URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2016, 17:45

Cum vedeţi Oradea? Patronatele au chestionat potenţialii primari cu privire la relaţia cu mediul de afaceri (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidaţii la funcţia de primar al Oradiei promit să sprijine mediul de afaceri şi dezvoltarea economică a oraşului.

Reprezentanţii principalelor asociaţii patronale orădene, de la Federaţia Patronilor Bihor şi Camera de Comerţ şi Industrie la Asociaţia Firmelor Bihorene şi Consiliul Local al Firmelor Mici şi Mijlocii, s-au întâlnit, marţi dimineaţă, la Primărie cu candidaţii la funcţia de primar Ilie Bolojan, Huszar Istvan, Herchi Ştefan şi Zatyko Gyula pentru a-i chestiona pe marginea relaţiei cu pe care vor să o dezvolte cu mediul de afaceri.

În mod surprinzător, de la întâlnire au lipsit Adelina Coste, candidatul PSD şi Horea Vuşcan, reprezentantul, PMP, de altfel, om de afaceri.

"Eu cred că era important pentru toţi candidaţii să se întâlnească cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru a explica modul în care văd dezvoltarea economică a oraşului. Dacă au lipsit înseamnă că pentru ei relaţia cu reprezentanţii patronatele nu este importantă", a spus gazda întâlnirii, Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor şi al Uniunii Naţionale a Patronatului Român.

De-a lungul a mai bine de o oră şi jumătate, cei patru candidaţi prezenţi au răspuns întrebărilor legate de modul în care vor sprijini mediul de afaceri, politica de impozite şi taxe, încurajarea firmelor locale dar şi despre politici de mediu legate de promovarea maşinilor electrice sau a caselor pasive.

Răspunsul care a sintetizat cel mai bine modul în care candidaţii văd relaţia cu mediul de afaceri a fost formulat la întrebarea lui Ioan Lucian: "Care credeţi că va fi profilul municipiului Oradea peste 40 de ani?"

Astfel, primarul Ilie Bolojan vede Oradea din viitor ca pe "un amestec de companii multinaţionale şi firme locale, cu profil industrial, turistic şi logistic pentru că un mediu economic diversificat răspunde mai bine la perioadele de criză". În schimb, viceprimarul Huszar Istvan a spus că "nu văd nicidecum Oradea ca pe un oraş industrial", menţionând că vede oraşul ca pe "unul civic".

La rândul său, Ştefan Herchi a afirmat că "peste 40 de ani Oradea va fi un oraş cu servicii şi comerţ de cea mai bună calitate" în vreme ce Zatyko Gyula a spus că municipiul de pe Crişul Repede ar trebui să profite de vecinătatea viitoarei autostrăzi şi să dezvolte "domeniul de asamblare, IT-ul şi turismul".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
blablabla
In orasul in care se aude mult prea tare si mult prea des ca "nu primaru' face locuri de munca" si "nu primaru' creste salarii" (in conditiile in care suntem codasi la salarizare), mi se pare inutila o astfel de intalnire in campania electorala, eventual cel mult suspecta (as tinde sa cred ca totusi e o cardasie intre patronate si primarie - scopul evident e avantajarea firmelor si mai putin bunastarea fraierilor de oradeni).
Postat 11 Mai 2016, 08:53 de User anonimizat
"statu sa dea bani la toata plebea, dar nimeni sa nu munceasca. impozitam pe orine vrea sa munceasca. votati socialistii!"
Tipic socialistilor – nu au deloc treaba firmele in general, si nici cu munca or harnicia. Numa populism la PSD si Vuscan, putea sa le traga cineva 2 scaune sa atraga atentia dar altii nu se coboara la nivelul lor. Totodata, sa ajuti doar IT, or doar tursim sau doar asamblare, sau doar servicii sau doar comert (din ce bani mai putem cumpara daca tot comert si deloc productie?!) ca politica e discriminatoriu fata de alti actori economici. Cu siguranta un oras diversificat economic si va trece mai usor peste crize.
Postat 11 Mai 2016, 08:53 de unu
Patronatele !!!
Nişte tembeli cu buricul pe afară de la atâta ignoranţă !!!
Postat 10 Mai 2016, 20:12 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON