URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Aprilie 2012, 19:36

"Crema" managerilor din Bihor şi-a luat lecţia de kaisen la Primărie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerii bihoreni au participat joi după-amiază la o lecţie de eficienţă japoneză predată în sala mare a Primăriei de Julien Bratu, county manager al Institutului Kaisen România. La eveniment au luat parte circa 50 de directori de companii din toate domeniile de activitate precum Holcim, Plastor, Connectronics, Selina, Proges, Real dar şi "bugetari" de la Spitalul Militar, Electrocentrale, Instituţia Prefectului Bihor, Administraţia Domeniului Public sau Primăria Oradea.

Lucrările au avut loc în organizarea primarului Ilie Bolojan, unul dintre adepţii sistemului de management Kaisen. De altfel, şeful executivului local le-a şi cumpărat în urmă cu două luni directorilor din Primărie câte un exemplar din volumului "Gemba Kaizen" al japonezului Masaaki Imai, unul dintre fondatorii sistemului, şi i-a îndemnat să îl citească pentru a aplica principiile Kaizen în Primărie.

"La rândul meu, am încercat să aplic în Primărie ceea ce am citit. La Urbanism, spre exemplu, aveam 28 de colegi. Acum au rămas 21 de angajaţi dar Autorizaţiile de Construire, în loc de 30 de zile le dăm în 15 zile iar Certificatele de Urbanism, în loc de 20 de zile se eliberează în 5 zile. Mai repede, şi, sunt convins, mult mai atent", a declarat Bolojan.

În cadrul întâlnirii de joi, Julien Bratu le-a prezentat celor prezenţi sistemul de management Kaisen care pune accent pe îmbunătăţirea continuă a activităţii prin implementarea unor mici modificări în mod frecvent.

Spre deosebire de managementul clasic, îmbunătăţirile nu sunt impuse ierarhic, ci sunt propuse de angajaţii care lucrează direct în producţie. "Principiul fundamental al Kaisen este ca în fiecare zi, fiecare angajat să facă o îmbunătăţire", a spus Bratu.

Kaisen pune accent pe analiza activităţii direct la locul de producţie, observaţia produsului, identificarea problemelor cum ar fi blocajele, discontinuităţile şi excesele şi implementarea rapidă a celor mai potrivite soluţii.

"La japonezi nu există concepţia că vii, lucrezi şi îţi iei salariul pentru că ai făcut ce scria în fişa postului, ci vii, lucrezi şi aduci îmbunătăţiri ca să îţi iei salariul. Numai aşa poţi avea siguranţa că vei fi cel mai bun, compania va fi lider de piaţă şi vei avea loc de muncă şi pe viitor", a afirmat Bratu.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, Dan Tulvan, directorul general al companiei Takata România, a prezentat asistenţei modul în care a fost implementat acest sistem în cadrul companiei. În ciuda crizei, Takata a reuşit să îşi majoreze între anii 2009 - 2011 producţia cu 40% şi chiar să facă noi angajări.

Înfiinţat în 1985 cu sediul în Elveţia, Institutul Kaizen are în prezent peste 300 de consultanţi în circa 30 de ţări. A

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@satra de tara
Pe cine? Pe Vuscan!? :))))
Postat 07 Aprilie 2012, 16:28 de Un cetatean
@verdi
subscriu. ai mare dreptate. cu o singura modificare sau completare. nu sunt 100% convins ca sunt izgoniti de primar, ci mai degraba de lingaii care-i pomeneai si trantorii care-l inconjoara, cu exceptia a doua-trei persoane. Acesti nenorociti invidiosi au contact direct cu primarul si saboteaza orice persoana mai "rasarita" de pe-acolo, agasandu-i prin sarcini idioate sau pur si simplu barfa noastra cea de toate zilele, la care suntem campioni.
Postat 06 Aprilie 2012, 12:52 de Giuseppe
la oras :))))
sa ne ajute d-zeu sa scapam de Bolojan e cel mai bun Management pe care Oradea il poate avea, Bolojan este in slujba cetateanului nu invers dar asta va realiza dupa terminarea mandatului :)) pacat de banii investiti in toata satra lui de la tara !Alegeti un primar nascut in Oradea, amin!
Postat 06 Aprilie 2012, 09:02 de satra de tara
interesant
Poate ca este intersant sistemul dar exista mari deosebiri intre filosofia si cultura japoneza si asiatica in general si cea europeana si romaneasca in special.La noi se aplica foarte bine conceptul CHINESEN.Angajatul (conform codului muncii nou)este un sclav fara drepturi care poate fi concediat la orice ora.Salarii mici,in Oradea cele mai mici din tara si in rest multa munca la negru si la grii.
Postat 06 Aprilie 2012, 07:29 de tero
Kaizen vs. restul lumii
Aceasta conceptie care are in centru obsesia \"mai binelui\", a performantei cu orice pret, a tot mai noului, este cea care distruge de fapt lumea in care traim. Uitam ca \"mai binele\" este dusmanul Binelui. Kaizen produce doar profit crescut unor firme, nu plusvaloare sociala. Ceilalti, care nu tin pasul cu stahanovistii rebotezati fan Kaizen, vor ramane someri. Asta in economia de piata. Iar aplicarea filozofiei Kaizen la situatia din PMO e chiar ridicola. Desi probabil ca intentia primarulu e buna. Acolo intai ar trebui sa fie BINE, adica sa fie niste oameni normali, harnici, care sa faca treaba ca lumea, fiecare la locul lui. Atata timp cat nu e Ordine (legalitate) la primarie si normalitate, Kaizen e frectie la picior de lemn. Cu cine nu poate, cu cine e bolnav de spaga, comisioane etc. nu poti face Bine, deci \"mai binele\" e doar iscusinta de a lua cat mai multe piei de pe cetateanul platitor de taxe. Trist, but sad.
Postat 05 Aprilie 2012, 22:53 de Kaizen
It is to late!!!!
Singura problema este ca la japonezi , spre deosebire de sistemul Bolovan, nu te decapiteaza daca ai initiativa, in schimb maistrul nostru, zis primar, suporta numai lingaii, pupincuristii, papagalii, iar daca cumva unul pare mai destept repede trebuie izgonit, caci altfel cum ar fi el cel mai destept? Nu-i asa Imparate? Unde sunt oamenii cu initiativa, pe toti i-ai alungat, si acum vrei succes? Pa si......
Postat 05 Aprilie 2012, 21:37 de Verdi
care CREMA ?
daca INSOLVENTA reprezinta un MODEL in management atunci va spun sigggur ca a inebunit capra :))) makoritatea au sechestreu pe bunuri din cei prezenti, falimentul afacerii si e clar trebuie REIMPROSPATAT ce NU au , asta e clar si convingator, avem LIDERI cu NUMELE nicidecum cu reputatia , grava situatiune traieste Oradea :)) fugim de taxe dar suntem poamenii de afacerii, ar mai exista evaziunea si CORUPTIA atunci!!!!
Postat 05 Aprilie 2012, 20:28 de otilia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON