URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2015, 17:05

Cu banderolă albă. Angajaţii Primăriei şi Consiliului Judeţean au făcut grevă japoneză

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii care au apelat astăzi la instituţiile publice au fost întâmpinaţi de angajaţii municipalităţii, Consiliului Judeţean şi instituţiilor subordonate purtând banderole albe prinse de braţ.

Spre deosebire de bugetarii din ţară, care au ales greva generală, bugetarii bihoreni au ales să protesteze printr-o grevă japoneză, pentru a nu afecta publicul şi activitatea instituţiei. "Pentru că trebuie să ne conformăm unor termene scurte am protestat doar purtând o panglică albă. Am luat această decizie din respect pentru cetăţeni", a declarat Ioana Iencuţ, prim-vicepreşedintele Sindicatului Civica din Primărie.

Sindicatul numără 525 de membri, angajaţi ai Primăriei, Administraţiei Imobiliare Oradea, Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Clubului Sportiv Municipal şi Centrului de îngrijire de zi din strada Traian Lalescu.

Potrivit organizatorilor, la protest au luat parte peste 90% dintre angajaţii acestor instituţii. "Diferenţa o reprezintă colegii care au avut astăzi muncă de teren şi pentru care nu pot garanta că au purtat într-adevăr panglica albă prinsă de braţ", a explicat Iencuţ.

Potrivit prim-vicepreşedintelui sindicatului Civica, acţiunea de protest de joi va fi urmată, pe 27 mai, de un miting în Bucureşti, iar în cazul în care acesta va rămâne fără efect, de o grevă generală pe timp nelimitat, începând din luna octombrie.

Sindicaliştii din administraţie cer acordarea de bonuri de masă sau a normei de hrană începând cu anul în curs în limita bugetelor alocate de consiliile locale şi aplicarea Legii 284 din 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice. Conform normativului, angajaţii municipalităţii ar câştiga un plus de 10% la salariu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Funda rosie mi-am pus!
Poftesc acum la bonuri? Hei doamnele si domnii de la premerie au auzit ei ca bonurile se exista dupa moartea salariului? Sau nu le mai ajunge spaga si plocoanele ca doar nu pentru salarii lucreaza ei ??? Eu recomand sa fie platiti in natura toti fara descremenare, nu doar cucoanele oachese si natura ( cu bula ) sa fie precum a calului... nu atat de mare ci atat de neagra!
Postat 03 Mai 2015, 17:27 de tzopunpecamp
Veniti, privighetoarea canta si liliacul a-nflorit
Eu recomand tuturor sa arunce o privire peste Declaratiile de avere ale angajatilor PMO! Pe unii s-ar putea sa-i ia cu lesin! In rest ma intreb spre exemplu daca D-na M.A. a purtat si ea panglica alba! Aparuta din neant(sau asa pare!)rezolva anumite cereri intr-un stil ABSOLUT PERSONAL! iti trimite niste e-mail-uri in care raspunsul nu poate fi....CITIT! Asculta cucoana, pentru asta iei salariu? Pentru asta vrei bonuri de masa?
Postat 01 Mai 2015, 10:15 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON