URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2014, 14:16

Cristian Bodea: Ponta "să jure că nu va candida la Preşedinţie", USL trebuie păstrată doar cât se ţine Ponta de cuvânt

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea apreciază că "nu este normal" ca în interiorul partidului să se vehiculeze ipoteza schimbării preşedintelui Crin Antonescu, deoarece acest lucru ar slăbi puterea de negociere cu PSD, iar criza din cadrul USL poate fi soluţionată numai dacă liderul social-democrat se angajează public să nu candideze la Preşedinţie.

"În acest moment, nu este normal să se pună problema schimbării conducerii partidului. Au încercat şi alţii să-l schimbe pe Tăriceanu în 2000 şi s-a văzut ulterior că ar fi fost o greşeală. Am avut un congres abia anul trecut, acum partidul este în negocieri şi nu trebuie să ne apucăm să aruncăm petarde pentru că singurul lucru care s-ar întâmpla ar fi slăbirea poziţiei partidului în negocieri", a declarat senatorul Cristian Bodea, marţi, pentru BIHOREANUL, după ce un alt senator liberal, Sorin Ilieşiu, a vorbit despre ipoteza unei schimbări la şefia partidului.

În opinia lui Bodea, propunerea colegului său de schimbarea a preşedintelui PNL Crin Antonescu şi preluarea conducerii de către fostul premier şi lider al formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu este semnul "lipsei de experienţă", dar şi al lipsei de recunoştinţă, în condiţiile în care Ilieşiu a fost pus pe listele de candidaţi şi datorită lui Antonescu. "Domnul Sorin Ilieşiu dă dovada unei lipse totale de experienţă politică, asta ca să nu mai vorbim de faptul că dânsul a fost adus să candideze când şi cum a fost adus".

În ce priveşte destrămarea sau păstrarea alianţei guvernamentale în actuala formulă, senatorul Cristian Bodea opinează că USL trebuie păstrată, dar nu în orice condiţii, şi acceptă că în partid există, mai ales la nivelul administraţiei, temerea că USL se va rupe.

"Eu zic să nu ne pripim. Normal, există o anumită îngrijorare a colegilor din administraţie, dar USL nici nu poate fi păstrată decât exact atâta timp cât PSD şi Victor Ponta se ţin de cuvânt. Pentru asta se impune lămurită problema esenţială: va candida sau nu Ponta la Preşedinţie? El trebuie să iasă public şi să jure că nu va candida. Trebuie să dea liberalilor asigurări, pentru că toată această criză din USL vine de la escaladarea lipsei de încredere, după ce Victor Ponta a tot evitat să spună direct, tranşant, dacă îşi va depune candidatura. Dacă el iese şi lămureşte asta, nu ne va fi nici nouă teamă, în partid, că ne vor bascula cei din PSD când vor considera că le vine bine. USL s-a format exclusiv pe încrederea între Crin şi Ponta, or USL se poate rupe tot exclusiv din cauza lipsei de încredere", a spus senatorul PNL Cristian Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Du-te parazitule
Votati BODEA!!! nu va mai spalati doar incasati!!! ESTI CAM NESPALAT.....LICHIDUL ALA CARE CURGE PE TEVA SE FOLOSESTE PRINTRE ALTELE PT SPALATUL PARULUI...am fost un rand in spatele tau in avion si pana am ajuns la Oradea am crezut ca deschid geamurile cu mana...
Postat 18 Februarie 2014, 21:47 de smecher
mars ma
N-am nici o treaba cu politica...da Bodea ..esti un Prost ..de puti....
Postat 18 Februarie 2014, 19:52 de eu
va cunosc
după toate postarile de mai jos sa jure Lucian Ungur, Victor Papp si Anamaria Tiron ca nu le-au scris ei la comanda lui Nelu Mang
Postat 18 Februarie 2014, 19:29 de un tovaras
Freză
Bodea să jure că nu va mai apărea în public cu freza asta penibilă :))
Postat 18 Februarie 2014, 17:59 de Marian
Traiasca Basescu
Tot va legati atata de PSD.Daca nu era PSD voi nu ajungeati niciodata la guvernare, asa ca mai bine a-ti sta alaturi d ei unde se fura mult si bine.Hos plagiatorii, traiasca Basescu.
Postat 18 Februarie 2014, 17:09 de Codrin
Toat lumea
Toata lumea da in PSD.Nimeni nu vede cati ministrii liberali au probleme?
Postat 18 Februarie 2014, 16:45 de Codrut
Sa jure altcineva
Prima data sa jure toti membrii PNL Bihor ca nu vor fura, nu vor primi spaga, nu vor atribui contracte oneroase catre firme cotizante, nu vor numi spagari si analfabeti in pozitii cheie din deconcentrate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chestiune imposibila.
Postat 18 Februarie 2014, 16:24 de georgel
Ar trebui sa va ocupati de HOTII
Dar de HOTII DIN PNL-BIHOR cand o sa va ocupati ! ?
Postat 18 Februarie 2014, 16:17 de Danut
Ar trebui
Cred ca ar trebui sa va reglati problemele voastre interioare nu sa dati atata in PSD.
Postat 18 Februarie 2014, 15:51 de Danut
Nu cred
Nu cred ca premierul trebuie sa jure in fata cuiva.El are o pozitie clara pe care si-o respecta in ciuda denaturarii lucrurilor de catre unii.Forta PSD!
Postat 18 Februarie 2014, 15:50 de Cosmin
Cred ca
Cred ca problemele interne ala PNL ar trebui rezolvate in interiorul partidului nu in cadrul USL. Nu se rezolva nimik daca pornim cu perceptia ca tot ce se intampla in tara asta este din cauza lui Victor Ponta.
Postat 18 Februarie 2014, 15:47 de Gabi
Aseara
Aseara premierula fost la Antena 3 si a spus cu subiect si predicat ca nu va candida la presedentie, sustinand ca el doreste sa fie in continuare Prmier nu Presedinte.
Postat 18 Februarie 2014, 15:44 de GIGI
Pinochio are cuvant ?
Mai este cineva in tara asta care crede in spusele lui Ponta ???
Postat 18 Februarie 2014, 15:39 de Dan
Precum garanţia la varza expiratei politici româneşti !?!
Depăşită de propria incapacitate în a-şi respecta promisiunile, USL tocmai îşi duce scheletul la muzeu !?! Ne-a promis că ne scapă de Băsescu? A minţit! Ieşi afară javră ordinară! Marş acasă la mă-ta!
Postat 18 Februarie 2014, 15:25 de Carp III
nebunie
da, bodea, tot Ponta e vinovat pentru contrele voastre din partid
Postat 18 Februarie 2014, 15:19 de ion
x
Bodea iar face pe nebunu la ziar.
Postat 18 Februarie 2014, 14:52 de janos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON