge pe senatorul Cornel Popa să se retragă de la conducerea organizaţiei pentru a-i face loc primarului Ilie Bolojan, deputatul a completat: "Nici vorbă de aşa ceva. Cel puţin eu nu am auzit de asemenea discuţii şi nici nu cred că ar fi înţelepte".

Speculaţiile despre propulsarea primarului Oradiei în fruntea PNL Bihor sunt mai vechi, însă de fiecare dată Ilie Bolojan le-a respins, afirmând că şefia organizaţiei municipale şi funcţia de primar îi ocupă tot timpul, mai ales că aceasta din urmă implică şi multe drumuri la Bucureşti, pe la Ministere.

Cert e că, până ce Lucia Varga şi Nicolae Jolţa îşi vor retrage demisiile, Biroul Judeţean al PNL Bihor este într-o situaţie stranie, fără precedent şi fără egal în alte organizaţii din ţară, forul de conducere al filialei liberale neincluzându-i nici pe primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ilie Bolojan, şi nici pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, nici pe doi din trei parlamentari.

Aleşi ca vicepreşedinţi vara trecută, Bolojan şi Ţîrle au renunţat la funcţiile politice la nivel judeţean motivând că nu se pot achita de ele din cauza obligaţiilor pe care le au aferent funcţiilor administrative. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
PIGS
JOLTA DEMISIA SI DUTE LA POCAITII TAI, NU ESTI BUN DE NIMIC, VAI SI AMAR, PE LANGA ASTA FACI PARTE DINTR-O FAMILIE DE EXPERTI IN AFACERI PIERDUTE!MARS ACASA!
Postat 24 Ianuarie 2011, 23:01 de JOLTA PORCULE
daca nu este OS de lins
vai de viata lor pe criza asta ce sa mai roada ? pantofi ELENEI UDREA:)) daca ii da la rosss
Postat 17 Ianuarie 2011, 23:00 de radu
bolojan/coada de ciocan
toti oamenii de calitate il parasesc. raman bolojan, popa, si udmr-istii!!!!
Postat 17 Ianuarie 2011, 20:06 de demisia, bolovane
@Rogerius
De cand sunt nu am auzit de Univ Mihai Eminescu pe care si-a trecut-o in CV Jolta, si mai ales ca o univ, indiferent care o absolvi in 2 ani de zile . Concluzia? Ori e mincinos si nu este absolvent de studii superioare, ori e tampit si nu stie unde si ce a absolvit. Oricum, cine l-a votat, nu stiu pe care din cele doua calitati l-a votat, dar sigur nu merita banii nostrii pt a fi tinut in parlament.
Postat 17 Ianuarie 2011, 15:31 de alegator
majoritate clara?
@unu: ohoho, ce majoritate clara a avut PD-L-ul in alegeri.! daca nu erau "tradatorii" care au infiintat UNPR-ul+minoritatile, ce se intampla? sa-ti pui soferul consilier este cumva reforma statului? sa hahai in fata unei carciumi, transmitand mesaj de anul nou poporului este reforma statului? sa treci legea pensiilor prin FRAUDA este reforma statului? sa faci praf invatamantul este reforma statului? sa nu mai stii care este forma la zi a Codului fiscal este reforma statului? sa ridici osanale de-a dreptul libidinoase nitzicai este reforma statului? sunt nevoit sa o citez inca o data pe "machidoanca": "s-au inteles intre ei...cretinii dracului!"
Postat 17 Ianuarie 2011, 11:04 de dan oradeanul
nu-i deloc mai bun psd-ul
psd in perioade de boom economic n`au reusit sa faca mai nimic. in schimb, tragem inca datorii catre bechtel din cauza lor. so, ramane pnl` care se arata flexibil cu toate aliantele ce le face, dar cand va ajunge la conducere, mi`s curios ce compromisuri va trebui sa faca partidelor de stanga ca sa poata trece prin parlament o initiativa. alianta pnl-pdl ar trebui refacuta..
Postat 17 Ianuarie 2011, 10:07 de unu
nu-i deloc mai bun psd-ul
da mai, pdl`ei trebuiau sa faca reforma. ca n`au putut din cauza opozitiei din parlament, ar fi una, ca n`au putut din cauza coalitiei subtiri, sistemului juridic de kkt si opozitiei din interiorul partidului, cand trebuiau aplicate masuri de austeritate e una sigura. dar guvern de coalitie nu cred c`ar fi rezistat in parlament fara o majoritate clara, cum au avut ei in alegeri. si mai au o lispa clara de viziune in privinta masurilor ce trebuiesc luate..ezita, pt ca nu`s masuri pe placul poporului. aveau ocazia sa reformeze statul, dar n`au fost destul de autoritari..desi Base e acuzat in presa ca e dictator. In schimb, PSD-ul CU SIGURANTA NE-AR FI DUS MAI JOS, in conditiile externe actuale..!
Postat 17 Ianuarie 2011, 10:04 de unu
asa e?
@incruntatul: si ai prefera sa ajunga la putere Partidul Poporului? N-am iubit niciodata PSD-ul dar am ajuns sa spun ca au fost net peste pedelei! "cretinii dracului"(am citat din "machidoanca")au indatorat romania cum nu a facut-o nici un alt partid! de ce? sa faca "nutzi" sali polivalente de 15.000 locuri? ce sa faci in ele, ca nici alea de 2-3.000 locuri nu se umplu. da, in bucuresti e nevoie dar in provincie? cel putin, nu acum. e clar ca "s-au inteles intre ei, cretinii dracului"(acelasi citat, asta e)ca sa mai sifoneze niste bani! eu sper ca toti pedeleii sa cante hit-ul "Viena calling"(sper ca aluzia este clara). cat mai curand.
Postat 16 Ianuarie 2011, 22:52 de dan oradeanul
vaisamar
JOLTA, CEL MAI SLAB DEPUTAT SAU CE VRETI VOI, DE DUPA REVOLUTIE, RUSINEA JUDETULUI A BEIUSULUI. ZEROOO BARAT!
Postat 16 Ianuarie 2011, 22:31 de Beiusanu
BOLOJAN = PERFID
BOLOJAN COADA DE CIOCAN UNGURUL PNL-ist ESTE O FIGURA PERFIDA CARE LUCREZA PE LA SPATE !! SI LA ALEGERI A PROMIS ANGAJATILOR DIN REGIILE LOCALE ( PROIN LIDERII DE SINDICAT, SAU SINDICACAT) MAJORAREA SALARIILOR CU 50% !! S-AU ALES CU CIUCIU ! DAR NU ASTA E IMPORTANT CI FAPTUL CA E UN OM CARE LUCREAZA CU INTERPUSI CU MINCIUNI SI LUCRATURI IN DOS !! UN PERVERS POLITIC !!
Postat 16 Ianuarie 2011, 22:12 de SCORTOSUL
buba ...galben-verzuie
urmeaza sa se sparga si udemereul, prostituata politicii din tara noastra.
Postat 16 Ianuarie 2011, 16:51 de incruntatul
bolovanu'
Se sparge buba PeNaLa! Praf au facut bolojan si popa, aceasta organizatie! Duca-se pe pustii!
Postat 16 Ianuarie 2011, 16:48 de ciordel popa
nu ne lipsiti !!!
de depuutatu` asta auzim 1data / an, si atunci despre cate un fleac !! iar vedeta presei, e jale !!! demisia din parlament ar trebui, ca sa mai castigam si noi ceva. Imi pare rau de Popa, omu` kiar ar incepe sa faca ceva, numai ca nu are cu cine, fitze, vedetisme, bolojenisme, fratzi si confratzi , vai vaai
Postat 16 Ianuarie 2011, 16:14 de Rogerius
asa e II
dar daca vin amandoua deodata, aliate, impreuna cea galbena cu cea rosie, ce credeti c-o sa iasa??? tot una portocalie... asa ca e bina sa schimbam portocaliul cu alt ... portocaliu???
Postat 16 Ianuarie 2011, 15:20 de incruntatul
asa e
asa e! sa se termine ciuma portocalie! dar sa revina ciuma galbena?!? sau cea rosie?!? oare cum e mai bine sa traim???
Postat 16 Ianuarie 2011, 15:17 de incruntatul
orgolii?!
ati innebunit? cum naiba se va putea scapa de "ciuma portocalie" in felul asta? sa fie din cauza aliantei cu PC? dar cu cine sa se alieze PNL? ca nu exista decat doua posibilitati: PSD si PC! O fi fost voiculescu "secu"(de fapt, mai mult ca sigur!) dar asta e. multi au fost. "base" n-a fost? "ciuma portocalie" trebuie doborata, INDIFERENT CUM!
Postat 16 Ianuarie 2011, 13:25 de dan oradeanul
Dracu se ascunde in detalii.
Dracul se ascunde in detaliile ascunse ale liberalilor bihoreni. Cu asemenea opozitie negrul romanesc ramane in continuare alb cu nuante portocalii.
Postat 16 Ianuarie 2011, 11:50 de safe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON