URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2013, 18:30

Cristian Bodea, somat de Cornel Popa să înceteze criticile la adresa miniştrilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Expresia "România este în comă financiară" şi avertismentul lansat miercuri către primari de senatorul Cristian Bodea că "dezmăţul financiar din guvernarea lui Tăriceanu nu se va repeta", astfel încât edilii nu mai trebuie să aştepte bani de la buget, ci să facă proiecte ce pot fi finanţate din fonduri europene, i-a atras acestuia mânia vicepremierului Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele considerat cel mai influent în PNL.

Bodea, "denigratorul"

În condiţiile în care Bodea a afirmat că una din cauzele pentru care bugetul statului nu are bani este incapacitatea Ministerului Finanţelor de a îmbunătăţi colectarea taxelor şi impozitelor, iar reprezentanţii acestuia, ca şi ai altor ministere, propun instituirea de noi dări, Chiţoiu a emis joi seară un comunicat prin care l-a admonstat pe senatorul bihorean că nu are expertiză în finanţe şi a anunţat că va cere conducerii partidului sancţionarea sa.

Chiţoiu a afirmat că actualul Guvern a avut câteva reuşite incontestabile (obţinerea unei creşteri economice de 2%, deblocarea fondurilor europene blocate de Comisia Europeană în timpul guvernării PDL, atingerea celei mai mari creşteri în construcţii din întreaga UE, creşterea exporturilor şi a încasărilor la buget cu 4,81% faţă de 2012) care arată că "lucrurile merg într-o direcţie bună".

Vicepremierul a concluzionat că în aceste condiţii "PNL nu trebuie să-i permită niciunui membru să denigreze munca echipei" şi, drept urmare, va cere Biroului Politic Naţional al partidului "analizarea afirmaţiilor senatorului Bodea şi asumarea unei decizii de natură să stopeze astfel de declaraţii iresponsabile, care pot avea urmări grave".

"Ce greşeală am făcut?"

Tot printr-un comunicat de presă, şi tot joi seară, senatorul Cristian Bodea i-a replicat lui Chiţoiu, spunând că niciuna din criticile sale nu sunt neîntemeiate. "Ce greşeală ziceaţi că am făcut, ca liberal?! Că am preferat să nu îmi păcălesc alegătorii cu textele despre progrese macro, mega şi meta, care nu au nicio valoare în buzunarul cetăţeanului?! Că am preferat sinceritatea unei propagande menite să adoarmă primarii înfometaţi de fonduri?! Că nu sunt solidar cu un guvern care nu se oboseşte să comunice cu parlamentarii săi şi abuzează de Ordonanţe de Urgenţă?!", a răspuns Bodea.

Mai mult, senatorul a arătat că îşi menţine afirmaţiile chiar cu riscul să fie exclus din partid, deoarece nu crede că "parlamentarii au dreptul să tacă şi obligaţia să aplaude!".

Somat să înceteze

Pus în situaţia fie să-l sancţioneze pe senatorul "rebel", fie să-şi atragă la rându-i mânia lui Chiţoiu şi a celorlalţi şefi PNL de la Bucureşti, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, Cornel Popa, a încercat să stingă conflictul printr-un al treilea comunicat, emis vineri.

Spunând că "înţelegem dificultăţile perioadei de guvernare şi sprijinim eforturile Guvernului de a repara efectele dezastruoase ale guvernărilor PDL", liderul PNL Bihor îi cere lui Bodea să nu mai fie, cel puţin în mod public, critic faţă de colegi: "I-am pus în vedere că atitudinea sa nu este adecvată, că declaraţiile tăioase la adresa unui coleg de partid nu sunt potrivite şi l-am somat ca acestea să înceteze".

Rămâne de văzut dacă tânărul fost şef de cabinet al lui Popa va înţelege şi se va supune, de dragul liniştii în partid ori de frica de a nu fi dat afară, sau va nesocoti avertismenul primit şi va continua să critice Guvernul şi miniştrii USL la fel de necruţător cum o făcea, până anul trecut, cu cei ai PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
@bodea
ii critici dar nu pleci din partid sperand ca lumea te va alege iar la gramada cu ei. nu e corect... procese de constiinta n-ai ? paraseste-i si critica-i.
Postat 13 Octombrie 2013, 23:59 de @bodea
bai bodea, cum vine asta ?
esti si la putere si in opozitie ? nu tine ! treci in opozitie, independent !
Postat 13 Octombrie 2013, 23:53 de vot
bodeoooo, da-ti demisia !
Daca nu esti de acord cu astia, de ce mai stai la masa cu ei ????? esti ipocrit !!!!! pleaca din partid, daca ai onoare, si descurca-te pe cont propriu. astia te-au facut om si parlamentar. acum fa pasul si iesi dintre ei daca intr-adevar nu tii la ciolan ! mergi independent. incearca sa reusesti prin forte proprii sau esti doar un papagal cu ochii dupa graunte.... dai din gura dar n-ai lasa ciolanul.
Postat 13 Octombrie 2013, 23:45 de boss
BODEA NU TE LASA !!!!
POPA CIORDEL ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic dar pe BODEA il somezi ca SPUNE ADEVARUL SI DERANJEAZA PRIN ASTA !?!? Dar minciuni sa spui stii .Popa Cornel si hotii lui de paduri si transportatori sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 13 Octombrie 2013, 09:34 de PNL-IST inca !
Pt Cornelus
Acest om este jenant si atunci cand bea cafea..se uta in spate sperant ca este filmat....a inceput sa-l deranjeze pe Cornelus c are mai are putin pana la pensie fara DNA
Postat 12 Octombrie 2013, 23:34 de wwww
MAI VRE////???
I SI DORESTE FOARTE MULT SA ACCEADA IN CONTINUARE LA VIATA DE PARLA MENTAR ..,.....NU STIE NIMIC!!!!!!! PUNETI-L SA DEA EXTEMPORAL DE CLASA A55555 HABAR NU ARE,,,,POZA LUI MATEI -----JIDVEI Oare Micula e de acord...SIGURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Postat 12 Octombrie 2013, 21:57 de PNL
BODEA FRUSTRATUL
EU NU INTELEG CE TOT VREA BODEA ASTA. EL DE FAPT E UN CATEL SI UN TIMID, FATA IN FATA NU ITI ZICE NIMIC, NUMAI IN PRESA SI PE LA SPATE. CONSTRUCTIV NU A FACUT NIMIC IN TOATA VIATA LUI, DAR NIMIC IN AFARA DE CAFELE LUI POPA
Postat 12 Octombrie 2013, 19:07 de OZ
asta-i tara mea
Cristi Bodea a fost un fel de secretarul lui Popa vreo 10 ani, i-a scris discursurile,l-a tinut la curent cu tot,(Popa nu stie sa lucreze la calculator) drept rasplata, Popa la ridicat in pozitia in care este si la trimis la guvern.Se vede ca lui Cristi nu-i prieste capitala, acolo nu-l baga nimeni in seama numai daca se rascoala impotriva guvernantilor, mare lucru nu a facut pt PNL Bihor multi PNL isti nici nu-l cunosc, asa ca ce-am avut si ce-am pierdut...Daca Bihorenii lui popa l-au trimis la capitala sa spuna Cristi ce a facul pentru judetul Bihor, a sprijinit vre-un proiect de asfaltarea drumurilor bihorene?Clar ce fac trimisii nostrii in guvern in afara faptului ca primesc niste salarii frumusele si lucreaza vre-o 3 zile din saptamina?????????????
Postat 12 Octombrie 2013, 17:07 de un PNL ist
Linisteste si vei fi linistit !
Linisteste si vei fi linistit .Asta-i politica D-LUI POPA CORNEL .Pe mana cui ati lasat partidul mai fratilor .Pai nu vedeti ca peste tot in partid ,,pute\\'\\' a loboda !!
Postat 12 Octombrie 2013, 09:46 de LINISTITORUL
POPA CORNEL .....
DOOMN PROFESOR ! Dar pa PETI SI CORAS cand ii somezi sa se mai opreasca din ,,CIORDELI'' !! Iai ,,bagat'' in PNL pe ,,chitanta'' fara serie si acum ei ,,recupereaza la greu ,inzecit.
Postat 12 Octombrie 2013, 09:23 de Spurcatul
alt profesor nu ciordel
Bodea trebuie sprijinit nu calcat pe gat. De ce trebuie facut sa taca un om cu bun simt? Haide-ti dragi colgi penelisti sa-l sprijinim pe Bodea
Postat 12 Octombrie 2013, 08:52 de profesorul
.
Spune si senatorul Bodea la fel ca si copilul din povestea "hainele cele noi ale imparatului", ca Guvernul este incapabil sa respecte promisiunile facute anul trecut! sau metaforic ca POnta si Crin sunt in smocul gol. Vine Chitoiu si Popa Ciornel la fel ca Ali baba si cei patruzeci de hoti si sar sa-i astupe gura sa nu afle prostimea care ia votat ca pestera Romania este jefuita de guvern. Noi vedem ca asa stau lucrurile, stiam ca minciuna e groasa rau inca de anul trecut, dar prostimea sta gura casca si nu intelege nimic pentru ca Antena 3 prezinta treaba taman pe dos!
Postat 11 Octombrie 2013, 22:27 de ,
PENALIIII
Da,ZORBA,ai dreptate ,dar mai e ceva, CIORDEL a promis postul de la itrsv, la 20 ,incasind de la toti trandafiri galbeni,iar la Coras a fost dubli si la puterea a 4,deoarece e prof.cum credeti ca si-a facut atitea case in Oradea pe banii din salariu,credeti ca este o firma din Bihor care sa nu-i cunoasca calculele de prof. ei se plingeau in 2009 cum a fost si ce au facut. toate acestea trebuie scoase la lumina ,sa vada cetatenii ce politicieni au votat sa-i reprezinte.Multi oameni au mintit si inca ii m-ai mint incontinuoare acesti penali.
Postat 11 Octombrie 2013, 21:18 de BULA
marea scimbare RUSINE
nu bodea asta spune niste realitati dar docttore cacarau si restul jegurilor usl crapa cand le spui adevarul si se cred mari salvatori ai romaniei taxe peste taxe amenzi etc astea sunt marile realizari anul trecut ziceam corupti udrea boc videanu blagaetc mari corupti si insuportabili(antena 3) acum zicem aceasi sintagma dar alti actori cel putin la fel de jegosi ponta antonescu dragnea sova chitoiu etc etc din aceasi lada de gunoi si mai urat mirositoare go tu hell al of you.
Postat 11 Octombrie 2013, 21:15 de un votant usl
POPA CORNEL PROTECTOR DE PENALI !!
Bodea se cere afara ca si cainele si pisica cuminte .Afara-i PSD -ul care il asteapta ! Dar nu-l da nimeni afara ca stie prea multe despre D-nul Profesor . Stie de Coras ,Peti si alte ,,penalitati'' ale PNL-ului. Si cum se practica auto denunturile si denunturile ii bine sa tii cinele si pisica in casa. Daca ii dai afara ,LATRA HAM,HAM,HAM, !sau MIAUNA ,MIAU,MIAU,MIAU ! si atunci sa vezi balci !
Postat 11 Octombrie 2013, 19:38 de ZORBA GRECUL
Politruci mincinosi si penali.
Auzi ,Cornelus in saptaminile care vin se va afla toata tara de ce il opresti defapt pe tinarul politician,cine esti cu adevarat si ce ascunzi ,nu crezi ca populatia din judetul bihor s-au saturat de minciunile tale,de ce nu te duci acum sa plantezi flori ,s-au copaci pe drumul dintre Oradea-Stei,de ce nu-l convoci pe primarul Sora sa te ajute la plantat,macar crengile care au ramas de la copacii care s-au taiat din padurea din jurul comunei Pomezeu ,toata taiata la negru de voi ,ca doar consiliul local aproba ce spune Jupinul si acum sunteti ocrotiti de Lucica o alta protectoare de jafuri.cu stimaaaaaaa....... Sorinel T.
Postat 11 Octombrie 2013, 19:37 de Sorinel T.
Cabotinism
Bodea ăsta vrea să fie şi cu *şi cu sufletu-n rai. E şi la putere şi în opoziţie. Mai mare ipocrizie politică n-am văzut. Păi băi Bodea, dacă nu mai suporţi linia uslamistă a pontalăului, de ce nu-ţi dai demisia din parlament şi treci la PD, de exemplu.... Vrei, sau te faci că nu vrei eşti în echipa copy-lotului, a lui ilici, căcărău şi a restului catastrofelor uman-politice ce populează USL. Eşti un cabotin sinistru...........
Postat 11 Octombrie 2013, 19:34 de bogye
politicieni mincinosi
Atunci cand apare in sfarsit un politician care spune adevarul, sar pe el aialalti (care ne mint 24 din 24), si-i baga pumnul in gura. Auzi tu, "realizarile guvernului"... ma face sa rad...
Postat 11 Octombrie 2013, 18:41 de Ciordel
Un nou lider s-a născut pe plaiuri bihorene!
... tânăr, frumos şi deştept!
Postat 11 Octombrie 2013, 18:37 de Strattera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON