URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2016, 12:00

Cseke Attila: "Am pretenţia ca Bolojan să nu se ocupe de maghiari şi de UDMR"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele UDMR Bihor, deputatul Cseke Attila, s-a arătat deranjat joi, în cadrul emisiunii "Vocile Bihorului", de la Digi 24 Oradea, de declaraţiile făcute la adresa sa de liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, în cadrul unui interviu acordat BIHOREANULUI.

Primarul orădean declarase despre actuala conducere a filialei UDMR că nu mai poate "veni cu teoria cuvântului respectat", iar la remarca reporterului că şi UDMR îl acuză de încălcarea cuvântului în 2012, când n-a mai acceptat un viceprimar maghiar, a răspuns că acel refuz a apărut doar după ce candidatul Cseke Attila, "pe care eu l-am promovat la Guvern", a refuzat să renunţe la "discursul jignitor" cum că Bolojan este "un primar fără viziune".

"Eu am fost propus de UDMR şi numit secretar general adjunct în Guvernul Tăriceanu in ianurie 2015, iar domnul Bolojan era proaspăt numit prefect de Bihor, deci dânsul nu avea cum să mă promoveze pe mine. Eu am avut 4 secretari generali, domnul Bolojan a ajuns în martie 2007, al treilea şef al meu", a spus Cseke Attila, declarându-se neobişnuit ca "nivelul dialogului politic să fie coborât atât de jos" la nivelul judeţului Bihor.

Întrebat de moderatorul Octavian Haragoş dacă îşi menţine părerea că Bolojan este un primar fără viziune, liderul UDMR a răspusn afirmativ. "Îmi repet afirmaţia de atunci, domnul Bolojan e un foarte bun administrator al municipiului Oradea, dar una este să administrezi şi alta să ai o strategie şi o viziune cu ce sa faci cu oraşul".

"Vă dau un exemplu de greşeală şi lipsă de viziune. Oradea nu a candidat pentru proiectul de capitală europeană culturală, dar 12 oraşe din România, unele mai mici ca Oradea, au candidat. Trebuia să candidăm şi aveam perspective să câştigăm, pentru că avem o istorie. Iată de ce Clujul, cu investiţii în infrastructură mai mici decât noi, este pe harta Europei, în timp ce, din păcate, Oradea nu este", a mai spus liderul UDMR.

Întrebat dacă nu îi datorează nimic lui Ilie Bolojan, Cseke Attila a răspuns "aşa cum şi dânsul îmi datorează şi mie foarte mult", amintind că, atunci când a fost ministru al Sănătăţii, iar liberalul era primar de opoziţie, au avut o colaborare foarte bună.

"Eu nu mă ocup de PNL şi am pretenţia ca nici dânsul să nu se ocupe de maghiari şi de UDMR", a mai spus Cseke, iar la observaţia moderatorului că UDMR nu se poate confunda cu întreaga comunitate maghiară, a precizat: "Noi ca UDMR nu ne ocupăm de electoratul PNL-ului".

Citiţi şi: Primarul Ilie Bolojan: "A nu folosi banii europeni este o crimă administrativă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
VIZIUNEA ... VIZUINII
Daca Bolojan are VIZIUNE eu imi dau foc in Piata Unirii distrusa chiar de el!
Postat 03 Octombrie 2016, 00:03 de TDS
PCR transpartinic. Ep.: Conu Cseke față cu reacțiunea
I. Primarul de Oradea poate fi acuzat, probabil, de altceva, dar în nici un caz de lipsă de viziune. II. Parafrazându-l pe Cseke Attila: "Vă dau un exemplu de greşeală şi lipsă de viziune. …”. 1. impunerea actualei denumiri a podului din centrul Municipiului Oradea, fără o consultare minimală, dar corectă, a orădenilor. Don Ilie, Podul ”Unirii” nu era cumva denumirea corectă? 2. O altă lipsă de viziune a actualului nr. 3 din noul PDL, ca şi a celor PSD: Locul ”partidelor” constituite pe criterii etnice trebuie delimitat, în Parlamentul României, strict la Grupul minorităților. Locul cetățenilor români de etnie maghiară, de bună credinţă şi fideli acestei ţări care doresc să intre în Parlamentul României, trebuie să fie la PSD, PNL ş.a. Am, sau nu, dreptate, don Ilie? II. În loc de concluzii: Parafazându-l pe Leonida lui I.L. Caragiale: ”Nu te mai culca cu fața-n sus, Attila, că iar visezi.”
Postat 01 Octombrie 2016, 19:08 de stefan
Lotul...
Băiatul ăsta cu meritul de a se fi născut la Marghita, face parte din lotul lărgit de speranţe hune, selectat cu atenţie de cel care le-a fost "guru", doar eel, maaarele depanatoooor tuciuriu.... Aşa că vă daţi seama ce le poate şoricul. Doar simpla enumerare a vedetelor iude mereu e de ajuns pentru a convinge despre viziunea şi bunele lor intenţii: Birou Rouji, Păstor Şandor, Ceche Otilio, Sabou Odeon, Toeroec Laslo, Naghi Ghizela, Beireş Ciobo, etc... Şi ultimul pe listă, cu voia dvs., Mang Janos şi soţia Erika
Postat 01 Octombrie 2016, 12:43 de Vlaicu
Respect, d-le Cseke!
Am mai spus-o, sunteti SINGURUL bihorean investit ministru care chiar ati facut ceva pt. Bihor! Ministri au fost mai multi, blaga, luciana varga... Birtinezul ajunsese pe vremea lui tariceanu chiar secretar general al guvernului, un fel de miki spaga. Apreciez replica d-voastra, e fireasca, e acea a unui om care doresre sa se ocupe singur de afacerile lui. Din pacate, voit sau nu, a fost ,,strecurata" ideea ca d-voastra divideti pe oradeni, unguri si restul. E o manevra marsava a unui grup care suge de la birtinez! Eu si oricine e de buna credinta intelege ca e vorba de forte politie, udmr si pnl. Si cum politica e cea mai mare cu*va....
Postat 01 Octombrie 2016, 09:06 de pinonel
STOP
Nu-mi place Cseke! Nu pentru ca e ungur...dar nu uit prestatia sa de ministru al sanatatii! A inchis spitale SI AU MURIT OAMENI! In lumina noilor abordari DNA ar cam fi " ucidere din culpa "! Dar aici are dreptate! De ce se vara B.I.G in " bucataria " U.D.M. R. nu pricep ! Nea Ilie / adolescent prin formatie /, vezi ca in PNL-PDL sunt probleme cat CASA! Nu de-astea cu chematul la vot ! CU SPAGI GRASE...nu sume mici! Asa ca ocupa-te de PNL-PDL! Poate te nominalizeaza Santa pentru postul de premier !
Postat 30 Septembrie 2016, 21:59 de TDS
CHIAR NU TE VERIFICI?
@OradeaCivitas: Scrii groaznic ! Gramatical vorbind...
Postat 30 Septembrie 2016, 21:50 de TDS
Segregare...
Nene Attila, tocmai ai spus o mare prostie, sau mai bine zis ai avut un exces de sinceritate.
Postat 30 Septembrie 2016, 16:04 de FVG
Cseke EXTREMISTUL
Stimate D-le Cseke. 1. Va multumim pentru ca ati ajuta Oradea cand ati fost ministru! 2. Cetatenii ROMANI (de etnie maghiara) oradeni il au si ei ca primar pe Dl. Bolojan. 3. Cand Dvs. afirmati ca "nici dânsul să nu se ocupe de maghiari" eu ce s ainteleg? Ca CETATENII MAGHIARI TREBUIE TRATATI DIFERIT? Daca da, in ce sens? Eu ca roman sa le fiu sclav sau ei sa imi fie mie? NU SUNTEM OARE CETATENI CU DREPTURI EGALE ai Romaniei si EUROPEI?, care ne dorim un oras cat mai prosper pt noi si copii nostri? 4. De ce, daca UDMR vrea binele orasului dupa cum afirmati, a blocat unirea cu Sanmartin? 5. DE CE INSITAGTI la discriminare si extremism d-le Cseke?
Postat 30 Septembrie 2016, 13:46 de OradeaCivitas
colegi de coaliţie, bleah....
Încă o mostră de tupeu specific conlocuitorilor ... Bre Otilio, poţi să-ţi iei viziunea să o introduci în spate acolo şi s-o eliberezi pe la tine prin zona defavorizată -Margitta, aia din care ai emigrat la Oradea, da'?
Postat 30 Septembrie 2016, 13:20 de Vlaicu
un pic de rea-credinta
si tifna de trei bani, cam la asta se reduc replicile dlui Cseke. La mai mare!
Postat 30 Septembrie 2016, 13:05 de poli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON