URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2016, 11:59

Deputata PSD Sonia Drăghici, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiul la biroul parlamentar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputata PSD de Bihor Sonia Drăghici a fost condamnată, luni, definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru conflict de interese în dosarul penal pornit la sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, care îi imputa că şi-a angajat fiul ca expert în cadrul biroului parlamentar.

Completul de 5 judecători a dispus condamnarea parlamentarului la 6 luni de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni.

Totodată, judecătorii au dispus ca, pe perioada pedepsei principale, deputata să aibă interdicţie de a ocupa o funcţie publică, pedeapsă care, însă, a fost suspendată pe aceeaşi perioadă, de 2 ani şi 6 luni.

Verdictul pronunţat luni este definitiv şi, potrivit Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, Drăghici nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Sonia Drăghici a fost trimisă în judecată în iunie 2014 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care o acuza că a încălcat legea când a propus angajarea fiului ei pe post de expert în cadrul propriului birou parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă al acestuia, din septembrie 2009 până în 2012, timp în cadrul fiul ei a încasat salarii de 48.575 lei din bugetul Camerei Deputaţilor.

Procesul a fost judecat iniţial de un complet al Secţiei penale din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, pe 20 martie 2015, a dispus condamnarea Soniei Drăghici la o simplă amendă penală de 2000 lei, fără pedepse accesorii. Soluţia a fost atacată atât de parlamentară cât şi de procuror.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Ciudat
Da! A gresit angajand pe fiul ei si pt asta a fost condamnata. Dar tot pe acest site, tot in aceasi timp, mai este si un articol cu Domocos (care are peste 160 de capete de acuzare si 4 dosare penale) si este sustinut de PNL pentru primaria Beius si nimeni nu comenteaza acolo. Acolo am uitat sa cerem dreptate? Nu conteaza daca e galben? Mda, ciudat domnilor.
Postat 02 Iunie 2016, 12:20 de boris
mda...
Interesanta logica TDS, astfel parlamentarii ar putea lua pensiile romanilor spre exemplu, nu ar exista niciun prejudiciu, nu-i asa? Oricum, pensiile se platesc, ce conteaza cine le ia.
Postat 02 Iunie 2016, 10:29 de seth
...
...nu s-a multumit sa dea 2.000 de lei amenda, a trebuit sa conteste ea decizia si uite, s-a ales exact cu ce merita, ba inca prea putin ! Asa e cand nu esti multumit, primesti peste bot !
Postat 01 Iunie 2016, 16:27 de AgentulTermic
@tds
vorbeam in general. nu la caz concret. desi a luat niste bani pe care nu ii merita. dar tu iar nu ti-ai luat medicamentele. of doctrina asta cum te schimba?! cu bolos iar te abati de la subiect. deci medicamenteeee.
Postat 01 Iunie 2016, 13:39 de User anonimizat
POPA BOLOS
@CHRIS : Unde e prejudiciul ? Putea fi angajat altcineva care ar fi fost platit cu aceeai suma ! Deci prejudiciu nu exista ! Problema este ca si-a angajat fiul ! Sa vedem insa daca "parintele "va scapa basma curata ca sielare probleme de integritate.
Postat 01 Iunie 2016, 13:01 de TDS
RECUPERAREA PREJUDICIULUI
nu vine tds ca studiaza doctrina psd-ului sa o stie pe de rost. ce ma deranjeaza la acesti condamnati e ca nu se recupereaza prejudiciul creat. eu nu i-as baga la puscarie ca tot pe banii nostri stau. cat i-au dovedit? 2 milioane euro? da 4 milioane inapoi si du-te linistit acasa. sau munca in folosul comunitatii pana isi recupereaza statul tot ce trebuia.
Postat 01 Iunie 2016, 12:57 de User anonimizat
Cu PSD la puşcărie
Staţi că vine imediat TDS să ne explice cum ăsta e un complot menit să strice imaginea singurului partid curat din România.
Postat 01 Iunie 2016, 12:39 de Mekong_Delta
psd...de ce nu ma mira?!
alta la rand...dar bratarile???
Postat 01 Iunie 2016, 12:17 de TC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON