URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2017, 10:32

De mântuială! Constructorul va reface pe banii săi lucrările de asfaltare din Aleea Ştrandului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asfaltul s-a întărit, e numai bun de spart! Primăria Oradea a refuzat să recepţioneze lucrările de asfaltare a şoselei din Aleea Ştrandului executate în cursul zilei de joi, cu închiderea circulaţiei, de firma Gauss Topo.

Angajaţii Direcţiei Tehnice au consemnat vineri în procesul verbal de predare-primire că lucrările nu corespund din punct de vedere tehnic şi calitativ.

"E destul să treci cu maşina pe porţiunea proaspăt asfaltată ca să simţi cum se scutură din toate încheieturile. Drumul prezintă denivelări, fapt pentru care constructorul va trebui să refacă lucrarea pe propria cheltuială", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit edilului, municipalitatea va înştiinţa în mod oficial constructorul să refacă lucrarea la standardele de calitate cerute de normative pentru că altfel va rămâne neplătit.

Reabilitarea străzii Aleea Ştrandului este parte integrantă a lucrărilor de amenajare  unui nou acces la complexul termal Nymphaea, cu suplimentarea locurilor de parcare de la aquapark demarate anul trecut.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PSD=Basescu
Asta e tactica PSD si a lui Basescu: sa tina tara ocupata cu scandaluri, iar in background sa isi faca treaba la care se pricep, adica sa fure si sa isi puna marionete la toate nivelurile. Iar in plan secundar isi pun postaci (tactica adoptata si de PNL) sa arunce * in gradina vecinului/adversarului. Pe unii nici nu trebuie sa ii plateasca: la cat sunt de prosti pun botul singuri si fac din asta o arta, in urma unor frustari sau pierderi personale. Mai clar, rolul postacilor este sa spuna ca toti ceilalti sunt gunoaie, asa ca alegeti-ne tot pe noi, adica PSD, PNL, Basescu. Probabil ca multi postaci se regasec in tipar. Din fericire este un factor care rezolva si asta, dar din nefericire dureaza, deoarece factorul acela este timpul ...
Postat 01 Mai 2017, 13:23 de oradea_mea_si_a_ta
@TDS
numai tu poti sa zici ca M10 e mai catastrofal ca PSD. :)
Postat 29 Aprilie 2017, 16:50 de unu
???
@alexcuce: OK ! Dispare modelul PSD / PNL (????????)).Pui in loc ce ? USR ? PMP ? M10 ? Adica...si mai catastrofal ?
Postat 29 Aprilie 2017, 15:39 de TDS
Slab
Am trecut ieri cu masina pe acolo. Sincer nu am simtit nici o imbunatatire in confort; la fel de denivelat ca si inainte. Plus ca imprastierea de criblura a ramas un obicei de est europeni la noi. De ce sa fie asfaltul negru...hai sa ii dam un aspect prafuit, invechit inca din prima zi si poate mai piscam o vopsea, un parbriz sa dam de lucru la economia locala. O fi asfaltul de proasta calitate? Sigur e un motiv; al doilea motiv e mana de lucru, doar sa stai zece minute sa ii observi: nu au nici cea mai mica dorinta sa faca un lucru de calitate de care sa fie mandri. Altul e firma care asfalteaza, tau din costuri, din materiale, din calitate iar din economia rezultata x procent se da spaga la cel care face receptia. Toata lumea castiga! Asta e modelul PSD/PNL care trebuie sa dispara.
Postat 29 Aprilie 2017, 13:27 de alexcuce
meritat!
Am trecut joi seara prin parc, m-am uitat la lucrarea proaspat facuta si m-am minunat de ce nu se poate face o chestie de calitate. Pe linga denivelari (poate trebuia refacuta si fundatia), se puteau observa portiuni de asfalt cu aspect afânat, care inseamna gropi cit de curind. Si multe din asfaltarile noi din oras sunt mediocre.
Postat 29 Aprilie 2017, 13:09 de poli
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON