URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2010, 11:31

Demis în 2008 de la şefia Bibliotecii Judeţene, Traian Ştef a câştigat pe jumătate procesul intentat CJ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traian Ştef, fost director al Bibliotecii Judeţene Gheorghe Şincai - demis de preşedintele CJ Radu Ţîrle pentru că a cheltuit din bugetul instituţiei 10.000 de euro pentru o excursie la Paris efectuată de câţiva angajaţi şi membri ai familiilor acestora, sub pretextul unei deplasări în "scopul perfecţionării profesionale" - a câştigat la Curtea de Apel Oradea procesul intentat Consiliului Judeţean.

În fapt, Ştef a obţinut, însă, doar jumătate din ceea ce a cerut, şi anume plata salariilor pe care le-ar fi primit până la încheierea contractului de management, în valoare de 30.000 lei. În schimb, instanţa i-a respins lui Ştef atât pretenţia daunelor morale, pe care el le-a apreciat la 10.000 de euro, cât şi reinstalarea pe funcţia de manager al Bibliotecii, funcţie din care a fost demis.

Cu toate acestea, Ştef s-a declarat satisfăcut, în opinia sa sentinţa demonstrând că a avut dreptate când l-a acuzat pe preşedintele CJ că l-a concediat ilegal. "Decizia desfacerii disciplinare a contractului meu de management a fost considerată nelegală. Preşedintele CJ Bihor a luat această decizie fără să o supună aprobării consilierilor judeţeni, nerespectând legea administraţiei publice locale, Codul muncii şi legea managementului instituţiilor de cultură", a spus Ştef.

Conflictul dintre preşedintele CJ Radu Ţîrle şi fostul director al Bibliotecii datează încă din vara lui 2008 când, proaspăt instalat, Ţîrle i-a reproşat acestuia că a deturnat fonduri din bugetul destinat formării profesionale a angajaţilor pentru excursia făcută la Paris de unii angajaţi şi membri ai familiilor acestora.

În apărarea sa, Ştef a mobilizat la vremea respectivă numeroşi oameni de cultură din Bucureşti şi Timişoara, susţinând că la demiterea sa a contribuit şi faptul că a promovat activ cultura maghiară. La această percepţie a contribuit, însă, şi faptul că în 2008, înaintea alegerilor locale, Ştef l-a susţinut deschis pe Alexandru Kiss în tentativa acestuia de a câştiga un nou mandat de preşedinte al CJ, exprimând opinii laudative la adresa candidatului UDMR în materialele publicitare ale acestuia.

Câştigarea procesului de către Traian Ştef pune problema cine va achita suma pe care instanţa a decis să i-o acorde acestuia pentru faptul că nu şi-a primit salariile până la expirarea contractului de management, în condiţiile în care decizia de reziliere a acestuia a fost luată de preşedintele CJ, Radu Ţîrle.

Odată cu Ştef, Ţîrle a reziliat şi contractul managerului Filarmonicii orădene, Sarkady Zsolt, însă - spre deosebire de scriitor - acesta nu s-a adresat instanţei de judecată împotriva conducerii CJ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
PDL-istului
n-am injurat, am reactionat. si nu, n-ai ghicit, nu sunt penelist si nici de alta coloratura politica. sunt un cetatean ca s-a saturat sa vada cat e de calomniat si batjocorit acest om care chiar face ceva pentru orasul asta. i se pun in carca toate tampeniile celorlalti, ca nu mai stiu dusmanii politici ce sa inventeze despre el.
Postat 28 Iulie 2010, 09:13 de marius
Exorcizati PNL-ul
Marius si Ovidiu nu va mai injurati.Se vede de la o posta ca amandoi sunteti liberali si sunteti ingrijorati de evolutia din ultima vreme a PNL Bihor.Este o vorba din batrani ca atunci cand iti aduci singur pe dracul in casa nu-ti va fi bine.N-are importanta cine v-a adus pe dracu in partid ,important acum este cine-l va da afara. Si se pare ca sunt multi draci la voi in partid.
Postat 27 Iulie 2010, 21:04 de PLD-ist
prostii
mai bine sa te ia pe tine, ovidiu! nu bolojan i-a adus pe cei doi in pnl. informeaza-te inainte de-a scrie prostii. dar da, acest tarle a castigat datorita lui bolojan, ca altfel nici naiba n-ar fi pus stampila pe el, nici macar fratii lui prosti da' multi.
Postat 27 Iulie 2010, 15:16 de marius
Partidul penticostal
Sa te ia naiba Bolojan ca tu i-ai adus in PNL si pe Tarle si pe Carp!Ai o pricepere diabolica de a te inconjura de incompetenti cu gura mare.Mai bine te-ai pocai si tu(cum dealtfel pari) si sa tineti macar de doctrina penticostala,de vorbitul in limbi si de populat toate deconcentratele de penticostali.Oricum, fratele tau Tarle nu cred ca va mai putea pacali alt partid(i-a mai ramas PSD)
Postat 27 Iulie 2010, 14:53 de Ovidiu
Semidoct pocait
Predicatorul Tarle nu are nici o expertiza pt a conduce un CJ.Nu este decat un sectant cu studii subtiri de sociologie-teologie penticostala si acelea facute aiurea.A umplut CJ de penticostali ca si institutiile subordonate(ultima fiind Spitalul judetean).Nu-i vorba ca sunt si penticostali competenti, dar pt Tarle a fi penticostal este suprema calitate.Categoric trebuie pus sa plateasca.
Postat 27 Iulie 2010, 14:37 de grig
Ce mai zice Adi Cris
Ziaristul care l-a defaimat cel mai mult pe domnul Stef a fost Adi Cris la ordinul serviciilor secrete. Nu era de dorit ca Stef sa ramana la conducerea bibiotecii intrucat era apropiat de UDMR. Apoi acest Cris are o datorie fata de Tirle intrucat sotia lui a fost angajata la Consiliul Judetean sa invarta niste hartii. De aceea a tot scris rau de Stef. Mai are si acum obiceiul sa scrie bine despre Tirle, dar sa -i puna pe colegi sa semneze articolele. Acum ca Stef a castigat procesul, Bihoreanul ar trebui sa-si ceara scuze. La fel cum si-au cerut in cazul lui Groza. Este clar ca Bihoreanul face jocul serviciilor secrete si scriu si ataca la comanda si pentru bani. Sa le fie rusine.
Postat 27 Iulie 2010, 14:19 de Hadrian Crisan
sa plateasca!!!
Da, sa plateasca tarle din buzunarul lui, ca el a comis abuzul! Abia atunci se face dreptate si poate in felul asta va fi pus cu botul pe labe acest ins cu manifestari de primsecretar. Adica nu se pricepe la nimic, dar isi da cu parerea in toate domeniile. In loc sa se ocupe de drumurile din judet, de exemplu, ca sunt cele mai proaste din tara, el n-a incaput de directorii din institutiile de cultura. Vai s-amar, a ajuns analfabetul culturnic-sef! PNL, scapati-va de el pana nu-i prea tarziu!
Postat 27 Iulie 2010, 13:46 de mari
Vinovat e Tarle
POCAITUL sa fie pus sa plateasca!
Postat 27 Iulie 2010, 11:50 de Ortodox
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON