URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2012, 20:56

Cristian Bitea, instalat subprefect în prezenţa liberalilor Cornel Popa şi Ilie Bolojan (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cristian Bitea a fost instalat duminică, pentru a doua oară în 3 ani, în funcţia de subprefect al judeţului Bihor, după ce Executivul a demis, săptămâna trecută, toţi prefecţii şi subprefecţii puşi în funcţii de Guvernul PDL-UDMR.

Toată "crema"

La evenimentul organizat în sala mare a Prefecturii au participat peste 100 de persoane, PDL-işti şi liberali, dar şi şefi de instituţii şi oameni de afaceri. Şeful Poliţiei, Adrian Bucur, cei ai ISU, Ioan Baş, Jandarmeriei, Ioan Huluban, DSP, Marius Pîrcioagă, secretarul judeţului, Carmen Soltănel, deputatul Octavian Bot, preşedintele CSM Florin Birta, Călin Gal, de la Garda Financiară, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, rectorul Constantin Bungău, Antim Oprea, consilierul administrativ din partea Episcopiei Ortotoxe, şeful PPDD Bihor, Ioan Lascău, sau fostul şef al CNADNR, Dorin Debucean, sunt câteva dintre numele prezente.

După ce pe parcursul săptămânii nici un lider PNL nu şi-a asumat numirea, duminică, la ora 18.30, Bitea a apărut alături de noul ministru al Transporturilor. Ovidiu Silaghi, de preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, de deputatul Lucia Varga şi de primarul Ilie Bolojan. Spre deosebire de alte evenimente de acest gen, ceremonia a fost una extrem de scurtă: doar 13 minute.

Cu spor şi rapiditate

Ministrul Silaghi a dat citire Hotărârii de Guvern privind eliberarea din funcţie a fostului prefect Gavrilă Ghilea şi a fostului subprefect Sorin Buhaş (cel din urmă prezent la festivitate), dar şi celei privind "aplicarea mobilităţii pentru domnul Bitea Cristian Vasile din funcţia publică de inspector guvernamental în funcţia publică de subprefect al judeţului", după care acesta a depus jurământul.

Tânărul s-a angajat să respecte "Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului", să aplice "în mod corect şi fără părtinire legile ţării" şi să îndeplinească conştiincios îndatoririle ce îi revin. Apoi, şi-a rostit discursul adresându-se pe nume "greilor" din sală ("domnule senator Cornel Popa, doamnă deputat Lucia Varga, domnule primar Ilie Bolojan, domnule rector, domnule Claudiu Pop") şi la "colectiv" colegilor din Prefectură, primarilor şi invitaţilor. "Îmi exprim convingerea că voi începe acest nou mandat cu un spor de competenţă, de obiectivitate şi de rapiditate în munca de zi cu zi, alături de dumneavoastră, de colegii din Prefectură", a spus Bitea.

"Dialog dezvoltător"

Proaspătul subprefect a făcut apoi câteva referiri la campania electorală, dând asigurări că personalul Prefecturii va veghea la corectitudinea desfăşurării ei, şi a promis totodată deschidere faţă de administraţiile locale şi partide. "Administraţia trebuie să se bazeze pe un dialog dezvoltător cu dumneavoastră şi nu pe termene şi litigii în instanţă", a spus Bitea, adăugând că instituţia "va fi echidistantă sau echiapropiată pentru toate formaţiunile politice, parlamentare şi neparlamentare".

Făcând apropo la conflictul cu fostul prefect Gavrilă Ghilea, Bitea a ţinut să asigure asistenţa că va fi ascultător. "Eu sunt un om de echipă, în acelaşi timp sunt şi un om de ierarhie, în relaţie corespunzătoare cu domnul prefect, cu ministrul Administraţiei şi Internelor, cu Guvernul României, cu organele sale de specialitate de la nivel central, şi, sigur, în relaţie orizontală, de colaborare cu municipalitatea în primul rând, dar şi cu celelalte administraţii publice locale", a spus Cristian Bitea.

Cu ochii pe Autostradă

Cel care a încheiat ceremonia a fost ministrul Ovidiu Silaghi, care le-a amintit celor prezenţi că îi aşteaptă o sarcină grea, de vreme ce vin "două cicluri electorale importante" şi că "menirea directorilor de deconcentrate nu este în nici un caz aceea de a se implica în campania electorală, aşa că vă transmit acest mesaj să luaţi măsuri ferme, legale".

Scurt şi la obiect, ministrul a deschis şi subiectul Autostrăzii Transilvania. "Autostrada Transilvania, după cum ştiţi, se află în gestionarea Ministerului meu. Vă rog frumos să colaborăm pe această temă, pentru că este o temă pe care toată această comunitate o doreşte", a spus el.

O altă notă discordantă faţă de alte ceremonii de acest gen a fost că nimeni altcineva nu a mai ţinut discursuri. Festivitatea s-a încheiat cu ciocnirea unei cupe de şampanie şi bufet suedez.

Subprefect cu "antecedente"

Numirea lui Cristian Bitea ca subprefect este surprinzătoare, el provenind din PD, iar de numele său fiind legate mai multe controverse. După ce a fost vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD la nivel naţional, în 2004 a fost numit subprefect al judeţului Ialomiţa, fiind păstrat în funcţie de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu inclusiv după ieşirea PDL din executiv.

În 2009, Bitea a fost numit subprefect de Bihor de către Guvernul Boc II, dar a fost demis în 2010 de către Guvernul Boc III, după ce a intrat în conflict deschis cu prefectul Gavrilă Ghilea. Acesta îi reproşa că se prezintă la serviciu cu întârziere sau deloc, că nu îi recunoştea autoritatea şi chiar că i-o submina, astfel încât a obţinut înlocuirea sa cu fosta şefă a Cancelariei, Adelina Coste.

Pe de altă parte, noul prefect al judeţului, cel mai probabil Claudiu Pop, va fi numit săptămâna următoare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
48 Comentarii
pt "d-l" doctor
pacat ca nu dati dovada de niste ...... studii superioare.Nu sunt o sustinatoare infocata, ci spun adevarul, atata tot.Daca e profesionist, asta e.Nu esti atat de important sa-ti raspund la comentariu, dar sa stii ca gandesc cu ce am pe umeri.Poate tu il ai pe post de umbrela.....si asa e vreme rea......legat de competente, sa dormi linistit ca am fost sefa de promotie, si nu la "Sorbonica" voastra din Oradea......ce are el in cap oricum nu-i luati, iar asta e important.......in rest.....FRUSTRATII>>>>>>sa ramana cu frustratii
Postat 16 Mai 2012, 13:29 de mya
@mya
mah, mya, se pare ca esti sustinatoare infocata a lu' jerpelitu ala! Tu se pare ca gindesti cu ce ai intre des'tele mari de la picioare nu cu ce ai intre urechile blege...Fata, esti cu IQ-ul su' 40. Pecis ca ai ramas repetenta la scoala! Du-te si scutura-i haina de praf lu' bitea si pantalonii de glod! De asta cred ca esti buna...
Postat 15 Mai 2012, 21:24 de doctor
POLTICA va fufufufu dar pe bani vostri de fraieri
daca faceati o FUNDATIE precum SMURD acum erati slaviti asa sustineti POLITICA de kakat si intretineti parazitii sociali"debili mintali" ca in rest vai de capul lor sunt cei din POLITICA tremura :"ce vor fura maine din taxe":)sub orice forma legaa:salarii, achizitii publice si RANDAMENT zeroo , asta inseamna sa susti DEBILI MINTALI in loc de ORFANI.
Postat 15 Mai 2012, 09:41 de ha,ha, ha, ha, ha
Muhaha
daca pana si pnl desmneaza la conducere pe cnva din PDL:)))) ...se pare ca va curge prin vene sange portocaliu.......VOTATI PDLII
Postat 14 Mai 2012, 18:18 de Muhaha
Rusine!
USL, nu va mai voteaza nimeni! Nu aveti oameni pregatiti, oameni cu demnitate si cu bunul simt, pentru nici un post!Mentineti la deconcentrate sefii si adjunctii lor de la PDL!Puneti subrefect un om al PDL-ului care nu s-a remarcat prin ceva pt. judetul asta!Rusine!
Postat 14 Mai 2012, 17:06 de Ares
Rusine liberala.
Unde sunt specialistii liberalilor bihoreni? Bitea-subprefect, Abrudan-director APIA. Oportunisti in straie liberale. Rusine, domnule Popa! Rusine, domnule Bolojan! Jignirea electoratului liberal va avea urmari pe care cei doi corifei, Popa si Bolojan le vor simti in mai putin de o luna.
Postat 14 Mai 2012, 16:37 de SAFE
marssss Bitea
In nici un caz nu la prefectura ii era locul acestui baiat de bani gata . Avem tineri de valoare ,dar promovam altceva din pacate .
Postat 14 Mai 2012, 14:54 de guSTAV
Pentru nonima
deci se vede ca esti PDl-is/ista..doar un pedelist putea fi asa fustrat...
Postat 14 Mai 2012, 14:22 de Ady
titlu
@ ady ne da clasa la halbere pe terasa
Postat 14 Mai 2012, 13:01 de nonima
nume
hai ca a3a oara ii cu noroc acum sigur incendiaza prefectura
Postat 14 Mai 2012, 13:00 de prenume
JOS PDL
JOS PDL ul care ia tinut pe unguri in spate 4 ani si a vrut sa le dea si UMF Targu Mures!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 14 Mai 2012, 12:59 de Dihoreanul
Sus e Iancu pe statuie si le da la unguri ...
Ba frustratule nu va ma suporta pamantu asta cu natia voastra oameni fara tara!!!! Un partid de curve electorale pe care o sa vainghita anonimatul impreuna cu alianta comunista !! Anti USL
Postat 14 Mai 2012, 12:43 de spartacusz
Oricum UDMR-ul....
Votati PDL. Haideti sa RETRANSFORMAM ORADEA in MLASTINA de acum 4 ani cand nu se misca nimic, poate doar tramvaiele Siemens luate aiurea pe banii nostrii! Haideti sa votam PDL cand NIMENI din Romania nu mai voteaza cu ei, numa prostii de Bihor si cativa din Cluj poate! ORICUM LUAM TOTI TEAPA. DE CE? Cseke 25-30% (ca are 20% de la romanii maghiari si inca vreo 10 de la romanii romani). APOI Bolojan cu vreo 20-25%, APOI GROaZA cu vreo 15, iar restul se imparte intre PPDD, PNG, Vuscan, PRM etc etc. TEAPA!!!!!!!!!!
Postat 14 Mai 2012, 11:36 de UDMR
Sa muriti de ciuda!!!!
Crapati de invidie!!!!!!! Va pare rau ca voi a-ti ramas pe dinafara???? Bitea chiar va da clasa..
Postat 14 Mai 2012, 10:37 de Ady
nu stiu de ce sunteti asa rautaciosi
ATATEA COMENTARII.........FARA ESENTA....FARA UN PIC DE ADEVAR........CE VI-AU FACUT, DE SUNTETI ASA PORNITI SA-I DENIGRATI ? LASATI-I DOMNILOR SI DOAMNELOR SA-SI FACA TREABA, SA DEMONSTREZE CE POT......NU INCEPETI CU CRITICA.........SUNT CONVINSA CA NICI NU-I CUNOASTETI PERSONAL......NUMAI COMENTATI SA VA AFLATI SI VOI IN TREABA.......CEL PUTIN BITEA ESTE UN PROFESIONIST DESAVARSIT IN ADMINISTRATIE SI INDIFERENT DE CE COMENTARII FACETI, TOT NU II LUATI CE ARE IN CAP.
Postat 14 Mai 2012, 10:31 de mya
SCURSORI PDL-iste +Gunoaie PSD-iste=fruntea judetului
URAT DE TOT! SA LUAM CE-AU ARUNCAT PDL-istii? ITI VINE SA VOMITI! SI DUPA ASTA SE PREGATESTE DROGATUL DE POP!
Postat 14 Mai 2012, 09:40 de USL
Suprefect sustinut de mama
Suprefectul Bitea este sustinut cel mai mult de mama sa care este director adj. la Sanipid Bihor, fosta PNL- lista, fosta PDL-lista, actualmente in PNL. Asa mama, asa fiu. Rusine PNL-ului.
Postat 14 Mai 2012, 09:24 de Onest
de ce?
De ce crede-ţi ca a tinut aşa puţin numitea in functie? Pai daca ar fi tinut mai mult nu ar mai fi avut ce sa discute.
Postat 14 Mai 2012, 08:51 de vai!!!
pupincurist
Imi vine greata cand il vad pe nesimtitul asta de Bitea iara la prefectura. Asta ii un jegos de om de cea mai joasa speta(este o parere avizata). Calca peste cadavre numai sa ajunga el in fata. Incompetentule...
Postat 14 Mai 2012, 08:06 de parere
groaznic
total incompetent pentru aceea functie
Postat 14 Mai 2012, 00:28 de ana
iar???
ce realizari a avut Bitea de a fost numit iar subprefect??? ne-am saturat de atata incompetenta !!!
Postat 13 Mai 2012, 23:34 de ionut
aoleuuuuuuuuuu
"DEZVOLTATOR" si "ECHIAPROPIAT" ?????? asta e limba romana? Si o intrebare pentru ziarul care sterge dosul penalilor: care e aia "toata crema"?
Postat 13 Mai 2012, 23:20 de BOOM
foarte tare
Daca l-ar vedea pe asta Mircea Badea ar avea subiect o luna :)))))))
Postat 13 Mai 2012, 23:19 de mitru la pupitru
lipsa de cadre...
vai de noi... daca acestia sunt oamenii USL m-ai bine stati deoparte... pacat de bolojan ca se asociaza cu astfel de personeje...urmeaza claudiu pop... incaodata vai de noi... apelati la o firma de head hunting din privat daca chiar asa de rau stati domnilor... chiar voua nu va este scarba de ce faceti ?
Postat 13 Mai 2012, 22:51 de oradean
P.C.R. transpartinic. Ep. Banatu lui mămica reloaded.
1. Halal achiziție tov. Popa. Si asa se pierd voturile USL. 2. Aceasta numire este și rezultatul controalelor "conforme" ale lui mămica la anumite unități de industrie alimentara și de turism? 3. Pe cine de la USL Bihor interesează în mod real sănătatea și siguranța alimentara a populației? PS Mare rusinica, tovarășe și tovarăși!
Postat 13 Mai 2012, 22:39 de HACCP srl
mitru la pupitru
Iar a ajuns taranelul asta subprefect , ciudat , se vede ca USL are numai oameni de valoare
Postat 13 Mai 2012, 22:00 de mitru
BOLOŞ+BITEA=LOVE
Cel mai frumos cuplu din USL va si BOLOS & BITEA :)) Nu stiu cum se vor intalni daca unul e la Bucuresti iar altul la Oradea,dar fac ei sa fie in regula
Postat 13 Mai 2012, 21:54 de bogdan
interlop borat
Doamne bate-l de interlop ca o ajuns el sa fie subprefect!!! Nu va mai satura d-zo cu alianta voastra fara personaje capabile!!
Postat 13 Mai 2012, 21:52 de spartacusz
taran
www.antena3.ro/politica/aviz-cocalarilor-subprefectul-de-bihor-cristian-bitea-va-face-concurenta-119161.html#
Postat 13 Mai 2012, 21:37 de Taran
TOTUSI ....
Handicapatul asta de Bitea cred ca face treaba buna sub centura la cat de curtat este/////
Postat 13 Mai 2012, 21:35 de Moldovean
TOTUSI ....
Cum poate un om care nu s`a remarcat prin nimic pozitiv ... sa fie instalat din nou subprefect de catre USL ... cand PDL`ul l`a schimbat ? USL = cosul de gunoi a PDL ... cine urmeaza ?
Postat 13 Mai 2012, 21:33 de Moldovean
jeg
foarte mare realizare pt USL BITEA subprefect de toatat jena
Postat 13 Mai 2012, 21:33 de Mitru
Jos USL
Cred ca este cea mai proasta miscare a USL-ului...in ritmul asta vor avea doar de pierdut..
Postat 13 Mai 2012, 21:32 de Anti
HAHAHAHAH
Ghibitzul asta de Bitea iar conduce judetul ....
Postat 13 Mai 2012, 21:31 de Cainele
nu se poate
Nu se poate asa ceva!!!!! Cum sa ai gura asa mare si sa pui asa incompetenti? Huuuuu USL!
Postat 13 Mai 2012, 21:30 de Varza
Biteaa nooo
Iara gusterul de Biteaa in prim plan , nu aveți altul cât de cât normal . Mai bine Anca ... Ca ii buna de ... :-))
Postat 13 Mai 2012, 21:28 de Mares
USL
Multumim USL ca a`ti ajunsa la guvernare ... asa ne`am dat seama de valoarea voastra !!! un homosexual subprefect ? :O
Postat 13 Mai 2012, 21:27 de Bitea
din pacate
Si sa mai votezi USL? Asta e raspunsul lor la lipsa de profesionalism de care tot urlau? Sa fim seriosi? Ce oameni is astia....????
Postat 13 Mai 2012, 21:26 de Andrei
COCALAR
USL acuza traseismul politic ... si azi numeste traseisti pe asemenea functii ? Macar daca era capabil .. dar obsedatul asta sexual de Bitea .... Mda ....
Postat 13 Mai 2012, 21:26 de oradeanul
foarte tare
foarte tare , iar va fi mai mult la cafele si la lucru pauza :)))))
Postat 13 Mai 2012, 21:25 de Mitru
Bad joke
Bitea va face treaba , cand mi-oi vedea ceafa !!!
Postat 13 Mai 2012, 21:24 de Vivi
COCALAR
JEGUL ASTA ORDINAR DE BITEA E SUBPREFECT DIN NOU ????
Postat 13 Mai 2012, 21:24 de Salam
COCALAR
Cocalaru` de Bitea omul de baza al USL? Frumoasa alianta
Postat 13 Mai 2012, 21:23 de Black
super
Super....un prefect drogat si un subprefect gay....combinatia perfecta USL.
Postat 13 Mai 2012, 21:23 de ZARA
Huuuuu!!!
Ciuri buri asta iara a ajuns unde nu trebuie. Numai cap sec asta lipsea!!!!
Postat 13 Mai 2012, 21:20 de Onix
usl
biteaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ce faci bitea? mai stii de cine esti sustinut? pdl o fi? usl o fi?
Postat 13 Mai 2012, 21:20 de hai
oradean
practicanta lui bitea n-a fost numita? unde e? dupa ce a plecat ghilea, acum poate sa si-o aduca, dar sa nu uite sa se trezeasca dimineata sa ajunga la serviciu
Postat 13 Mai 2012, 21:19 de un
bla bla
ce sa spun! bitea mai lipsea din peisaj! bravo usl, stii sa te faci de ras
Postat 13 Mai 2012, 21:17 de bla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON