URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2013, 18:55

Curtea de Apel Oradea a respins arestarea avocatului acuzat de trafic de influenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avocatul orădean Călin Porţan, reţinut marţi seara, pentru trafic de influenţă, a fost prezentat, miercuri, la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă.

Solicitarea a fost făcută de procurorii DNA, care îl anchetează pe Porţan sub acuzaţia de trafic de influenţă. În urma dezbaterilor, instanţa a respins-o, ca neîntemeiată, însă decizia nu este definitivă. Ea a fost atacată deja, imediat după ce a fost pronunţată, prin recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul Călin Porţan a fost reţinut, marţi seara, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins bani în numele unui executor judecătoresc pentru măsluirea unei licitaţii.

Potrivit unor surse din anchetă, avocatul neagă acuzaţiile, susţinând că sumele pe care le-a pretins de la denunţătorul său au fost pentru onorariul avocaţial şi taxa percepută de executorul judecătoresc şi nicidecum pentru "ungerea" acestuia.

Citiţi despre acuzaţiile aduse avocatului Călin Porţan în articolul: Avocatul reţinut de DNA a promis că rezolvă cu un executor judecătoresc măsluirea unei licitaţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
asteptam cu rabdare
Am intrebat si ieri...dar cenzurati??!!! Executorul pe când?..sau v-ati luat atata malai de la ala.. numai pt a nu se atrage atentia????IL stie toata lumea ce face cum face....incalca legea se uita in ochii tai si zice si ce-i cu asta??Daca e vorba de acest Bucurean..inseamna ca exista un Dumnezeu....
Postat 06 Decembrie 2013, 09:58 de zoitica
Cum era sa-l aresteze Curtea de Apel ...
... pe avocatul care a vrut sa-i impinga niste bani unui prieten de pahar, executor judecatoresc de felul lui, care e sotul doamnei registrator sef de la aceeasi institutie? Ce se facea doamna cu un sot care trebuia arestat si el, pentru ca vina o poarta si avocatul si executorul deopotriva, ca doar ei au vrut sa fie un pic mai bogati de sarbatori.
Postat 05 Decembrie 2013, 11:11 de Snow
PACAT
Cum asa am ramas doar la amenintari?? Scateti malaiu maaaaaaa
Postat 04 Decembrie 2013, 23:39 de IOI
ASA DA
Normal BUCUREAN NU TREBUIE SA CADA . DACA PIC AEL PICA MULTI.. ...
Postat 04 Decembrie 2013, 21:41 de YES
DNA
Sunteti niște gunoaie DNA. Un pitic frustrat care nu are demnitate . Vine Sfintele Sarbaori ale Craciunului. Sa nu uitati asta!
Postat 04 Decembrie 2013, 19:43 de Man Ciprian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON