URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2014, 15:02

Deci, se poate! Consiliul Local a redus la 45 lei nivelul minim al amenzii pentru parcarea fără plata taxei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Primăria a făcut pace cu Prefectura, aşa că Serviciul de Parcări îşi reia începând din 1 august activitatea de control a plăţii taxei de parcare. Întrucât Consiliul Local a abrogat în şedinţa de săptămâna trecută taxa de 45 lei pentru parcare neregulamentară ca fiind ilegală, aleşii orădenilor au dezbătut, din nou, joi, noile amenzi.

Proiectul de hotărâre ajuns pe masa consilierilor prevedea reducerea de la 150 lei (cât propusese iniţial primarul Ilie Bolojan) la 100 lei a nivelului minim al amenzii pentru parcarea fără plata taxei. Şoferii contravenienţi având posibilitatea să achite în 48 de ore jumătate din amenda minimă, asta ar fi însemnat doar 50 lei.

La conferinţa de presă de dinaintea şedinţei de Consiliu, Ilie Bolojan le-a explicat jurnaliştilor că va propune o amendă minimă de 50 lei nu din dorinţa de a suprataxa orădenii, ci din necesitatea de a acoperi cheltuielile suplimentare (de circa 5,5 lei/contravenţie) care vor apărea odată cu obligaţia agenţilor constatatori de a întocmi şi trimite procese verbale de contrvenţie la domiciliile proprietarilor autovehiculelor. Chiar şi această variantă „cosmetizată" de Bolojan a fost, însă, modificată de Consiliul Local.

În plenul CL, consilierul Szabo Jozsef de la UDMR a propus, la fel ca în şedinţa precedentă, ca amenda minimă să fie de 90 lei (45 lei în 48 de ore, exact cât era înaintea suspendării serviciului) iar, surprinzător, propunerea a fost însuşită rapid şi de reprezentanţii puterii. „Susţinem ca amenda să fie de 45 lei, asta însemnând jumătate din minimum amenzii de 90 de lei", a spus viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate. BIHOREANUL a aflat că decizia a fost acceptată atât de uşor ca urmare a unui compromis stabilit chiar înaintea şedinţei de CL. Cum la întâlnirea de joi erau prezenţi doar 19 consilieri din 26, Executivul risca să nu adune numărul de voturi necesare pentru alte proiecte care aveau nevoie de cel puţin 18 voturi pentru a trece.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, consilierul local Ritli Laslo Csongor a cerut încă din şedinţa de săptămâna trecută reducerea nivelului minim al amenzii de la 150 lei la 90 lei, pentru ca şoferii contravenienţi să achite în 48 de ore tot 45 lei, la fel ca până acum. Formulată de un reprezentant al opoziţiei, propunerea a fost atunci respinsă atunci de majoritatea PNL-PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bv PSD
Bravo PSD ca ai votat pentru locuitorii orasului Oradea! Nu e normal sa existe amenzi atat de mari intr-un oras cu salarii atat de mici, sa ne lase Bolojan cu abuzurile astea, iar comparatiile cu alte orase ca si Cluj-Napoca nu isi au rostul, daca in cele 2 mandate aducea Oradea macar la jumatate dpdv investitori si dezvoltare ,ai ziceam...Sper ca PSD si viitorul candidat sa duca Oradea in Europa
Postat 01 August 2014, 09:31 de blaCk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON