URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 12:21

Cseke, ultima promisiune, la înălţime: Vrea să înscrie Oradea în reţeaua oraşelor sănătoase (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După aproape o lună în care a susţinut conferinţe de presă în locuri neconvenţionale, cu spectacole pe catalige, împărţind vitamina C şi pedalând "bilingv" o bicicletă-autobuz multietnică, fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a pus punct campaniei pentru funcţia de primar printr-o întâlnire cu presa desfăşurată la înălţime, pe Dealul Ciuperca.

Însoţit de chirurgul Mircea Pop, care - deşi de etnie română, ca de altfel şi doctoriţa Carmen Pantiş - a anunţat că-l votează pe fostul ministru încă de la lansarea candidaturii, Cseke a anunţat că, potrivit viziunii sale "Oradea sănătoasă", după ce va fi ales primar va înscrie Oradea în reţeaua oraşelor sănătoase ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Reţeaua, a precizat Cseke, a fost înfiinţată în 1986 la Ottawa şi numără în prezent 90 de oraşe, printre care Pecs şi Gyor (din Ungaria) şi Brno (Cehia).

"În viziunea mea, un oraş sănătos nu înseamnă doar sănătatea fizică a celor care locuiesc aici, dar şi un mod de viaţă sănătos, o mentalitate sănătoasă, un mediu sănătos şi multe altele", a spus Cseke, citând şi definiţia OMS conform căreia "sănătatea nu înseamnă doar lipsa unei boli, ci o bunăstare fizică, psihică şi socială".

Candidatul UDMR a mai arătat şi care sunt criteriile OMS pentru ca un oraş să acceadă în reţeaua oraşelor sănătoase: un mediu curat şi sigur, cu condiţii de locuit sigure şi igienice, un ecosistem stabil şi sustenabil, o comunitate bazată pe sprijin reciproc şi solidaritate, un grad ridicat de implicare a cetăţenilor în decizii, condiţii de trai asigurate (hrană, locuinţă, apă, electricitate, venituri ect), accesul populaţiei la mijloace de comunicare diverse, o economie diversificată şi inovativă, un nivel optim şi accesibil pentru toţi al sistemului sanitar, o stare generală de sănătate bună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
muhaha
lasa vrajelile astea iefitine...noua ne traba un stil de viata sanatos cand avem facturi la incalzire de 1000 ron...hai pdl
Postat 07 Iunie 2012, 21:48 de muhaha
sanatatea
csuzi directorul otl nu este din acelasi partid cu cseke? doar ca e o diferenta enorma,pe cand cseke promoveaza sanatatea celelalt prin intermediul transportului local promoveaza "bolile dermatologice" printre oradeni,o mizerie,un "jeg" de nedescris in tramvaie si autobuze,mai marele tarii avea un slogan de campanie electorala "sa traim" bine,cseke e cu sanatatea "sa traim sanatosi" ia colegul de partid csuzi ar trebui sa ne ureze "sa traim imuni" la bolile calatoare fraudulos,haz de necaz cu toate ca asta este realitatea,dansi o ignora si promoveaza doar ce le convine,restu sa ramana sub pres ca e mai simplu.
Postat 07 Iunie 2012, 19:58 de ora de an de an
PDL
Ultima promisiune auzi la el, vorbe vorbe fara fapte!!! oameni buni nu v-ati saturat de atatea minciuni?? eu unul nu mai rezist cand vad tot felul de aberatii de genul........VREM OAMENI CE TAC SI FAC CUM SUNT RADU TIRLE SI MIHAI GROZA
Postat 07 Iunie 2012, 18:44 de Mihai
PDL
Sa castige PDL!!GROZA E UN OM CAPABIL
Postat 07 Iunie 2012, 18:40 de alin
asistenţa medicală
Verificaţi ce acces au cetăţenii la policlinică ! Fiţi prezent într-o luni dimineaţa (foarte dimineaţă ! ) când se fac programările pentru o săptămână întreagă ! Constataţi câţi cetăţeni asiguraţi rămân neînscrişi pe liste ! Vi se pare că avem dreptul la asistenţă medicală de specialitate? N-am constatat asta ! Rezolvaţi această problemă şi apoi vorbiţi despre SĂNĂTATE , domnule Cseke !
Postat 07 Iunie 2012, 17:40 de Sănătate
c
groza=0,cseke=0,0+0=0
Postat 07 Iunie 2012, 16:57 de doru
Sb....uratorul
POTI SA ZBORI DE LA INALTIME! Votam pentru!
Postat 07 Iunie 2012, 16:06 de el-zorab
PDL
oradeni votati cu oamenii care vreti sa va reprezinte cu demnitate!! EU VOTEZ MIHAI GROZA!!
Postat 07 Iunie 2012, 15:38 de Tinel
vitamina c
isi strange voturile impartind vitamica C la oameni!!!!! VIATA NOASTRA ESTE DESTUL DE ACRA NU AVEM NEVOIE DE VOI SA NE REAMINTITI ASTA!
Postat 07 Iunie 2012, 15:35 de ANDREI
JOS UNGURII
Oameni buni treziti-va!!!!Avem oameni capabili care sa ne conduca cum este domnul Mihai Groza, sa mearga la el in tara nu sa faca promisiuni desearte
Postat 07 Iunie 2012, 15:34 de Crina
Pentru româncă
Oradea va fi sănătoasă când nu vom avea dușmani printre noi! Sper că nu sunt mulți români vânduți, care admiră traficul de influență!
Postat 07 Iunie 2012, 15:11 de răducu
alma
SPER SI IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL CA ORADENII SA-L VOTEZE PE D-MNUL BOLOJAN-MERITA DIN PLIN PT TOT CEEA CE A FACUT PENTRU NOI ORADENII, CA PRIMAR,OM, POLITICIAN...ESTE DEOSEBIT!...TOT VOTUL MEU SI AL FAMILIEI, PRIETENILOR MEI.....IL ARE!!!.. NU AM NIMIK CU DOMNUL CSEKE DAR, CRED CA AR TREBUI SA FACA ALTCEVA IN ALTA PARTE, NU LA NOI IN ORADEA...EXISTA O REGIUNE DE NATIA LOR, AR TREBUI SA SE ADUNE CU TOTII ACOLO!!! OPINIA MEA DE UN SIMPLU CETATEAN AL ACESTUI ORAS CU CARE DE CEVA VREME MA MANDRESC CA FAC PARTE DIN EL SI, ASTA DATORITA DOMNULUI PRIMAR BOLOJAN!!!!
Postat 07 Iunie 2012, 14:21 de alma
Sa fie sanatos Cseke
Este de votat un om care a demonstrat ca a facut ceva: Bolojan I. pentru ca a pus Oradea in miscare si dupa 4 ani se vad progrese in spatiul urban si NU Cseke A. pentru ca a scazut salariile cu 25% (prin guvernul Boc) si a inchis spitale care acum se redeschid (cazul Buftea si probabil altele). Oricum, sa fie sanatosi amandoi, si fara concursul Orase sanatoase, o chestie destul de veche in tarile din vest.
Postat 07 Iunie 2012, 14:19 de @el
ROMANII VOR VOTA SI EI CU CSEKE
mai USL-listilior va caca....ti pe voi ca multi romani il vor vota pe cseke.APROPO DE NU ERAM IN TRECUT SUB DOMINATIE AUSTRO-UNGARA ERAM NISTE VAI SI AMAR !!! CITITI ISTORIA...FRATILOR
Postat 07 Iunie 2012, 14:19 de octavian
Votez Bolojan
Sunt unguroaica si-l votez pe Bolojan pt tot ce a facut in acesti ani pt noi oradenii: unguri si romani deopotriva. Cseke este jenant cand ne spune ca o viata sanatoasa in Oradea se face prin inscrierea orasului intr-un concurs. Cseke, eu zic sa te muti in Sibiu sau la Debretin, acolo e de tine! Lasa Oradea in pace ca ne descurcam fff bine si fara tine si fara UDMR.
Postat 07 Iunie 2012, 13:59 de Unguroaica
votez Cseke
Sunt romanca, il votez pe dl. Cseke, si-i doresc din toata inima sa castige.
Postat 07 Iunie 2012, 13:34 de romanca
candidatii de anul asta sunt mai buni ca data trecuta
Succes domnule Cseke!
Postat 07 Iunie 2012, 12:55 de cetateanu turbogirat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON