URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2013, 09:25

Crescătorii bihoreni, corecţi la raportarea animalelor pentru care primesc subvenţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bihor a comunicat, vineri, că a efectuat, în lunile iunie şi iulie, controlul la faţa locului în exploataţiile de ovine şi caprine pentru care au fost depuse cereri de solicitare a Plăţilor naţionale directe complementare (PNDC), sector zootehnic, pentru anul 2013.

Conform eşantionului stabilit de la Bucureşti, s-au efectuat controale la un număr de 70 de exploataţii, fiind verificate efectiv 27.135 de capete de ovine şi caprine. Identificarea animalelor s-a făcut atât prin codurile crotaliilor auriculare aplicate, cât şi prin compararea efectivului înscris în cerere cu efectivul existent în exploataţie, la data controlului.

Cu acest prilej, au fost identificate un total de 26.872 de capete de animale eligibile, reprezentând nu mai puţin de 99% din numărul celor verificate. Nu au putut fi identificate 263 de ovine şi caprine, răspândite în cadrul a 14 exploataţii.

"În urma finalizării controalelor la faţa locului la exploataţiile de ovine şi caprine am constatat că numărul animalelor neidentificate este de doar 263, aproximativ 1%, din totalul celor verificate, număr care a scăzut de la an la an", a declarat Florian Pavel, directorul executiv al APIA Bihor, care consideră îmbucurător acest procent.

Numărul cererilor depuse în 2013 pentru PNDC în sectorul zootehnic, speciile ovine şi caprine, la APIA Bihor este de 1.436, dinre care 1.226 cereri pentru un număr de 295.380 capete de ovine, respectiv 210 cereri pentru 14.015 capete de caprine.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
nu exista ajutor decat DIVIN in rest SLUGA.
Oricat av zbateti cei din vrf va fura pe voi si sunt slugi la GMI, este lantul NEBUNIEI in DEMOCRATIE, nu este CAPITALISM , capitalismul presupune munca si nonslugarnicie, nu esti DATOR nimanui :))) capul SUS , valori care sunt estimate in public si pe piata, avem cativa ROMANI care au realizat fara ajutor de la STAT si pot sa privesca CU MULTA LUCIDITATE ce este in jurul sau, nu te ajuta NIMENI gratis, nu ti face BINE nimeni decat TU si propria VALOARE UMANA.
Postat 03 August 2013, 10:16 de :)))))
NEBUNI si NEBUNI ne condic , felicitari !
eu ca cetatean am observat un fenome sociag foarte grav , cand se dau banii au nevoie si de chetuieli si asa se nasc cai care il determina pe OM sa FURE si mai grav sa se considere superior dr el nu este decat o sluga a celor din VARF , va da RAPORTUL, va da SOCOTEALA , pentru ca el nu poate face nimic SINGUR, este dependent sa traisca in ROMANIA :))))!!! FMI asa ne vede si ei :))) lantul NEBUNIEI in 2013 , excelent GUVERN am avut si avem :)). NOI Romani a suntem SLUGA LA la FMI , noi depindem de FMI , in rest suntem ZERO :)))) !!!! alegeti o tara care nu are imprumuturi al FMI, o tara in care nu esti SLUGA :)).CE ai fost tu dulce ROMANIE ?
Postat 03 August 2013, 10:09 de felicitari!
:)) nebuni cu planuri facute de alti nebuni
da de unde iau banii si baga o boala in tot satul :))) asta e sistemul in Romania ii ajutam sa fure cat vor, anul 2011 b bagam banii la inundatii, in 2012 in Sanatate, in 2013 in fermieri si cadre militare si tot asa :))) asta suntem noi popor condusi de nebuni ! Din nebuni nu faci OM .Pe uram urmeaza dosare penale si ce au produs SPAGA in VARF :))). Ce construiesti pe nebunie nu lasa loc de progres :)), nu i corect unii iau si altii NIMIC !! nu e echilibru in Romania ! dar taxe si impozite plateste cel care nu ia NIMIC :)))) dam medicamente celor acre nu sunt bolnavi, asta face GUVERNUL in 2013, cum asa ?> rational ganditi, cei harnici oricum au animale, restul nu le au ca nu vor sa le cresca, corect ? Asa este si la bolnavi, cei sanatosi au grija sa nu se imbolnavesca pe restul oricum nu i intereseaza :)) e asa de simplu ca si un copil iti poate expilca ce vede dar un LICENTIAT in studii supeioare daca nu au cumparat DIPLOMA.CEL care nu vrea nu poate, logic !!!
Postat 03 August 2013, 09:59 de CEL care nu vrea nu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON