URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2012, 14:44

Soluţia UDMR-ului pentru Oradea sănătoasă: Vitamina Cseke (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul UDMR la Primăria Oradea, Cseke Attila, şi-a accentuat, duminică, sloganul campaniei sale electorale, "Oradea sănătoasă". Înconjurat de un grup de tineri, el a împărţit orădenilor cu care s-a întâlnit pe Corso câte o cutie de vitamina C. În timp ce tabletele din interior conţin doar acid ascorbic, cutia este, însă, una personalizată: alături de poza lui Cseke Attila, pe cutie scrie "Vitamina Cseke".

"Au existat de-a lungul istoriei câteva produse descoperite de savanţi maghiari şi care au ajutat întreaga omenire. Eu propun ca simbol pentru programul "Oradea sănătoasă" un astfel de produs. Savantul maghiar se numeşte Szent-Gyorgyi Albert şi este premiant Nobel pentru medicină în 1937 pentru descoperirea, din ardeiul de Szeged, a vitaminei C. Eu propun ca simbol pentru Oradea sănătoasă vitamina C de la Cseke. Un savant maghiar a ajutat întreaga omenire şi eu propun ca un primar cu programul "Oradea sănătoasă" să-i ajute pe toţi orădenii", a declarat Cseke duminică, într-o conferinţă de presă ţinută în faţa fostei farmacii a Ordinului mizericordienilor din Oradea.

După ce le-a împărţit tuturor jurnaliştilor câte o cutie din vitamina Cseke, asigurând că tabletele sunt omologate şi autentice, el intervenind doar asupra ambalajului, fostul ministru al Sănătăţii a pornit pe Corso, împărţind câte o cutie fiecărui orădean cu care s-a întâlnit. Nimeni nu l-a refuzat, ba chiar mulţi dintre cei întâlniţi s-au bucurat de cadoul primit, urându-i candidatului baftă la alegeri.

Tot duminică, Cseke a vorbit despre programul de screening pentru cancer mamar pe care are de gând să-l lanseze, dacă va ajunge primar, subliniind că din Primărie are de gând să facă ce a făcut de la Ministerul Sănătăţii: "Să-i ajut pe toţi orădenii, indiferent de apartenenţa etnică".

"Azi la Spitalul Judeţean există cel mai modern mamograf din ţară şi nu-l folosim la adevărata lui valoare. Grupul ţintă al programului de screening este format din 28.500 de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, astfel că se impune acest program", a spus Cseke.

Practic, el doreşte ca Primăria să suporte costurile pentru analizele orădencelor, astfel ca boala să fie despistată într-un stadiu cât mai incipient, iar pacienta să poată fi tratată. Udemeristul a precizat şi date privind numărul bolnavelor de cancer mamar în Oradea: 293 de cazuri noi descoperite din 2009 până în prezent, din care 161 au fost depistate în stadiile 3 sau 4, adică în forma gravă a cancerului.

Cseke a mai spus că, potrivit unor studii internaţionale, un astfel de program de screening mamar reduce, în 10 ani, mortalitatea cauzată de această boală cu 35%.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
jos ungurii
baga-ti vitamina in dos mai cseke! tu si ungurii tai! bai da caraghios poti fi auzi sa vii cu vitamine la popor. un slogan de 2 lei si o campanie de-un ridicol absolut!
Postat 21 Mai 2012, 11:33 de roman
@Sir
Las-o draqului pe Kiss, ca el are atatia bani facuti din tvs, ca el ii doar un simbol pentru udmr. Si Chis no sa mai candideze in veac ca presedinte la cons. jud, chiar de aia candideaza pastor. Kiss sa batranit si nu se mai baga in politica, si defapt cseke o ajuns fara el ministrul sanatati care nui un post naspa oricum....
Postat 21 Mai 2012, 08:15 de bill
CSESKE Primar!
CSESKE Primar! jos USL+PDL faceti bambini ca Udrea si Eba :))) a venit sorocul sa platiti pentru morti :))))Turama daca NU da START tot paraziti si parveniti raman in societate.
Postat 21 Mai 2012, 08:10 de CSESKE Primar!
sir
Cseke intradevar este om bun, DAR, este omul lui Kiss! Nu cred ca ar fi un bun primar. Eu l-as vrea tot pe Bolojan la primarie si dupa cum am vazut marea majoritate tot pe el l-ar vota. Cu bine cu rele, este singurl primar care a facut ceva in acest oras, ceva care se si vede. Acum cu CET`tu...nu stiu ce sa zic, nu e vina lui Bolo ca gazu` w scump, de modernizat trebuia de mult... Legat de parcarile cu plata, nu prea sunt multumit, dar poate e o solutie buna ptr a mai face bani ptr alte investitii. Daca tragem o linie si ne uitam bine, a facut multe ptr oras Bolojan, merita sa fie ales M-am saturat de hotiile pe care le-a facut gibonul si PeNaLii lui ! Il votez pe ungur, mai rau decat acum n-o sa fie ! Peste tot sunt fircalituri in ungureste, pe primarie, pe deconcentrate, pe golanurile cainilor comunitari. Daca mai ramane gibonul sa vedeti ca ne invata obligatoriu ungureste....la cat e de **** dupa 10 iunie joaca iar ceardas ! Acum se face ca n-are treaba cu ungurii....uita javra ca impreuna cu ungurii a furat patru ani....acum sa fure ungurii singuri, poate fura mai putin daca nu impart cu PeNaLii/gibonul !
Postat 21 Mai 2012, 07:57 de marcel avramescu
@tsd
Puneti-l sef de scara ! Ii faceti si o cusca la intrare si o sa vine lumea sa vada un gibon ajuns sef de scara. Asa o sa faceti bani sa platiti incalzirea la iarna !
Postat 21 Mai 2012, 05:22 de .
Cseke nu e bun de primar
Cseke intradevar este om bun, DAR, este omul lui Kiss! Nu cred ca ar fi un bun primar. Eu l-as vrea tot pe Bolojan la primarie si dupa cum am vazut marea majoritate tot pe el l-ar vota. Cu bine cu rele, este singurl primar care a facut ceva in acest oras, ceva care se si vede. Acum cu CET`tu...nu stiu ce sa zic, nu e vina lui Bolo ca gazu` w scump, de modernizat trebuia de mult... Legat de parcarile cu plata, nu prea sunt multumit, dar poate e o solutie buna ptr a mai face bani ptr alte investitii. Daca tragem o linie si ne uitam bine, a facut multe ptr oras Bolojan, merita sa fie ales.
Postat 21 Mai 2012, 00:33 de TDS
Cseke Primar!
Omul respectiv incearca sa faca mult pentru oradea, si daca va uitati o facut chiar mai mult decat uni. Dar sa nu uitam nici de bolovanul nostru, care il avem in momentul de fata, el se lauda cu chestii care trebuia realizate, indiferent cine este primarul orasului. Eu sper sa ne scapam de taxele de parcari care le-am primit \\"cadou\\" de la domnu bolo, ptr ca daca stau si calculez un an de zile la parcare la bloc (100lei) + parcare in oras (700lei) care ii valabil doar pe marcajul alb, anual cam dam un salar pe NIMIC. Hai sa continuam impreuna! Fara locuri de munca! Sa nu ne uitam la salariile normale din cluj timis etc. ca noi nu o sa avem asa niciodata! Fiecare voteaza cu cine vrea, dar Cseke macar mai iese intre oameni si chiar are o viziune buna ptr Oradea. Indiferent ca ii ungur, tigan, slovac daca se ocupa de oameni merita sa fie primar!
Postat 21 Mai 2012, 00:11 de bill
SE POATE
Asa cum americanii au ales un negru presedinte ... asa am putea si noi alege un maghiar ... Absolut orice e mai bine decat unul ca bolojan !
Postat 20 Mai 2012, 23:04 de Sportiv
asdfas@yahoo.com
Uite o persoana cu imaginea imaculata ... Merita sa fie primar ...
Postat 20 Mai 2012, 23:03 de black
fhggfhjgh
dragi oradeni numai pe el sa nu il votam.dupa mine horia vuscan ar face curatenie in oras
Postat 20 Mai 2012, 22:51 de wsrffrsde
@atila 20,05
Nu-ti bate capul cu UDMR-ul sau ungurii, ei nu conteaza, toti ungurii din Jud. Bihor nu reprezinta decat 25,2 % din totalul populatiei. NEESENTIAL,NEGLIJABILI.
Postat 20 Mai 2012, 20:37 de Roman bihorean
De unde are UDMR-ul atâția bani??
Cum ies din casă văd fetele grase, unse, gușile de porc ale multor unguri. Pe ziduri și pe tramvaie vezi verde unguresc! De unde au ăștia atâția bani? Nu mai vreau să-i văd! ROMÂNI TREZIȚI-VĂ!
Postat 20 Mai 2012, 20:30 de atila
Si dreaqu-i mai bun decat gibonul !
M-am saturat de hotiile pe care le-a facut gibonul si PeNaLii lui ! Il votez pe ungur, mai rau decat acum n-o sa fie ! Peste tot sunt fircalituri in ungureste, pe primarie, pe deconcentrate, pe golanurile cainilor comunitari. Daca mai ramane gibonul sa vedeti ca ne invata obligatoriu ungureste....la cat e de **** dupa 10 iunie joaca iar ceardas ! Acum se face ca n-are treaba cu ungurii....uita javra ca impreuna cu ungurii a furat patru ani....acum sa fure ungurii singuri, poate fura mai putin daca nu impart cu PeNaLii/gibonul !
Postat 20 Mai 2012, 19:38 de un fost PeNaL
zuper
atti pe unde trece.... hop si fotosinteza! Oricum... bafta in 10 iunie! Nu cred ca va castiga, dar macar e o prezenta pitoreasca!
Postat 20 Mai 2012, 19:33 de andrei
beuri, ceuri....
O sa primeasca Cseke bacsi multa vitamina p....de la oradeni! Sa ajunga la tot partidu, pina in fund la taxatoare! O vison labosh!
Postat 20 Mai 2012, 18:07 de vitamin
caratorul de valiza a lui kiss
ne-am saturat de bufonul cseke attila. jos udmr !
Postat 20 Mai 2012, 17:59 de csongor
ALEGERI
DACA ESTE ALES CSEKE PRIMAR VA INCHIDE ORADEA CUM O INCHIS ANUMITE SPITALE DIN TARA PENTRU NERENTABILITATE
Postat 20 Mai 2012, 17:38 de LYA
VOTATI CSEKE PT BURTA LUI KISS
Sa se ajunga si la primarie ca in sistemul sanitar? Nu mersi! Lasa-l pe KISS sa se imbogateasca in continuare! asta ar trebui sa fie sloganul lui sau ceva de genu: MAGHIARI! CONTINUAM SA IL AJUTAM PE KISS SANDOR sa se imbogateasca! Cseke e acid sulfuric nu vitamina! Cseke e vitamina doar pentru PDL Oradea!
Postat 20 Mai 2012, 16:40 de teraflu
Screening mamar
Io propun ca daca iese domnu Cseke primar, toate tinerele de la 18 ani in sus sa fie duse periodic la un screening la primarie.
Postat 20 Mai 2012, 15:39 de Pro
SOARELE Oradiei:))
deosebit OM, Doamne ajuta sa fie PRIMAR! Oradea ar INTINERI cu asemenea SOARE.
Postat 20 Mai 2012, 14:50 de om DEOSEBIT
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON