URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 August 2011, 10:29

Cristian Bitea nu mai este subprefect

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Guvernul Boc, reunit miercuri seară în şedinţă, a decis, printre altele, şi eliberarea din funcţie a subprefectului de Bihor Cristian Bitea.

"Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre potrivit căreia se aplică mobilitatea pentru înalţii funcţionari publici în cazul subprefectului de Bihor, Bitea Cristian Vasile. Astfel, Bitea Cristian Vasile trece din funcţia publică de subprefect al judeţului Bihor în funcţia publică de inspector guvernamental", se arată în informarea Guvernului.

După cum se ştie, în ultimele luni, subprefectul a avut mai multe dispute cu prefectul judeţului, Gavrilă Ghilea. Deşi amândoi provin din acelaşi partid, ei reprezintă grupuri de interese diferite.

Război la nivel înalt

Conflictul dintre reprezentanţii Guvernului în Bihor a izbucnit în luna iunie, când prefectul Gavrilă Ghilea a emis un ordin prin care îi retrăgea subprefectului Cristian Bitea atribuţiile de supervizare a Direcţiei Juridice, ca apoi să îi ceară să se mute cu biroul în apropierea biroului său, constatând că absentează mult. Ulterior, prefectul a interzis accesul în instituţie a unei studente pe care Bitea o ducea zilnic cu el la serviciu, prezentând-o ca voluntară aflată în practică şi folosind-o ca secretară, fără a avea încheiat însă niciun contract cu Prefectura.

În replică, subprefectul s-a declarat abuzat de prefect, atât în presă cât şi prin memorii trimise Guvernului, arătând că Ghilea e cel care absentează de la instituţia guvernamentală, fiind preocupat mai mult de clubul de fotbal şi firmele de construcţii pe care le patronează, iar într-un text publicat pe blogul personal l-a catalogat pe prefect "mojic şi fraierman".

Ultimul episod al conflictului s-a consumat zilele trecute, odată cu apariţia, sub formă de reclamă, neasuamtă, a unui articol compromiţător la adresa lui Ghilea, într-o publicaţie locală. Textul, despre care s-a aflat că a fost plătit de un jurnalist, prieten de-al lui Bitea, prezintă informaţii despre contractele pe care firma lui Ghilea le are cu primăriile şi cu alte instituţii publice din judeţ, şi care l-ar pune în conflict de interese.

La cererea partidului

Decizia Executivului vine la scurt timp după ce şeful PDL Bihor, Ştefan Seremi, i-a trimis premierului Emil Boc o scrisoare prin care cere i-a cerut mazilirea lui Bitea şi care a fost prezentată, în exclusivitate, de BIHOREANUL.

Seremi îi spunea premierului, în scrisoare, că Bitea a creat şi întreţinut la Prefectura Bihor "o situaţie intolerabilă, gravă şi periculoasă", care "a prejudiciat grav imaginea partidului". Mai mult, liderul PDL Bihor şi-a exprimat bănuiala că fostul subprefect ar "sifona" informaţii interne ale Prefecturii către secretariatul Consiliului Judeţean, condus de liberali.

Bitea optimist: Demis, dar cu perspective

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Bitea, a declarat că nu este afectat de trecerea sa în rândul inspectorilor guvernamentali, categorie considerată un "cimitir al elefanţilor" unde sunt scoşi pe linie moartă foştii prefecţi şi subprefecţi proveniţi aproape cu toţii din rândurile partidelor de opoziţie.

"Nu consider că a fost o măsură luată împotriva mea, ci o chestiune de strictă oportunitate guvernamentală pentru deblocarea situaţiei din Prefectura Bihor, adică o decizie pe care Guvernul a considerat-o potrivită pentru rezolvarea situaţiei din instituţie", a declarat joi proaspătul fost subprefect.

Întrebat dacă revocarea sa din funcţie echivalează cu o victorie a prefectului Gavrilă Ghilea, cu care a avut mai multe conflicte şi care a fost susţinut pe lângă premierul Emil Boc de către preşedintele PDL Bihor Ştefan Seremi, Bitea a răspuns că în această chestiune "finalul este deschis".

Ex-subprefectul a afirmat că în ceea ce-l priveşte, cariera administrativă nu-i va fi afectată, deoarece din funcţia de inspector guvernamental are perspective şi mai bune. "De pe această funcţie, domnul Gheorghe Sârb (n.r. - fost subprefect al judeţului Bihor în guvernarea PSD, ulterior deputat PDL) a ajuns secretar general la Ministerul Sănătăţii, doamna Mioara Mantale (n.r. - fost prefect al Capitalei în guvernarea Tăriceanu) a fost numită consul general în Franţa, iar alte cinci persoane au ajuns prefecţi de judeţe", a explicat Cristian Bitea.

Citeşte mai multe despre cearta dintre Bitea şi Ghilea în articolul "Să plece "sifonarul"! Şeful PDL Bihor îi cere lui Emil Boc mazilirea subprefectului Cristian Bitea"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
de teatru
e foarte vizibila asa zis fals conflict se practica numirea cuiva care trebuie sa ajunga la BUCUREL, PDL partid de demagogii, nu a existata acest conflict niciodata, opnia publica e mereu mintita, asta e ierhia intr un partid se creaza mici capcane ac sa apara in presa:)_:)) cum va puteti umili asa! numai D0zeu stie pana unde puteti merge .UUUUUUUUPDL partid de naspaliti in frunte cu PSD , UDMR, alt partid daca vreti voturi,ne am saturat de paduchi sociali.
Postat 27 August 2011, 20:23 de da multumim
alta rata poarta o cruce de parca nu i stim naravul:))
:))) o .... o pun cu botul pe labe cele din PSD nu se compara calitatea si BIROO e as pe langa ea:))
Postat 25 August 2011, 19:46 de ADELINA
mie rusine ca Oradea e condusa de asemenea specimene
sa faca dovada Ghilea ca trece un test de cultura generala ca sa fi PREFECT trebui sa ai un Q de la 8 in sus al lui de cat este?Faceti un test, faceti dovada ca este apt sa ocupe acesta functie.
Postat 25 August 2011, 19:29 de Ghilea e un analfabe
mie rusine ca Oradea e condusa de asemenea specimene
MIE rusine, si o spun oricand si cu voce tare.mergeti in ARAD iti da bon fiscal pentru un covrigggggg de 1 leu, haidati in BIHOR sa vedeti cum ne fura , mergeti in FELIX , stranduri sa vedeti furat la gramaj, furata fara bon fiscal, BIHORUL e corupt voi sesiza BUCURESTIUL asa ceva de toata jean, cine incurajeaza HOTIA< EVAZIUNEA, cine? la RELITATEA TV sa apara cum fura zi de zi BIHORUL, este posibil asa ceva, normal ca totul hotiei vine de la PDL< daca BOC permite ca cantina sa fie fara casa de marcat fiscla de ce sa nu fie si in BOHOR jaff evazionist.
Postat 25 August 2011, 19:27 de Ghilea e un analfabe
pentru mosu seremi
de ce se baga seremi ?Prefectura nu-i apolitica ?.........sau cel putin asa ar trebui sa fie......adelina va fi subprefect ? ii va sta bine, cum ii sta si acuma....sub prefect......o blonda........oriicum ce are bitea in cao nu-i poate lua nimeni......locul lui e la nivel central.......nu la nivelul lor....de fapt nici aici nu le e locul......undeva in varf de munte....intr-o zona nepopulata......intrebat-l pe seremi pe cine va pune subprefect.......ca el vad ca o conduce.....macar daca ar lua si salariul lui ghilea.
Postat 25 August 2011, 18:54 de ionut
@cetateanul fraierit
Întreabă-l pe (traseistul) Gheorghe Sârb, actual secretar general la Ministerul Sănătății. "Sa trăiți BINE!" Ca și ei.
Postat 25 August 2011, 18:22 de stefan
nu vor fi curajul lui este dovada ca are caracter
pacat de tinerii care sustin public comprtamentul de urs in calduri ai lui Ghilea, castarati va ca sa se bucure ursul:))) vai de voi va corup cu banii publici va promit miere si lapte dar va obliga sa nu fiti barbati, asa da SLUGI! eu stiu ca sclavi nu aveau voie sa se atinga de femeile stapanilor :))) nu pot sa cred ca exista in prezent asa ceva, mie greu ! Nu aveti liberatatea sa va bucurati de o femeie fara acordul stapanului:))
Postat 25 August 2011, 18:11 de Bite este ce altii
finally...
bitea e un pulifrici cu aere de capitala si miros de cotet...ar fi trebuit trecut direct pe linie moarta...din pacate "statutul" de functionar public nu permite acest lucru...
Postat 25 August 2011, 17:51 de cinevacuvalva
daca boc sta capra la TRAIANUS
BITEA de ce nu ar sta la ghile?DA NU!!! mai bitea stai capra si o sa fie bine:)))
Postat 25 August 2011, 17:17 de logic
portocala
Curaj Bitea! O sa te sustiem in continuare! pe Ghilea il duce la DNA si ANI ca tre sa mearga si el undeva
Postat 25 August 2011, 12:50 de unii
CHIUL OFICIALIZAT
Stie cineva cu ce se ocupa un inspector guvernamental in afara de a taia frunza la caini toata ziua pe bani frumosi publici !? Nu ca nu i s-ar potrivii mai bine tanarului june dar nu au facut decat sa-i oficializeze chiulul .
Postat 25 August 2011, 12:28 de cetateanul fraierit
nu incurajez comunismul uuuuuuuuuu
nu voi mai sustine PDL deoarece incalca drepturile omului, auzi sa transformi un tanar in sluga ca asa vrea Emil Boc nu e ideologia noastara a tinerilor , in alt partid fratilor, oricum BOC va cadea foarte curand.GHILE e un bososrog ratat , o scursora sociala care traieste din banii publici si al actionarilor deci el trebuia demis, dar PDL incalca legea intodeauna si GRAV, uuuuuuuuuuuuuu JOS COMUNISMUL IN PDL! NU va lasati calcati in picioare acum BITE mai tarziu altii , atat SLUGI asta sunteti in PDL mai mult nu aveti nici o sansa.
Postat 25 August 2011, 11:26 de bye-bye PDL
O bila alba-spre gri pentru PDL
IN SFARSIT! Pacat ca nu l-au dat afara de tot! Leafa ptr.inspector guv. este groasa! Este o odrasla prost crescuta!
Postat 25 August 2011, 11:14 de Bianca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON