URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2010, 15:39

Cornel Popa zice că n-a negociat cu nimeni pentru funcţia de vicepreşedinte al PNL, dar recunoşte că a aşteptat-o

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Era normal...

În opinia preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa, Congresul partidului a creat premise pentru ca liberalii să înregistreze rezultate mai bune la următoarele alegeri. "Organizaţia judeţeană Bihor va avea rezultate performante la alegerile locale şi parlamentare din 2012", a declarat Popa în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi.

Pe aceeaşi temă, Cornel Popa a afirmat că are motive de optimism deoarece în conducerea PNL se află "oameni pe care i-am aşteptat de mult", adică oameni de valoare, dând exemplul rectorului Universităţii Babeş-Bolyai Din Cluj, Andrei Marga, şi al actorului Mircea Diaconu, aleşi ca vicepreşedinţi ai partidului.

Aflat el însuşi într-o asemenea funcţie, fiind cooptat pe lista preşedintelui Crin Antonescu, senatorul Cornel Popa a susţinut că nu şi-o datorează vreunui aranjament în interiorul partidului, ci o vede ca pe o recunoaştere a importanţei organizaţiei judeţene din Bihor, pe care o conduce din anul 2000. "Vreau să precizez că n-am purtat nicio negociere cu nimeni înainte de Congres pentru a obţine această prezenţă a Bihorului în conducerea naţională a partidului", a spus Popa, adăugând că "totuşi, am aşteptat să văd recunoscută munca PNL Bihor".

La Congresul PNL recent desfăşurat, Cornel Popa a fost ales vicepreşedinte al partidului, iar primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a fost ales ca membru al Biroului Politic Naţional.

PDL vrea totul

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele PNL Bihor s-a referit şi la activitatea Senatului, spunând că blocajul creat de PDL prin pretenţia de înlocuire a lui Mircea Geoană are o singură motivaţie, şi anume ca partidul de guvernământ să pună monopol pe putere.

"Propunerea PDL de înlocuire a lui Mircea Geoană este neconstituţională. Curtea Constituţională s-a pronunţat deja cu privire la acest aspect, astfel încât este cât se poate de clar că numai grupul politic care a propus şi susţinut numirea unui preşedinte de cameră parlamentară poate iniţia înlocuirea acestuia", a spus senatorul Cornel Popa. "PDL vrea toată puterea. La ora asta, singurul lucru pe care nu-l controlează PDL este creşterea ierbii", a mai spus Popa, folosind o figură de stil.

Nevotat, dar legiferat

Liderul PNL Bihor a opinat că problema reală în această chestiune este nu persoana lui Mircea Geoană, ci faptul că blocajul determinat de PDL asupra activităţii Senatului poate avea consecinţe periculoase: "Vor exista iniţiative legislative care vor trece prin adoptarea tacită", adică fără a fi dezbătute şi votate, a spus Cornel Popa.

Deşi şeful PNL Bihor nu a făcut o referire la el, este de menţionat că unul dintre proiectele legislative care ar putea deveni lege prin aprobarea tacită este cel de reorganizare regională a ţării, propus de grupul UDMR, şi faţă de care mai mulţi parlamentari ai PNL şi-au manifestat opoziţia.

Potrivit acestui proiect, ar urma să se înfiinţeze o regiune de dezvoltare formată din judeţele Mureş, Covasna şi Harghita, cu populaţie preponderent maghiară, iar o alta din judeţele Bihor, Satu Mare şi Maramureş, de asemenea cu o pondere importantă de populaţie de etnie maghiară. În prezent, judeţul Harghita, de pildă, face parte din aceeaşi regiune de dezvoltare ca şi judeţul Braşov, iar Bihorul din aceeaşi regiune cu judeţul Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Popa strigă Popa
Tembeli am fost, tembeli suntem. Nu-i aşa d-le senator? Ţi s-a cuvenit, nu ai negociat, nu ai discutat cu nimeni. Bolojan însă a mărturisit cu totul altceva ... adică germenii Micula vor dona rezultatele tipografiei grupului în 2012, suma de 100.000 euro este doar un avans, iar colegiile se vor "mobila" pe baza "gândirii efervescente" ce se scoboară de la etajul 1 din str. Teatrului.
Postat 14 Martie 2010, 16:11 de TAMTAC
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON