URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2013, 12:56

Cum se va face recensământul câinilor şi cum se va realiza microciparea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe 15 iulie, începe recensământul câinilor din municipiu, motiv pentru care Primăria Oradea a anunţat cum se va desfăşura efectiv inventarierea, respectiv microciparea animalelor.

Pentru început, delegaţii Direcţiei Tehnice, ai Poliţiei Locale vor ieşi pe teren împreună cu medicii veterinari în două echipe.

"O echipă va începe recensământul şi microciparea câinilor în Cartierului Ioşia - case (str. Coriolan Hora, Densusianu, Henrik Ibsen, Lăpuşului etc) şi va veni înspre centru. Cealaltă echipă va începe acţiunea din Cartierul Podgoria (str. Făcliei, Făgetului, Piatra Craiului, Adevărului etc), iar apoi se va îndrepta spre centru. Acţiunile se vor desfăşura după-masa, astfel încât cetăţenii să poată fi găsiţi acasă", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

În cadrul inventarierii, vor fi colectate date gen rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta şi situaţia câinelui (microcipat, sterilizat). Pe baza acestor informaţii, Primăria va realiza apoi o bază de date cu situaţia câinilor din municipiu, pe care o va şi gestiona.

Reprezentanţii municipalităţii au detaliat şi cum se va face, ulterior, microciparea patrupedelor.

"Microciparea se va face subcutanat, fiind introdus un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse (cât un bob de orez), cu un cod unic, pe baza căruia orice câine va putea fi identificat. Această operaţiune nu presupune suferinţă sau stres pentru animal, ea se realizează foarte rapid (sub 1 minut). Microciparea este gratuită, ea nu presupune nici un cost din partea proprietarului de câine", mai arată comunicatul.

Primăria Oradea face un apel către toţi deţinătorii de câini în vederea cooperării cu echipele din teren. Cetăţenii care nu vor fi găsiţi la domiciliu vor găsi o înştiinţare, în care se va menţiona obligaţia de a se prezenta la unul din cele două corturi amenajate de municipalitate: unul în cartierul Podgoria - zona centrală şi unul în Parcul Ghioceilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
hai lacastrat
SA-L CASTRAM PE BOLOJAN, ASA VOM FI SIGURI CA NU VOR MAI VENII SI ALTII CA EL.
Postat 22 Iulie 2013, 13:25 de laurentiu
strada
Si cine tine cainele pe strada, acolo cum se face? Vecina mea isi tine afara, cand pe strada, cand in piata mare.
Postat 29 Iunie 2013, 23:41 de ro
hai sal castram pe nebun
VREAU sa vad cum intrati an curte la oameni pe ce baza cu mandat cum ,daca vati angajat badigarzi comunitari santeti si smecheri nu uitati omul este acasa pe proprietatea lui poate pune mana pe topor si are tot dreptul din lume.
Postat 29 Iunie 2013, 23:11 de vivi
recensamint
CIND INCEPE MICROCIPAREA PROSTILOR SI INCOMPETENTILOR DIN PRIMARIE
Postat 29 Iunie 2013, 21:42 de doru
IN ASTEPTARE
mars bei dobitocilor.....
Postat 29 Iunie 2013, 19:05 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON