URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2014, 17:02

Cristian Bodea: "PSD a premeditat criza USL" de anul trecut, când s-a pregătit să "pună mâna şi pe banii europeni"

Cristian Bodea: "PSD a premeditat criza USL" de anul trecut, când s-a pregătit să "pună mâna şi pe banii europeni" (foto: Mediafax)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"PSD, prin denumirea de chinezărie pe care şi-a luat-o încă de anul trecut, a vrut să fure imaginea şi numele USL, sunt lucruri clare. Dar mai sunt lucruri care dovedesc această mişcare cu forţarea ruperii USL", a spus joi senatorul liberal Cristian Bodea, într-o conferinţă de presă în care a prezentat modul în care, după ce a pus mâna pe banii de la bugetul României, PSD vrea să "pună mâna şi pe cele 38,9 miliarde de euro" alocate de UE României în perioada 2014-2020, rezervând distribuirea lor doar pentru trei ministere conduse de USD.

Şmecherie birocratică

"Ce-au comunicat ei (n.r. - Guvernul) la Comisia Europeană anul trecut, în octombrie, prin proiectul de Acord de parteneriat pe perioada 2014-2020? Că "sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient în perioada 2014-2020 datorită simplificării structurilor instituţionale. Totodată, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind stabilite atribuţii de unitate de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere": Ministerul Fondurilor Europene, adică PSD, Ministerul Dezvoltării Regionale, adică PSD, şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, adică PC. Deci USD. Deci, după ce la început toate fondurile de la buget au fost concentrate în mâna domnului Dragnea şi a domnului Voinea de la Ministerul Bugetului, au pus mâna şi pe banii europeni, au mutat toate autorităţile de management care vor distribui aceste fonduri în ograda USD, a PSD şi sateliţilor săi", a spus senatorul liberal.

Chiţoiu, "zapciul lui Ponta"

Cristian Bodea a afirmat că avea cunoştinţă despre acest detaliu de anul trecut, când fostul ministru al Finanţelor liberal, Daniel Chiţoiu, pe care l-a numit "zapciul domnului Ponta", "accepta acest lucru" şi activa în favoarea preşedintelui PSD Victor Ponta, până când "trădarea" a fost descoperită.

"Ştiam aceste lucruri de anul trecut, dar nu înţelegeam de ce domnul Chiţoiu a acceptat asta. Pe PNDR s-a făcut o mutare a fondurilor pe domnul Dragnea. Nu poţi să zugrăveşti o şcoală, azi, decât cu acceptul domnului Dragnea, nu la Ministerul Educaţiei te duci, că-i treaba lui Dragnea. La fel, pentru lucrările pe OG 40, pe mediu, fondurile au fost duse tot la Dragnea. Asta a fost prima mişcare. Apoi, în pasul doi, s-au mişcat pe fondurile europene. PSD a făcut în aşa fel încât indifferent dacă noi rămânem la guvernare sau nu, distribuţia fondurilor europene către instituţii, firme şi cetăţeni să fie făcută exclusiv de către miniştrii PSD şi anexele lor, USD. Probabil dacă rămânea Chiţoiu acolo nu erau interesaţi să ne scoată de la guvernare, pentru că domnul Chiţoiu nu i-a deranjat, dimpotrivă. Patronul lui şi-a primit potul cel mare, la ASF, aşa că a fost mulţumit să fie zapciul domnului Ponta", a spus senatorul PNL.

Johannis l-ar fi oprit pe Ponta

Bodea a afirmat că acest plan a fost descoperit, iar premierul Victor Ponta şi PSD nu vor în Guvern "oameni ca Johannis" tocmai pentru că aceştia nu ar mai permite ca premierul să conducă "dictatorial". "În condiţiile în care PNL a realizat trădarea care se întâmplă, PSD nu mai poate face acest joc cu un Johannis şi cu alţi minştri puşi să facă treabă şi să nu-l mai lase pe Ponta să conducă dictatorial România. De aceea PSD a plusat la modul în care a făcut-o şi joacă atât de inflexibil, pentru că vrea să scape de PNL. Domnului Ponta îi este frică de Johannis, că-i ia din imagine, că nu va mai accepta să dea ordonanţe când vrea muşchiul dumnealui, că nu va mai accepta ca Ponta să învârtă ce vrea în Guvern, aşa cum Chiţoiu a acceptat", a spus Bodea.

Senatorul liberal a mai afirmat că, în condiţiile în care PNL a înlocuit miniştrii obedienţi premierului Ponta, PSD nu mai are interesul să păstreze o "asociere" care nu i-ar mai fi "rentabilă": "Dacă PNL intră într-o astfel de formulă la guvernare (n.r. - cu Johannis), atunci această asociere pentru ei (n.r. - pentru PSD) nu mai este rentabilă, ei nu mai pot guverna după bunul plac, şi atunci nu au niciun interes ca noi să rămânem la guvernare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
P.C.R. transpartinic. Ep. Opoziţia de la ”ciolan”: Papagalul Bodea (II)
”Senatorul liberal a mai afirmat că, în condiţiile în care PNL a înlocuit miniştrii obedienţi premierului Ponta, PSD nu mai are interesul să păstreze o "asociere" care nu i-ar mai fi "rentabilă": "Dacă PNL intră într-o astfel de formulă la guvernare (n.r. - cu Johannis), atunci această asociere pentru ei (n.r. - pentru PSD) nu mai este rentabilă, ei nu mai pot guverna după bunul plac, şi atunci nu au niciun interes ca noi să rămânem la guvernare".” 1. Cine a numit pe acei aşa-zis miniştrii PNL obedienţi premierului Ponta. Nu cumva tot dl. Crin? 2. De când don Bodea a ajuns senator, nu prea am văzut (nici) la dânsul intenţii şi acţiuni concrete menite să rezolve, respectiv să aplaneze, disputele din sânul USL Bihor/România. Oare de ce? 3. Oare ce părere au cei care au dat votul candidaţilor PNL în 2012, despre actuala telenovelă generată, în mod artificial, de şeful aleşilor lor? P.S. for: Don Bodea şi păpuşarii săi - România nu are nevoie de un C.D.R. upgradat - varianta 2014. Poate doar unii ”geniali” din actuala Opoziţie şi din PNL.
Postat 23 Februarie 2014, 11:44 de stefan
P.C.R. transpartinic. Ep. Opoziţia de la ”ciolan”: Papagalul Bodea,
I. ”Bodea a afirmat că acest plan a fost descoperit, iar premierul Victor Ponta şi PSD nu vor în Guvern "oameni ca Johannis" tocmai pentru că aceştia nu ar mai permite ca premierul să conducă "dictatorial".” Don Bodea: 1. PNL de ce nu îl propune pe dl. Johannis în locul ”trădătorului” Chiţoiu? Crinuţ & co nu ar fi avut material pentru această meschină telenovelă care afectează de vreo două săptămâni România şi poporul român? 2. Pentru voi asta înseamnă: ”Dreptate până la capăt!”? Adică reactivarea demisului de Cotroceni de către propriul său popor? 3. Aţi uitat ce aţi făcut colegilor din USL Bihor (şi) înaintea alegerilor din 2012? II. Don Bodea, dacă tot o dai cu fondurile europene, ne poţi spune: a) Cât a costat afacerea, deloc necesară, cu cardurile şi evalidatoarele OTL şi în conturile căror firme au intrat bănuţii? b) Cât bani publici bagă DGASPC-ul colegului tău Puia Călin în contractele de reparaţii, construcţii şi dotări IT şi în ce conturi au intrat bănuţii? III. Don Bodea, dacă tot o dai cu critica şi ”mânia proletară”: Nu ne spui şi nouă câtă carne şi preparate expirată/alterată provenită din anumite ţări UE a poposit, în ultima vreme, în anumite magazine alimentare din judeţ şi ce măsuri eficiente propune PNL Bihor, inclusiv demiteri, pentru ca bihorenii să nu mai fie îmbolnăviţi cu produse alimentare neconforme, provenite din comerţ intracomunitar, respectiv din import? P.S. În atenţia ”păpuşarilor” lui don Bodea: Dacă la europarlamentare o să primiţi tot atâtea voturi, câte au primit cei de la PDL în 2012, să nu vă miraţi! Multe (alte) telenovele! Dar nu pe spinarea şi buzunarul celor care v-au votat.
Postat 22 Februarie 2014, 19:26 de stefan
Mda...
Mda...mare taran ii bodea asta. Venit de pe meleagurile topei da cris, face pa intelectualu'. Vai de c==u' lui
Postat 21 Februarie 2014, 18:46 de oradean
TRAIASCA PSD-UL
Binenteles ca noi vrem sa candideze Ponta. Ce va supara dragi PNL- isti ? Ponta are mai multe sanse sa castige.Iar tu care spui ca de 24 de ani e PSD-ul la putere cred ca BASE ti-a spalat creierul. Oare cine a acceptat sa fie securist numai ca sa intre la facultate? Si pe masa si tatasau ii para asa de ordinar era ,mai citeste si tu si uitate pe ANTENA3 fraiere.TRAIASCA PSD-UL>
Postat 21 Februarie 2014, 17:05 de EU
PSD = FSN cancerul Romaniei de 24 de ani
Psd ceea mai infecta organizatie politica, de la Iliescu, Nastase si continuand cu Ponta niste tradatori de tara corupti pana in maduva oaselor, au vandut tara cu tot si cand spun tot spun inclusiv resursele minerale si umane, astia nu au nici un Dumnezeu nau mama nau tata ... doar banul. Spre ex am fost in Iași cică campion national la fonduri europene, arata ca dupa bombardament , tarabe pe toate trotuarele (big bazar)strazile, tramvaie, autobuze vechi rupte care raman fara frane iau foc, vai si amar asa arata orasul nr 1 condus de PSD de 24 de ani ... pana Moldova va vota la gramada Psd-ul sunt sanse mici sa se schimbe ceva, si vor vota ca sunt bune galetile, faina si brichetele.
Postat 21 Februarie 2014, 12:04 de Rock
????????
..limbajul lui Bas,ei-pnlistii au descoperit apa calda,au pus gaura de la covrig!Cine e CBodea...fostul sef de cabinet al lui CPopa...domnule te auzi cind vorbesti?Nu uita tratamentul,briantina si pedelul ..mentorul tau!
Postat 21 Februarie 2014, 09:36 de gheorghe@sandor
DE CE?
De ce dati atat de mult in PSD domnule Parlamentar? De ce nu mergeti si propuneti ceva de folos judetului nostru la Bucuresti? E mai usor sa stai toata ziua in presa si sa critici
Postat 20 Februarie 2014, 22:51 de Ionel
DE CE?
Lui Johannis i s-a acceptat functia de vice-premier dar nu ca ministru al MAI si ca si ministru de Finante pentru ca asa este structura actuala a guvernului.De ce nu au acceptat liberalii? de ce nu accepta nicio varianta propusa?
Postat 20 Februarie 2014, 22:47 de Ghita
.....
USD a fost creat pentru alegerile euro-parlamentare lucru precizat clar in protocol. Asa ca nu vad de unde atata falsa ingrijorare.Nu mai incercati sa induceti lumea in eroare ca nu este bine!
Postat 20 Februarie 2014, 22:39 de Lucian
Voi liberalii
Voi liberalii va veti alia in curand cu PDL parerea mea.Aceeasi gandire, aceeasi mentalitate.Ce sa faci.Asta este.Oricum va difera o singura litera.Atata tot.
Postat 20 Februarie 2014, 22:36 de Gabi
Domnule....
Domnule acesta mai bine ar spune oamenilor macar un lucru pe care l-a facut pentru judetul nostru de cand este in Parlament decat sa vorbeasca atata despre lucrurile care se intampla la Bucuresti.
Postat 20 Februarie 2014, 22:33 de Gina
Ce va roade
Ce va roade pe voi ca nu aveti ministerele importante din guvern.Cred ca asta este marea problema a voastra dar uitati ca daca nu era PSD voi nu erati niciodata la guvernare.
Postat 20 Februarie 2014, 22:31 de Costel
A-ti iesi onorabil
Mai bine a-ti iesi onorabil de la guvernare daca tot vreti sa iesiti decat in modul asta jenant.
Postat 20 Februarie 2014, 22:29 de Costica
:))))
Tot mai pitoresc personajul :))) E dragut sa vezi un cal facut senator de stapan ! Si care si necheaza :)) Ceva constructiv, o propunere, orice nu este destructiv poate iesi din acest om ? Cand ai candidat si iesit senator cu sprijinul PSD nu ai zis nimic, atunci nu erai de dreapta pur sange. Probabil pentru Bodea dreapta este mana dreapta a lui Cornel Popa, mana ce il hranea :))))))
Postat 20 Februarie 2014, 20:52 de Vladimir
Pe invers tot timpul
Cand era in opozitie nimeni nu auzise de Bodea. Cand e la putere urla ca din gura de sarpe ca un opozant. Oare si cu sexul face la fel? O fi unul din acela care se inconjoara de femei ca sa arate ca e viril, dar cand ajunge cu ele in intimitatate le spune povesti despre Matache Macelarul.
Postat 20 Februarie 2014, 20:17 de Link
V-a dat afara si asta e! Nu te lamenta ca briantina din capul tau!
Asa ati facut si voi de la PNL candva cu altii, chiar daca erau mai destepti ca voi!
Postat 20 Februarie 2014, 19:32 de Bean
cat e halatul
Cat costa un articol? Daca in ultimele zile doar asta apare pe site inseamna ca acotizat ceva. Restul chiar nu exista? Sau personajul de mai sus are asa multe si importante lucruri de spus? In orice caz, manariane dubioasa rau de tot.
Postat 20 Februarie 2014, 18:59 de ebihorean
iar critic
Iar critici? Dictonul tau in viata e "Critic deci exist"? Asa faci si acasa cu familia? Asa faci si cu organizatia locala? Asa faci si in cadrul partidului? Daca raspunsul este DA, atunci iti prezic o cariera se ulara in acest domeniu. Adica urmatorii 2 ani de mandat si atat. Dupa poti sa critici cat vrei ca nu te va mai asculta nimeni.
Postat 20 Februarie 2014, 18:55 de critic
intrebari
De cand nu mai sunteti pe la ministere e dictatura? Inainte era democratie ca erati voi acolo. Interesant. Daca ramane USD banuiesc doar, vor aparea sintagme gen "anarhie", "dictatura". Doar daca erau Penelistii exista un strop de culoare pe tabloul democratiei romanesti.
Postat 20 Februarie 2014, 18:38 de dictator
Bodea negociatorul
Daca negocia Bodea cu toti colegii de alianta, PNLavea 3 vicepremieri, jumatate din ministere precum e onomie, finante, agricultura, interne, dezvoltare. Pacat ca la Bucuresti habar nu au aia cine e Bodea din Bihor si saracii PNListi au negociat cu presedintele lor.
Postat 20 Februarie 2014, 18:29 de BuBu
Bine ca ai stiut
"Am stiut de anul trecut" si ai tacut ca un boschetar. Acum dupa 17 ani iesi si tu si tii lectii de istorie. Bravo mamica bravo.
Postat 20 Februarie 2014, 18:25 de ionut
basescu
Bodea parca face jocul lui basescu
Postat 20 Februarie 2014, 18:11 de marcel
ministru
Parca Ponta a zis că-l pune ministru si vicepremier pe Johanis.
Postat 20 Februarie 2014, 17:31 de Dorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON