URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2015, 13:21

"Demite-l pe Victor Ponta!": Liberalii fac apel la parlamentarii bihoreni să voteze moţiunea de cenzură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, şi deputatul Valeriu Boeriu au făcut luni un apel la parlamentarii de Bihor să voteze moţiunea de cenzură depusă de PNL în Parlament. "Fac un apel către toţi cei care consideră că e de datoria lor să apere democraţia din România să voteze alături de noi moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ponta", a spus Popa.

"Nenea Victoraş Ponta"...

Preşedintele CJ Bihor l-a acuzat pe premier de ipocrizie. "Ponta ne-a convins că e în sângele lui minciuna, demagogia şi falsitatea. Nu am niciun respect faţă de un astfel de personaj", a declarat liberalul.

În ceea ce priveşte situaţia din plan local, Popa a spus despre guvernarea Ponta că a blocat toate investiţiile în infrastructură programate să aibă loc în Bihor pentru a pedepsi populaţia pentru că nu a votat cu social-democraţii la ultimele alegeri.

"Nenea Victoraş Ponta ne loveşte din plin: la autostrada Transilvania nu se lucrează, iar la centura Beiuş – Ştei şi cea a oraşului Aleşd, după ce au fost licitate, s-au luat banii înapoi", zice Popa.

"Arăturile de toamnă"

Liderul CJ Bihor a mai arătat că pe DN 76 "au început arăturile de toamnă", iar lucrările sunt făcute de mântuială.

"Acest drum a fost făcut de ruşi. Ca să poată duce cât mai repede uraniul de aici au întins asfaltul ca pe magiun, direct pe pământ, fără fundaţie, fără nimic. Acum se recondiţionează drumul prin măcinarea asfaltului existent. Dacă amesteci asfalt cu pământ şi emulsie, fără să faci fundaţie, vă daţi seama cât va rezista drumul", a spus Popa.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a anunţat că va şi organiza săptămâna aceasta o conferinţă de presă în teren pentru a arăta modul în care se lucrează la drumul de Beiuş.

Probleme de imagine

La rândul său, deputatul Valeriu Boeriu a arătat că, în ciuda măsurilor populiste luate de guvernul Ponta, guvernarea PSD se află într-o cădere de imagine.

"Nu poţi să crezi că poţi să creşti în sondaje cu un preşedinte de partid numit interimar care este condamnat în primă instanţă (Liviu Dragnea - n.r.) şi un premier trimis în judecată pentru corupţie (Victor Ponta - n.r.)", a spus deputatul, avertizând că problemele de imagine ale PSD generate de menţinerea în funcţie a premierului se răsfâng în plan extern asupra întregii ţări.

Moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" a fost citită în Parlament pe 23 septembrie şi va fi supusă la vot pe 29 septembrie. Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Dacă moţiunea este respinsă, aleşii care au semnat-o nu mai pot iniţia alta în aceeaşi sesiune cu excepţia cazului în care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
4000 protestatari? Cam mulți, totuși
Moțiunea de cenzură ”Alege între România şi un premier compromis” a picat în Parlament, cu 207 voturi ”pentru” și opt voturi ”împotrivă”. În plenul reunit au fost prezenți 413 parlamentari, din totalul de 549. Dintre aceștia, 215 au votat. Sunt Alina Gorghiu și cer DEM ( ISIS ) AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Ah, nu mai trebuie? OK, azi nu mai zic!
Postat 29 Septembrie 2015, 13:14 de TDS
ALINA GORGHIU, DEMISIA
"Deci, dvs vreți să îmi dau eu acum demisia pentru că dl Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte. Care-i logica? Sau poate dl Atanasiu a fost sfătuit greșit de către o consilieră a domniei sale, care era și avocată și care știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul. Dacă cumva le-a uitat dna consilier-avocat Gorghiu, am în față așa: - Contract: Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 25.000 de euro plus TVA. - Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 10.000 de euro plus TVA. - Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 6.000 de euro plus TVA. Sunteți cam scumpă, dna Gorghiu. - Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 15.000 de euro plus TVA. - Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 10.000 de euro plus TVA. Dar nu vreți să vă citesc totuși și din Corpul de control al primului-ministru Emil Boc, care zice așa? Institutul Național al Lemnului, aflat în subordinea AVAS, bineînțeles, va solicita întocmirea unui raport de activitate de către societatea civilă Gorghiu, Pop și Asociații, pentru perioada cuprinsă în contractul de asistență, deoarece nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, să procedeze la recuperarea onorariului achitat."
Postat 29 Septembrie 2015, 12:03 de TDS
DIVORȚ DECENT
@bihororadean: Ai perfectă dreptate! Am văzut chiar cu ochii mei, doar am răcnit la MITING până am rămas fără voce! Culmea că atunci eram USL-ist mai degrabă pe linie PNL! Dar Crin Antonescu și PNL au trădat românii, Bolojan i-a trădat pe orădeni iar pe mine m-a trădat în modul cel mai direct ( asta însă se pune doar pentru mine, nu pentru toată lumea! ). Cel puțin dacă se despărțeau decent pentru nepotrivire de caracter! Dar Alina Gorghiu urlă isterizată cu vocea ei de îți sparge timpanele, zilnic DEMISIA, DEMISIA! PSD-iștii sunt aproape criminali, PSD-iștii au baroni, PSD-iștii au penali! Doar PNL-ul este pe picior de egalitate cel puțin cu Fecioara Maria!
Postat 29 Septembrie 2015, 09:27 de TDS
va amintiti 2012?
In 2012 PNL-ul oradean de mânuta cu nebunul sef din primarie le cereau oradenilor sa sustina partidul lui Ponta la alegerile parlamentare. In timp ce nebunu'-i pupa dosul, Ponta facea bai de multime intre oradeni. Acum ne lepadam, asa, pur si simplu? Rusinica!
Postat 28 Septembrie 2015, 23:16 de User anonimizat
Pastel de toamna.
Apreciez modul ghidus de a vedea lucrurile in ceea ce priveste DN 76. Hazul de necaz ne caracterizeaza si ne face bine,nu zic. Desi ,pe mine personal m-ar fi inspirat mai degraba Bacovia in ceea ce priveste farmecul acestui drum, toamna.
Postat 28 Septembrie 2015, 22:24 de User anonimizat
Hahaha adica hauhau!
Hauuuuuuhauuuu urla fostii pedelisti acum penelisti-ciolhanisti!Cainii urla,ursul trece!Hauuuuuuuuhauuuuuuuuuuu....
Postat 28 Septembrie 2015, 16:15 de grigore
Bleahhhhh
"Prima performanţă a lui Iaciu a fost să încaseze bani de două ori pentru acelaşi teren. El a luat de la HSBC cei 104 milioane de euro şi, în regim de urgenţă, a încasat despăgubiri de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) - alte 8 milioane de euro pentru teren, parte din sumă fiind acordată prin acţiuni la Fondul Proprietatea. Dosarul este anchetat de DNA, iar Iaciu a fost chemat de procurori de câteva ori să dea explicaţii.". Cine este IACIU? Acționar majoritar al dezvoltatorului IMPACT cu care Consiliul Local Oradea ( din păcate inclusiv PSD-iștii ) dirijat de Bolojan a încheiat o TRANZACȚIE SUPER DUBIOASĂ! Moisescu=omul din umbră! DECI DEMITE-L PE PONTA PENTRU O FĂCĂTURĂ DE DOSAR CA SĂ VINĂ DREAPTA! DREAPTA CEA PREA CURATĂ ȘI FRUMOS MIROSITOARE! În toate coemntariile ceea ce este pus între ghilimele provine din PRESĂ!
Postat 28 Septembrie 2015, 14:26 de TDS
MOISESCU
"Revista e ticsită de laude pentru Chiliman şi "prodigioasa" sa activitate, precum şi de reclamă gratuită (şi mincinoasă) la firmele din cercul de interese al lui Vlad Moisescu, omul din spatele primarului: "Chiliman a zis, Chiliman a făcut, a dres, Chiliman e cel mai bun, sectorul 1 - cel mai curat sector al Bucureştiului, Primăria Sectorului 1 i-a scăpat pe bucureşteni de stat la cozi la plata impozitelor, Romprest şi Primăria Sectorului 1 elimină deşeurile bucureştenilor gratuit, sectorul 1 a donat maşini casate pentru primăriile sărace din România, Chiliman a reînnoit contractele pentru locurile de parcare, etc...". "Cel mai influent liberal din Sectorul 1, Vlad Moiescu, a fost reţinut pentru a doua oară de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă, în dosarul în care este vizată compania Apa Nova. Prima oară, a ajuns după gratii după ce a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional împreună cu primarul Andrei Chimilan. Moisescu este membru PNL din 1990. Nu are afaceri la vedere, însă punctul său de vedere în mişcările liberalilor este atotcunoscut."
Postat 28 Septembrie 2015, 14:19 de TDS
????????????
Cine a reabilitat DN 76! CCCF Timișoara ( Horia SIMU/în arest, ANDRICI/ pe Lista lui Bica ). Ce a mai făcut CCCF în Oradea? Podul Sovata! Cine e omul de legătură între CCCF Timișoara și PNL? Vlad Moisescu ( acum sub control judiciar! ). Cine a căzut SUBIT la pace cu IMPACT-ul? Bolojan! pe cine regăsim în IMPACT ca principali acționari? Pe Iaciu ( probleme uriașe și la DORALY, a se vedea presa centrală de azi/ aflat pe Lista lui Bica și Andrici ). Om de legătură Moisescu. Moisescu prieten cu Chiliman ( probleme în sectorul 1 cu multe,foarte multe, inclusiv în Zona Băneasa-Greenfield! Cine a edificat Greenfield? IMPACT! NU SE LEAGĂ TOTUL?
Postat 28 Septembrie 2015, 14:14 de TDS
FACEȚI LOC...
"Demite-l pe Ponta" ca să se facă loc pentru BLAGA/RUDEANU, ANASTASE, BOAGIU, MOISESCU, CHILIMAN, FALCĂ, BOGHICEVICI, BODEA ( subinginerul de la Zalău ), BOC, și lista poate continua!
Postat 28 Septembrie 2015, 14:02 de TDS
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON