URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2018, 17:18

Dacian Foncea, manager cu acte în regulă la Spitalul Municipal, dar autosuspendat: Nu vrea să plece, încă, din Consiliul Judeţean!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL-istul Dacian Foncea, fost manager al Spitalului TBC în perioada 2008-2009, iar ulterior, până anul trecut, manager al clinicii NewMedics, redevine manager de spital, de data aceasta la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, în baza unui concurs la care a fost singurul candidat şi la care acum trei săptămâni a obţinut nota 9,41.

Pleacă de la CAS...

„Am semnat contractul de management joi, 29 martie”, a declarat luni, pentru BIHOREANUL, Dacian Foncea, care în acelaşi timp este şi consilier judeţean PNL, iar din februarie şi reprezentant al Consiliului Judeţean în Consiliul de Administraţie al CAS Bihor.

„A doua zi, vineri, pe 30 martie, mi-am înregistrat la Consiliul Judeţean demisia din poziţia de reprezentant în Consiliul de Administraţie de la CAS, pentru a nu fi în incompatibilitate”, a mai spus Foncea, referindu-se la faptul că, potrivit Legii 95/2006 managerii de spitale nu pot fi concomitent membri în CA-urile caselor asigurărilor de sănătate.

„La prima şedinţă a CJ, voi prezenta raportul meu de activitate la CAS, pentru perioada 12 februarie – 28 martie, şi vă asigur că va fi un raport interesant privind modul catastrofal de cheltuire a banilor asiguraţilor, cam 800 milioane de lei în fiecare an”, a mai spus Foncea.

... nu şi de la CJ

Pe de altă parte, acesta a afirmat că, în pofida aşteptărilor, nu va demisiona şi din poziţia de consilier judeţean, cel puţin nu deocamdată, deoarece se prevalează de o Ordonanţă de Guvern emisă cu două săptămâni în urmă.

„La iniţiativa doamnei ministru Sorina Pintea, această OUG prevede că managerii de spitale care deţin o funcţie de demnitate publică se pot suspenda din funcţia de manager. Am să profit de această prevedere ca să mai fiu în Consiliul Judeţean până va fi un echilibru. Ce fel de echilibru va fi, rămâne de văzut”, a spus Foncea.

Calcule politice

Înaintea OUG invocate de PNL-ist, un manager de spital nu putea fi concomitent şi consilier local sau judeţean, după cum nu putea fi nici deputat ori senator. În baza acesteia, însă, Foncea va putea să-şi păstreze ambele poziţii, pentru a nu-şi pune colegii liberali în inferioritate la CJ.

După cum se ştie, la CJ Bihor în prezent coaliţia PSD-UDMR-ALDE are 17 mandate, la fel ca opoziţia liberală, în condiţiile în care o sentinţă a Tribunalului Bihor care obliga grupul PNL să-l valideze pe reprezentantul PSD Adrian Szatmari (înlocuitorul Anei Maria Tiron) este încă nedefinitivă. Ca atare, prin rămânerea lui Foncea în CJ, liberalii nu vor ca numărul lor să scadă la 16, permiţând astfel coaliţiei celor trei partide să redevină majoritară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Ana are mere...Daca mere’,mere’!
ANI ,tu ce pazesti?!
Postat 02 Aprilie 2018, 17:51 de carlos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON