URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2014, 16:02

De la DMPFI i se trage! Marcel Boloş, acuzat de ANI de triplă incompatibilitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce i-a fost trambulină pentru o carieră în administraţia centrală, funcţia de director al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primărie îi aduce acum numai belele orădeanului Marcel Boloş.

De 3 X incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate a contatat pe 9 mai o triplă stare de incompatibilitate în cazul fostului director din Primărie. Boloş este acuzat că ar fi deţinut în paralel, în perioada 9 mai 2012 - 1 ianuarie 2014, funcţia de director al DMPFI cu cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar între ianuarie 2013 şi ianuarie 2014 cu cea de director general adjunct al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, inspectorii de integritate îl acuză pe Boloş că între octombrie şi decembrie 2013 ar fi ocupat atât funcţia de la Ministerul Transporturilor cât şi pe cea director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT), societate comercială din sectorul public.

Potrivit ANI, Marcel Boloş a încălcat prevederile Legii 161 din 2003 care prevede că funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu cea de director general la o instituţie publică, iar funcţia de secretar de stat este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii de autoritate. În plus, calitatea de de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică, iar funcţionarii nu pot ocupa sub nicio formă funcţii renumerate sau nerenumerate în cadrul societăţilor comerciale din sectorul public.

"Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele indentificate, precum şi drepturile de care beneficiază, de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Boloş Marcel - Ioan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare", se menţionează în anunţul ANI.

"Nu m-au băgat în seamă!"

În totală contradicţie cu comunicatul, Marcel Boloş, în prezent director al ADR Nord-Vest, spune că ANI nu a ţinut cont de niciunul dintre argumentele sale. "Am depus un punct de vedere pe 14 pagini în care am demontat fiecare acuzaţie. Nici măcar nu m-au băgat în seamă", acuză Boloş. Fostul director din Primărie este cu atât mai supărat cu cât, în loc să îl invite să îşi susţină poziţia, ANI a postat pe site anunţul privind constatarea stării de incompatibilitate.

"Practic, mă acuză că aş fi ocupat în paralel funcţia de director DMPFI şi cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, iar din 2013 pe cea de director la Transporturi. Nici măcar nu au ţinut cont de faptul că în 2012, când am plecat din Primărie, m-am suspendat la cerere. În locul meu a fost numit director Marius Moş prin dispoziţia primarului Ilie Bolojan. Unde s-a mai văzut ca doi funcţionari publici să ocupe acelaşi post?", protestează Boloş.

În plus, directorul ADR Nord - Vest susţine că ANI a introdus în anunţul său un cap de acuzare complet inventat. "Mă acuză că aş fi în incompatibilitate pentru o funcţie n-am avut-o niciodată. Le-am spus clar că nu am fost niciodată director la IRCTT dar au introdus şi această acuzaţie în baza unui erate publicate nu ştiu când de Monitorul Oficial", povesteşte directorul.

Marcel Boloş susţine că va contesta decizia ANI în termenul legal de 15 zile şi are toate convingerea că judecătorii Curţii de Apel Bucureşti îi vor da câştig de cauză. În cazul în care va pierde totuşi procesul şi un eventual recurs la Curtea Supremă, directorul riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau deminitate publică pentru o perioadă de trei ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
WinDos
Mai caricatura hermafrodita, adica Bolos pe numele tau, suspendarea dintr-o functie nu inlocuieste lipsa acelei functii !!! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un popa harnic ca tine este, in fapt, de 4x incompatibil !!!
Postat 29 Decembrie 2014, 14:34 de WinDos
matei
Urme3aza Matei Mircea Leontin care a detinut mai multe functii publice in timp ce era director zonal la LUXTEN.....sa vedem ce va zice ANI in cazul lui,prieten apro9piat alui Bolos.DOAMNE iarta-i ca nu stiu ce4 vor!
Postat 13 Mai 2014, 20:04 de dallyla
iubitor de impact
Popa Bolos mare iubitor de impact si banii statului sau fondurilor europene. A sustinut cat era mare scretar de stat la MDRT sa se dea banii din fonduri UE Impactului desi era informat chiar de catre Corpul de Control MDRT ca PUZ-ul era bazat pe date false ! sa te vedem acolo unde iti este locul POPO ,adica la mititica.
Postat 12 Mai 2014, 09:22 de Ryan
vai,vai..
Legea trebuie aplicata si pentru acest ..popa superdotat,talentat!Sunt locuri la puscarie si pt dl Bolos!
Postat 12 Mai 2014, 08:10 de gheorghe@sandor
si se va face lumina!
@io: inteleg ce spui, totusi(fara a fi pe deplin sigur)zic ca popa ar putea fi(nu e functionar public, nu e numit chiar daca banii vin de la Guvern). Dar pana la urma chiar nu-mi pasa! Eu mai degraba l-as vrea in alta parte!
Postat 12 Mai 2014, 00:39 de TDS
Bolos e sosia lui Conchita Wurst!
Doar barba ii lipseste, ca privirea e aceeasi!
Postat 11 Mai 2014, 19:49 de BH29ATI
parinte, director, mega-director, city manager... STOP, si budistii le fac astea in mai multe vieti
recapitulam: titlu - De la Dmpfi i se TRAGE .... raspuns: Nu m-au BAGAT in seama. Drequshorule, ti-a venit factura la blestemuri
Postat 11 Mai 2014, 17:36 de pillates marcellos
@tds popa este o functie publica...
DECI nu o sa o poata ocupa..
Postat 11 Mai 2014, 14:52 de io
ANI wurst is comming
hai mai ia o pauza bine-meritata, si poate iti si gasesti o nevasta frumusica;
Postat 11 Mai 2014, 13:43 de Conchita Bolosevici
rise like a phoenix!
@io: daca vrei te ajut si eu...sa-l ajuti! Pana la urma se poate face popa definitiv! Mai o Boboteaza, mai o cununie, mai un parastas! Ii iese si de-un fruct(portocale, mandarine, banane etc).
Postat 11 Mai 2014, 12:02 de TDS
!!!!
Bolos dragam, ti-a venit rândul???? ti-a batut ceasul???am sa te ajut sa ajungi mai repede unde ti-e locul....se vede ca trebuie sa avem rabdare dar merita....ai facut mult rau...o sa scapi cu greu....tot ce-ai adunat se prapadeste...vei ramane fara loc de munca...in privat poti fi dar nu vei mai avea clienti.....E bine...perspectiva placuta si reconfortanta....Pe centura....mai scoti de-un corn....
Postat 11 Mai 2014, 10:48 de io
Seminaristii din Oradea l-au pierdut pe * sef!
.
Postat 11 Mai 2014, 09:42 de Nail
"... în 2012 când am plecat din Primărie m-am suspendat la cerere".
Argumentele scrise pe 14 pagini sunt bune pentru studentii din anul pregatitor, nu pentru ANI ... pentru ca suspendarea la cerere din calitatea de director in cadrul administratiei publice locale nu tine loc de scoatere din evidentele personalului angajat cu carte de munca la orice fel de institutie cu caracter public si nici de iesirea din randul functionarilor publici, astfel incat perdsoana respectiva sa poata fi desemnata intr-o functie pe linie politica si nu pe cea profesionala. Astea sunt riscurile cand esti un astfel de functionar, cu mai multe drepturi decat altii ... nu poti fi cu fundul in mai multe barci deodata, ca sa primesti bani de peste tot iar tu sa ramai in acelasi timp si fata mare.
Postat 11 Mai 2014, 09:40 de Love
Miracle
@Alin: Mersi, inseamna ca nu sunt singurul care ma leg de IMPact! Oricum la Oradea sunt trei(importanti)oameni de casa ai IMPact-ului Filip, Bolos, Bolojan! Tripleta de aur! Primul i-a adus cica printr-o licitattie publica(nerespectata de nici o culoare), al doilea a gestiona(r)t contractul cu ei iar al treilea, dupa ce a zis ca au dat o teapa de 22 milioane EURO municipiului a semnat MAREA PACE DIN SEPTEMBRIE! DNA, Investigarea fraudelor PE EI, PE EI....Dar ar fi un 'MIRACLE".
Postat 10 Mai 2014, 21:25 de TDS
Popa spaga
ANI a uitat sa adauge si faptul ca Bolos este omul de casa al dezvoltatorului Impact
Postat 10 Mai 2014, 20:55 de Alin
inca una
Parintele a mai prestat si pentru OTL! In timp ce era director in Primarie! N-a incasat cine stie ce dar prestatia a ramas! Era singurul din oras care putea face nu stiu ce studiu pentru OTL?
Postat 10 Mai 2014, 20:42 de TDS
DNA, pe el! Pe ei...pe ei...
Sa-ti dea DIVNITATEA multe, muuuulte PEDEPSE de mare IMPact, de sa nu le poti duce precum ai facut cu contractul de asociere in participatiune 14.519/2004(stii tu care!)nenorocind atatia oameni! Si sa le dea si lui Filip si lui Bolojan! Ca ziceai ca ai fost tracasat de DNA datorita mie! Sper sa redeschida DNA-ul dosarul! Macar in ceasul al treisprezecelea!
Postat 10 Mai 2014, 20:36 de TDS
Dottore
By the Way, SUSPENDAREA e una, DEMISIA e alta! Daca demisiona, da, OK! Dar ce sa stie fiinta extraORDINARA despre asa ceva cand mie, personal, interpelat fiind mi-a zis CA A DEMISIONAT din calitatea de actionar la firma de audit! Bietul om(cu trei admiteri ratate la facultate inainte de 1990)nu stie sa GESTION(AR)EZE astfel de probleme. Calitatea de actionar nu ti-o pierzi decat PRIN INSTRAINAREA ACTIUNILOR! Dottore!
Postat 10 Mai 2014, 20:33 de TDS
Te pup ANI
@Petru Filip: nu stiu cine-oi fi(ca sigur nu esti P.F.)dar mi-ai luat vorba din gura! Unde pui ca firma Zapodencei(mai e si Victoria Bogdan pe-acolo)a castigat(la licitatie, fireste!)un contract cu Primaria! Oare pe bune? Bag mana in foc ca NU! Doamne, incep sa-mi vad visul cu ochii! Mai trebuie demonstrat plagiatul tezei de doctorat(eu vorbesc numai despre una din ele)si atunci voi fi fericit! Dar sunt HAPPY si asa! Out, parinte! Te pup, ANI!
Postat 10 Mai 2014, 20:29 de TDS
De 6X e mai corect !?!
Dar unde au dispărut calităţile de auditor la firma pe care a creat-o cu Zăpodean care e totodată şefă la lichidatorii bihoreni, cea de conferenţiar universitar şi, ultima dar nu cea din urmă, cea de popă cu ştaif ... !?!
Postat 10 Mai 2014, 18:24 de Petru Filip
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON