URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2011, 14:29

Cursuri de muzică, dans, sport şi pictură la Orăşelul Copiilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând cu luna noiembrie, la cursurile actuale de şah, pictură şi limba engleză susţinute în Orăşelul Copiilor se adaugă o gamă diversificată de cursuri, unele în premieră.
Potrivit unui comunicat al Primăriei, în colaborare cu societatea Qualibra (centru pentru programe educaţionale) se vor organiza cursuri pe mai toate domeniile.

Arte pentru toţi

Unul dintre ele este cel de limba germană, unde micuţii învaţă prin intermediul jocului, într-o manieră distractivă. Cursul se desfăşoară în fiecare marţi, între orele 16 şi 18, iar preţul unei ore de curs este de 10 lei.

În Orăşel se va organiza şi un curs de creaţie unde micuţii vor face pictură, desen, modelaj, compoziţie, design şi pictură pe sticlă. Lucrările copiilor vor fi afişate în cadrul expoziţiei de artă. Cursul se desfăşoară în fiecare miercuri, între orele 16 şi 18, iar tariful pentru o oră de curs este de 10 lei.

Micuţii vor putea să meargă şi la un curs de dans (modern, de societate, ritmic, popular), adecvat nevoii naturale a lor de a se mişca şi dansa. "Împreună cu noii colegi de la cursul de dans, copiii vor da reprezentaţii de măiestrie în faţa publicului. Cursul se desfăşoară în fiecare joi, de la 16 la 17 şi de la 17 la 18. Tariful pentru o oră de curs este 10 lei", se arată în comunicat.

Copiii atraşi de arte pot să meargă şi la cursul de teatru şi actorie, care facilitează dezinvoltură, dar şi înlătură tracul de scenă. Aici, ei vor învăţa cu ajutorul pantomimei, marionetelor şi păpuşilor. Cursul se desfăşoară în fiecare vineri, între orele 16 şi 18, iar tariful pentru o singură oră e de 12 lei.

Pentru micuţii cu talent artistic, Orăşelul organizează şi un curs de canto, ce dezvoltă tehnica vocală, respiraţia, dicţia, intonaţia, dar şi mişcarea şi prezenţa scenică. Acesta se se desfăşoară de marţi până vineri între 17 şi 18, iar pentru o oră părinţii vor plăti 15 lei.

Curs de încredere

Dacă restul cursurilor sunt cu plată, copiii pot învăţa karate gratuit. "Antrenorul emerit Pavel Vancea, primul român campion mondial de karate, va antrena gratuit în Orăşelul Copiilor minorii interesaţi de această ramură sportivă, în speţă karate tradiţional. Tot gratuit, cei mici pot să urmeze un curs de karate sportiv, sub comanda antrenorului Florin Crişan, de la CSC Oradea", se arată în comunicatul Primăriei. Ora de karate tradiţional se va ţine marţi, de la 16 la 17, iar cea de karate sportiv, joi între 15.30 şi 16.30.

Pe de altă, parte municipalitatea a anunţat că tot din luna noiembrie, pentru copiii timizi sau cei cu probleme de limbaj se va iniţia un program de cursuri, în premieră, cu tematică de logopedie şi consiliere.

"Cursul va fi susţinut de logoped Laura Hărdălău şi consilier Loredana Bejan, având ca obiectiv atât îmbunătăţirea vorbirii copilului cât şi dezvoltarea personală a acestuia prin creşterea stimei de sine, diminuarea comportamentului agresiv fizic sau verbal, învăţarea acestuia să facă faţă ironiilor altor copii şi diminuarea fricilor", se arată în informarea Primăriei. Cursul e structurat pe 16 ore şi se va desfăşura în zilele de marţi şi joi de la ora 19. Tariful unei astfel de ore este de 20 de lei.

Pentru copiii care au între 7 şi 12 luni Orăşelul Copiilor în parteneriat cu un psiholog pregăteşte o serie de activităţi recreative şi, în acelaşi timp, educative având ca scop realizarea primilor paşi în formarea şi dezvoltarea de deprinderi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON