URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Mai 2013, 11:42

Daiana Gender a câştigat procesul cu ADP. Grădina Zoologică va avea doi administratori!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a decis repunerea în funcţie a fostului administrator al Grădinei Zoologice, Daiana Gender, prin decizie definitivă, după ce Administraţia Domeniului Public a atacat prin recurs o sentinţă similară a Tribunalului Bihor.

"Recent am văzut sentinţa şi motivarea instanţei. O aşteptăm pe doamna Gender la muncă, este nevoie de experienţa pe care spune că o are. Deocamdată ne-a informat că are probleme medicale şi nu vine la serviciu. Urmează să ne aducă şi actele doveditoare", a declarat pentru BIHOREANUL Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

De asemenea, potrivit sentinţei date de Curtea de Apel, ADP Oradea va trebui să-i plătească Daianei Gender drepturile băneşti cuvenite pentru ultimii doi ani, mai exact din mai 2011 încoace, de când i s-a desfăcut contractul de muncă.

ADP Oradea i-a desfăcut Daianei Ghender contractul de muncă în urma mai multor abateri disciplinare, printre acuzaţii numărându-se şi lipsa actelor pentru cei 13 lei care au fost mutaţi de la Oradea la Yorkshire Wildlife Park din Anglia, dar şi faptul că actele referitoare la alte peste 100 de animale lipsă de la Grădina Zoologică au fost incomplete.

"În motivarea instanţei de recurs se precizează că aceasta reţine vinovăţia pentru fapta sancţionată disciplinar, însă Comisia de Cercetare Disciplinară nu a respectat procedurile necesare înainte de desfacerea contractului", a adăugat Liviu Andrica.

Potrivit acestuia, Grădina Zoologică va avea doi administratori, în funcţie rămânând şi Bimbo-Szuhai Tibor.

Citeşte pe această temă şi: Daiana Gender a fost mazilită de la conducerea Grădinii Zoologice

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
CE AM FACUT NOI IN realitate, AM INTRETINUT crimele ?!!!
NE AM PIERDUT TRUDA , VIATA SUSTINUND O IDEOLOGIE DE CRIMINALI, CA RECUNOSTEM CA NU RECUNOASTEM CE VIITOR AVEM CU criminali :moartea SI sclavia !! aU PENSII CEI CARE AU corupt PRIN MITA SI SPAGA CEI CARE AU MUNCIT SUNT donatori de organe, CE AM FACUT NOI IN realitate, AM INTRETINUT crimele ?!!! romanulE trezeste TE , IN AFAR DE sluga SI SCLAV CE MAI ESTI , mort ?!!
Postat 31 Mai 2013, 13:01 de romanul trezeste TE
numai UNGURII pot pune pe PICIOARE Oradea
numai UNGURII pot pune pe PICIOARE Oradea, fara sa ne mai mintim, nu se compara ZELUL lor creativ cu furturile si distrugerile lasate de cei care isi spun romani, FELICITARI UDMR, va dosresc ca ARDELUL sa ajuga teritoriu UNGAR, nu se compara viata lor cu a noastra plina de CRIMINALI !!! PLATIM si primim ce ?!! NU avem pensii, nu avem DREPTURI decat prin N birocratii ?!! Alimente nesanatoase , nu tu agricultura, industire, doar platim, atat !
Postat 31 Mai 2013, 12:37 de asta e ROMANIA!!
unul competent
oradene
Postat 31 Mai 2013, 09:39 de stv3
unul competent
Normal ca nu vor sa scape de udemersit. Trebuie si un administrator competent. Viziunea tipului asupra Gradinii Zoologice Oradeene este chiar exceptionala.
Postat 31 Mai 2013, 09:39 de stv3
De ce nu ???
De ce nu angajeaza prolifica regie a consiliului local cate doi administratori si la piete, cimitir, spatii verzi, WC-uri publice,stranduri si ce or mai avea prin ograda lor??? A. propo s de zoo : unguru de profesie inginer va semna devizele ptr.sarma si piuneze si domnitza medic veterinar ptr doftorii la dobitoace ??? Mishto ! ......de banii publici .
Postat 30 Mai 2013, 17:55 de groparul adp
Atac murdar
Cred ca a crapat ficatul in a n d r i c a de ciuda ca si-a luat-o in freza , de data aceasta la modul figurat . Un atac murdar la ciroza care- l macina vazindu-se umilit.
Postat 30 Mai 2013, 14:41 de ciroza
SINGURA SOLUTIE este GREVA de UN AN , nu mai contribui cu nimic.
oricum romani sunt trasi in piept de PRIMARIE si alte INSTITUTI ALE statului, sunt un mecanism POLITIC de splarre a taxelor si impozitelor CETATENILOR, castigi DREPTURI platind un sisitem BIROCRATIC pe termen FOARTE LUNG dar in final ramai cu un GUSTA amar , ITI FURA VIATA si SANATATEA, e un JOC MURDAR de MLASTINA nu e nimic DEOSEBIT, esti in capacana si mori oricum. SINGURA SOLUTIE este GREVA de UN AN , nu mai contribui cu nimic, nu tu tax a auti, accize benzina, ne intoarcem la CARUTA , si STOP JOC !. DEGEABA avem milioane de avocati,magistrati,procurori in defavoarea celor ce participa activ cu taxe si impozite care sunt OMORATI si TORTURATI. REAL care numar e mai mare al ceor ce participa cu taxe sau INVERS ? PE acte facem titluri de creante dar in realitate NIMIC !!! PONTAJ si folosirea fondurilor, atat !! UN JOC POLITIC mizerabil :)).
Postat 30 Mai 2013, 12:54 de e o porcarie totul
pe CIVIL castiga ORICINE !!!
EA a castigat ca oricine un drept de creanta sa vedem daca sunt si banii :)))) aici trebuie gasita o chichita legala !! CE se intampla PENAL in cazul ei ?
Postat 30 Mai 2013, 12:42 de pe CIVIL castiga
pe CIVIL castiga ORICINE !!!
ea a mers pe codul muncii dar cine i a facut descarcarea de gestiune si cazul ei pentru GESTIUNE si bancruta se face pe penal , pe CIVIL castiga ORICINE !!! CE farieri sunteti :)))))) ce juristi sunt acolo ?!! E LOGIC ca paritile respecta contractul si abatere indisciplinara exista in momentul in care pe penal primesti ce trebuie :))) incadrarea faptei , PE civil cu STATUL castigi :))). DE CE CREDETI ca se fac contracte cu STATUL , este un mod legal de a FURA unde este BAN !!!! TREZITI VAAAAAAA ,vrem ca in AMERICA nu face STATUL ce vrea cu impozitele si taxele NOASTRE !!
Postat 30 Mai 2013, 12:40 de pe CIVIL castiga
he, he, he
Cine va semna hartiile ? Si cu care pix ?
Postat 30 Mai 2013, 11:58 de bh
Blow me
Ar fi culmea sa fie schimbat din functie un UDMR-ist. Mai bine plateste Oradea doi directori de gradina zoologica, doar sunt bani.
Postat 30 Mai 2013, 11:50 de BLOW
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON