URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2013, 17:22

Cu ochii pe butelii: Protecţia Consumatorului, asaltată de reclamaţiile orădenilor ţepuiţi de vânzătorii ambulanţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În urma creşterii numărului de sesizări la adresa vânzătorilor ambulanţi care bat cartierele Oradiei cu maşinile încărcate cu butelii cu gaz, Protecţia Consumatorilor Bihor atenţionează cumpărătorii să ceară bonul fiscal şi să-l păstreze până verifică acasă dacă butelie e defectă sau nu. Altfel, iau ţeapă.

Sesizaţi telefonic de un bărbat care cumpărase miercuri o butelie defectă, neetichetată, fără să fi primit bon fiscal de la comerciantul stradal, Protecţia Consumatorului a transmis un comunicat de presă pentru a-i atenţiona pe orădeni să nu cadă victimele vânzătorilor ambulanţi.

"Dacă omul nu cere bon fiscal la cumpărare, ori nu păstrează eticheta cu care ar trebui să fie inscripţionate toate buteliile cu gaz, nu avem cum să sancţionăm comerciantul care vinde butelii defecte ori neconforme standardelor calitative cerute de lege şi să recuperăm banii cumpărătorilui", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef Traian Bejan, şeful CJPC Bihor.

Potrivit acestuia, orădenii trebuie să fie atenţi la achiziţionarea unei butelii de la comercianţii care îşi fac rondul cu maşinile prin toate cartierele Oradiei, să ceară întotdeauna bonul fiscal şi să verifice dacă butelia cumpărată are etichetă. "Butelia trebuie să aibă ataşată o etichetă cu datele de identificare ale operatorului economic care a efectuat umplerea cu gaz şi a celui care a comercializat-o, etichetă care trebuie să conţină şi un număr de telefon la care se poate adresa o eventuală reclamaţie în cazul în care la instalarea buteliei apar probeme, scăpări de gaz. Eticheta trebuie păstrată până la golirea buteliei", spune Bejan.

Şeful CJPC Bihor mai spune că o reclamaţie nu poate fi punct de pornire pentru o cercetare a comisarilor de la Protecţia Consumatorului dacă păţitul nu poate preciza cel puţin datele de identificare ale comerciantului buteliei. Aşa cum s-a întâmplat cu orădeanul care a "muşcat-o" cumpărând miercuri o butelie defectă. Şi care acum a rămas cu paguba.

Protecţia Consumatorului Bihor a înregistrat în cursul acestei luni un număr de trei reclamaţii telefonice, care se adaugă altor 10 din decembrie 2012, toate vizând comercializarea de butelii defecte de către vânzători ambulanţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
opc
fix astia de la opc cei mai puturosi si neseriosi oameni dintre toate sistemele.. eu am depus o reclamatie la ei acu 1 an jumate....nici un raspuns ce sa mai vb ca trebuia sa imi trm in 30 de zile...am fost la ei si nici makr nu mai gaseau registru de reclamatii vsmr de spagari
Postat 31 Ianuarie 2013, 20:01 de fix
Politia ce face, doarme?
Unde mai pui ca lucratorii de pe acele masini opresc in locuri ferite si sustrag gaz din butelii, facand din 3 butelii 4, astfel ca buteliile n-au niciodata cantitatea de combustibil inscrisa pe ele. Asta se intampla in tara in care faradelegea e regula nu exceptia. Recomandarile pe care le face comisarul sef de la CJPC Bihor (apropo, de cand e institutie militarizata Protectia Consumatorilor?) sunt frectie la piciorul de lemn. Umbli apoi cu reclamatii si prin tribunale? De ce nu starpesc fenomenul din fasa: controale la firmele de distributie, pe traseele masinilor si sanctiuni. Dar nu, e mai comod sa ne prefacem ca lucram (dand sfaturi) si sa asteptam sa faca cetatenii treaba politiei, OPC, justitiei samd.
Postat 31 Ianuarie 2013, 08:58 de Mircea
a
baaaa, da cu bataile in buteliii nimeni nu se sesizeaza,.....am disperat vin de 4 ,5 ori pe zi si tot zdrangane,...pana o sa ies odata la ei.au noroc ca nu am copil mic
Postat 31 Ianuarie 2013, 00:29 de a
Butelia la control
Avand in vedere ca e vorba de siguranta consumatorilor si a cetatenilor invecinati, nu ar trebui Politia/Pompierii sa faca controale pe la ambulantii astia?
Postat 30 Ianuarie 2013, 22:53 de Consumatoru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON