URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2014, 17:45

Deoarece se îndoieşte de capacitatea firmelor angajate să repare DN 76, Cornel Popa vrea să le pârască lui Şova

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a organizat joi o întâlnire cu reprezentanţii celor trei firme angajate să reabiliteze DN 76 Oradea-Deva (CCF Timişoara, Construct Mod Oradea şi VV Azvi), precum şi cu cei ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Bihor, solicitând informaţii despre stadiul fizic al lucrărilor şi încadrarea în graficul prevăzut de contractul încheiat acum patru ani în acest scop.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ, la întâlnire reprezentanţii CNADNR "au confirmat că din punct de vedere financiar nu există probleme, avansurile către firmele executante fiind plătite la zi", însă acestea "au invocat diverse motive pentru întârzierea demarării lucrărilor, majoritatea subiective, legate de managementul lor intern".

"Reprezentanţii firmelor au afirmat că vor demara la începutul lunii martie diverse lucrări de relocare a unor reţele de apă-canal, defrişări, ziduri de sprijin. Deşi constructorii au fost optimişti în privinţa începerii lucrărilor la carosabilul DN 76, stadiul aprovizionării cu materiale de construcţie sau al găsirii firmelor subcontractoare s-a dovedit o problemă concretă pentru toţi cei trei executanţi ai reabilitării", se mai arată în comunicat.

În finalul acestuia, se spune că preşedintele CJ Bihor vrea să tragă un semnal de alarmă, "deoarece avem îndoieli serioase în capacitatea celor trei firme de a demara lucrările şi mai ales de a le încheia până la 15 septembrie 2015".

"Mi-am exprimat deschis îndoiala că proiectul poate fi terminat în bune condiţii, având în vedere serioasele rămâneri în urmă şi lipsa de credibilitate în rândul furnizorilor de materiale de construcţii. Vom informa în scris ministerul de resort, cerând urgent o întâlnire la nivel de ministru cu factorii decizie din toate cele trei firme", a afirmat Cornel Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Cum mai merge lucrarea dupa 6 luni?
S-a reabilitat macar 1 km de drum? Ce greseal facuta de cei de la CJ Bihor, precum si cei de la CNADNR. Inca nu s-au trezit, nu s-au saturat de gogoase date de cei de la SCT=CCCF DP Timisoara? Unde este SARER AUREL fost director? Intrebatil noul pe Dir.General ICLEANU (a fost director las CNADNR - cel in mana caruia a fost ultima data contractul cu BECHTEL)? TEPE DATE DE HORIA SIMU (aptron CUPROM, CCCF SA Bucuresti, SCT SA Bucuresti, CCCF DP Timisoara, SC CF IASI, CORZI BUZAU, FORADEX, etc. FOST BANCHER - TEPAR
Postat 26 August 2014, 20:12 de gogaie
Cum merge lucrarea?
Hei cei ce ati scris articolul, va-ti mai interesat cum merge lucrarea? Eu am informatii ca NU AU MOTORINA !!! Voi ce stiti?
Postat 17 Iulie 2014, 17:22 de gogaie
TEAPA la lucrare
Acest drum nu se va termina asa curand. Verificati dosarul 16220/3/2013 de la Tribunalul Bucuresti cu firma SC CCF Timisoara = FALIMENT, Teapa peste tot unde lucreaza : pasaj Michelangelo Timisoara, acest contract. Verificati si SC CONSTRUCTII FEROVIARE IASI (face parte din GRUP SCT Bucuresti ca si CCCF TIMISOARA) dosar nr.8631/99/2013 la Tribunal Iasi (vezi lucrarile Varianta ocolire Suceava si Pasaj subteran in Iasi) precum si SCT SA Bucuresti - dosar 19310/3/2013 la Tribunal Bucuresti. Tepe la Reabilitare linie Tramvai in Craiova, Pasajul de la Paulesti (jud Prahova la Bucov), Amenajare Costiera etc. Acestea sunt doar cateva din tepe ...
Postat 04 Martie 2014, 15:30 de gogaie
De ce nu-i luam la rost dupa 4 ani, asa cum facea si Hitler ?
Nu stiu cum se face ca, odata ajunsi la putere, toti devin HOTI ! Tu, popa, i-au pupat si sper ca inca ai pupi pe stapanii tai, Chemical Brothers, si in paralel furi cat poti, ca doar nu cu o gura manci si tu si parca te mai asteapta 10 vieti ... Tu si predecesorii tai ati furat continuu banii pt drumul asta ! Inca din 2000 se spunea ca acest drum va fi cu 3 benzi pana in 2007. A mai trecut inca 7 ani si e chiar mai rau decat in 2000. Dar bine ca stiti masura ! L-ati masurat si remasura de vre-o 3-4 ori. Ce-i ? S-a deviat cumva si noi nu stim ? Sau e mult mai simplu sa pui 2-3 oameni la lucru si sa furi din foi cat altii nu castiga in 1000 de vieti ? Problema noastra e ca nu sunteti luati la rost intre ce ati promis si ce ati livrat in cei 4 ani. Sper totusi, ca odata sa se rezolve si problema asta. Simt ca asta ar putea rezolva majoritatea problemelor noastre. Cel putin, pt Hitler functiona si de aceea era extrem de eficient ! Poate mai invatam si noi ceva despre cum se conduce !
Postat 17 Februarie 2014, 09:35 de Feri
LE DADEA POPA CORNEL !
Mare suparare se vede de la o posta la Popa Cornel ! Ca nu el a ,,repartizat'' firmele ci Sova . Oare de ce !? Era gata ,reparat ,reabilitat ,refacut oare !? Dar fa ceva cu el odata ! Ca gropile nu asteapta nici licitatiile si nici parele tale .Ele tac si se fac . Multe ,late si adinci de iti vine sa te arunci .In primul auocar si sa lasi Romania cu toti SOVA ,POPA si ai lor !!
Postat 16 Februarie 2014, 10:17 de Stiutor
hop si chindlea .......
dupa ce il mai inviti domnule popa pe taranu de chindlea la sedinta ca numa ocupa scaunu ala degeaba ...da-l afara ca te face de ras *. afara cu perversii din partid
Postat 15 Februarie 2014, 00:13 de diego
CU PARA SE FACE DRUMUL !?
Cu ,,PIRA''se face drumul la sfantu asteapta ! Spune mai bine ca nu ai banii pentru el si basta .Cu avansuri numai vom circula pe DN-76 numai cu tancul ! Nu ca ar fi o mare atractie sa mergi la Bins !
Postat 14 Februarie 2014, 17:15 de ZOE
popa hotu betivu
Noi suntem de vina pt tot ce se intampla,noi votam,noi aplaudam conducatorii astia de 2 lei.De pedeapsa suprema insa nu vor scapa acesti blestemati care au chinuit poporul asta stupid.Asa ca nea Cornele mai fa cate ceva pt prostovanii astia de binseni ,poate vei primi un loc cu temperatura mai mica in lumea de dincolo!
Postat 14 Februarie 2014, 15:26 de bil
Nu stiu cum faci ...!
Nu stiu cum faci (nimic nu faci ) dar tot prost iese pentru toti bihorenii D-le Popa Cornel ! Lasa pe altul ! poate in 2 ani mai facem ceva in judetul asta inafara de a ne rasplatii clientela politica .
Postat 14 Februarie 2014, 09:38 de ZORBA GRECUL
REFACUT nu reparat!!!
Domnule Popa, drumul Oradea - Deva nu trebuie reparat, ci REFACUT!!!
Postat 14 Februarie 2014, 09:05 de Didi
Popa fapte nu doar vorbe
... mai lasă vorbăria Popa ca deocamdată ai facut doar sosea in Padiș ca hoții de lemne de care se pare ca nu esti străin, sa poate defrisa non stop inlcusiv iarna acum ca na au asfalt ...e parc natural acolo si tu il distrugi cat costa sa pui o bariera sau un echipaj de poliție pe acel drum, in rest drumul de Beiuș nu fa fi gata pentru ca sunteti imcopetenti, la fel si muzeul si o sa vedem si cu aeroportul ce faceți ...
Postat 13 Februarie 2014, 22:38 de Relu
Popa Cornel si oamenii lui !!
POPA PROSTU botez de BOT ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !! Dar minciuni stii sa spui , despre piste de aeroport si alte OZN-uri investitionale in Bihor !! Popa Cornel si hotii lui de paduri si luat spaga de la transportatori sunt la putere , incepand cu hotul sef de la ITRSV,CORAS (cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare) si acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si de la padis nu a ...stiut nimeni nimic bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 13 Februarie 2014, 21:44 de DOREL
vai de tine, om de 2 bani
ce mizerie de om....da vina pe firme...Domnu Cornel...de cate ori ai primit finantare pt acel drum, si nu ai facut nimic? doar ai bagat banii in propriul buzunar. pana cand o sa mai tina nesimtirea asta? dar nu iti pasa, doar tu nu iti platesti reparatia la masina. o platim noi si pe a ta.
Postat 13 Februarie 2014, 20:50 de nelu
Si Popa si Prost si Paracios!
La sa-ne bolovane, ca exista diriginti de santier, supervizori de lucrari, etc, etc. Dar sa te cacacenesti inainte de a fi incepute niste lucruri, pe ideea ca tu crezi, ca doctor in fizica cuantica ce esti probabil, ca nu e bine sapata bordura sau nu e trasa linia medie chiar la mijloc, e ca si cum ai face kaka direct in cufarul in care-ti pui hainele la spalat!
Postat 13 Februarie 2014, 18:10 de Baby
IAR SE PUNE DE-O TEAPA
Iar se ,,pune'' de-o teapa la DN-76 !! Daca nu poti D-le Popa Cornel de ce nu-i lasi pe altii si ne chinui pe noi astia 4 ani !! Cu ce altceva am gresit decat ca te-am votat.
Postat 13 Februarie 2014, 18:06 de BINSEAN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON