URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2014, 11:40

Criminala bihorencei înjunghiate în Abu Dhabi şi-a ales victima la întâmplare

Criminala bihorencei înjunghiate în Abu Dhabi şi-a ales victima la întâmplare Paul Ryan, fostul soţ al orădencei Ibolya Ryan, şi cei trei copii ai cuplului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Crimă recunoscută

Bihoreanca Ibolya Ryan, educatoarea omorâtă pe 1 decembrie în toaleta unui mall din Abu Dhabi, a fost o victimă aleasă la întâmplare şi doar din cauza naţionalităţii ei. Asta susţine fostul soţ al femeii, Paul Ryan, care a oferit un interviu presei din America.

"Acest monstru a aşteptat, timp de o oră, ca cineva ca ea (n.r. cu cetăţenie americană) să apară în baie. Din nefericire, a fost mama copiilor mei", a spus bărbatul. De cealaltă parte, anchetatorii din Abu Dhabi susţin însă că criminala n-a căutat americani în mod deosebit, ci doar străini.

Ryan a mai spus că Dala Al Hashemi, femeia arestată de poliţiştii din Abu Dhabi drept suspectă a crimei, şi-a recunoscut fapta. "După mine, totul pare destul de evident, iar ea a mărturisit", a declarat el, adăugând că a fost traumatizat de imaginile publicate de presa locală după atac, referindu-se la un cuţit pătat de sânge, pe podeaua băii, şi la dâre de sânge lăsate de fosta soţie care a încercat să ceară ajutor.

Paul şi Ibolya au divorţat anul trecut şi au împreună trei copii: doi băieţi gemeni, care erau cu mama lor în Abu Dhabi, şi o fată, care locuieşte cu tatăl în Viena. "Aceşti copii minunaţi pe care-i am... mă voi asigura că vor avea parte de alinare, de amintirea mamei lor şi de viitor", a spus Ryan, afirmând că, în opinia sa, atacatoarea face parte dintr-o celulă teroristă.

Fostul soţ al profesoarei a mai spus că nu este sigur că ar putea-o ierta pe atacatore, aşa cum prevede legea în Emirate, în cazul în care va fi găsită vinovată şi condamnată la moarte. "Nu cred că am puterea să iert. Este şocant pentru mine. Nu vreau să-mi asum această responsabilitate. Dar va trebui să aşteptăm să vedem", a declarat el. În acest caz, yemenita, dacă va fi dovedită vinovată, va fi supusă pedepsei cu moartea.

Bărbatul şi-a descris fosta soţie cu cuvinte de laudă: "Nu ar fi rănit pe nimeni niciodată. Era specială, era absolut specială".

"Odihneşte-te în pace, iubirea noastră. Frumuseţea şi dragostea ta pură vor continua să trăiască prin noi pentru totdeauna", a mai scris bărbatul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook dedicată fostei sale soţii.

Momită prin conversaţie

Crima petrecută în mall-ul Reem Island din Abu Dhabi a şocat întreaga lume. O femeie îmbrăcată din cap până în picioare cu un văl negru specific musulmanilor, identificată ulterior ca fiind Dala Al Hashemi, o yemenită în vârstă de 38 de ani, cetăţean al Emiratelor Arabe Unite, a înjunghiat-o de cel puţin cinci ori pe orădeanca Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, în toaleta mall-ului. Mamă a trei copii, Ibolya Ryan lucra ca profesoară într-o grădiniţă din Abu Dhabi şi era la mall chiar cu gemenii ei, care şi-au aşteptat mama timp de o oră, fără să ştie ce s-a întâmplat.

Presa din Emirate scrie că atacatoarea a atras-o pe româncă într-o conversaţie pretinzând că este o femeie bătrână şi vulnerabilă. După ce a înjunghiat-o cu un cuţit de măcelărie, Al Hashemi a fugit. Profesoara rănită a ieşit împleticindu-se pe holul mall-ului, dar s-a prăbuşit într-o baltă de sânge.

Poliţia din Emiratele Arabe Unite a declarat pentru postul american ABC News că există informaţii potrivit cărora suspecta "nu este o lupoaică singuratică", iar locuinţa acesteia era "o bază de operaţiuni". "Poate fi implicată o celulă (teroristă), desigur, dar, aşa cum se vede în imaginile înregistrate şi după ceea ce avea în maşină, ea avea tot ce-i trebuia", au spus anchetatorii. Al Hashemi a fost arestată în urma unei descinderi la domiciliu şi este acuzată şi că a pus o bombă la locuinţa unui doctor american de origine egipteană.

Guvernul Emiratelor Arabe Unite a promis să plătească costurile cu şcolarizarea, inclusiv la universitate, pentru cei trei copii ai victimei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON