URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2010, 12:50

Cornel Popa vrea în bugetul pe 2011 bani pentru aeroport, autostradă, campus şcolar şi centurile Aleşd şi Ştei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spre deosebire de alţi parlamentari ai Opoziţiei, senatorul liberal de Bihor Cornel Popa s-a limitat să depună la proiectul Legii Bugetului pe anul viitor doar patru amendamente, fiecare vizând însă obiective de investiţii concrete derulate în judeţ.

Bihorenii, trataţi "cu nesimţire"

Cea mai urgentă prioritate, consideră preşedintele PNL Bihor, este finalizarea lucrărilor la campusul şcolar din Oradea, în condiţiile în care, de mai mulţi ani, clădirile liceelor Partenie Cosma şi Vasile Voiculescu au fost retrocedate, iar pentru campusul şcolar început în 2008 Guvernul nu a dat niciun leu. "Construirea acestui campus, în vecinătatea Bibliotecii Judeţene, era inclusă ca prioritate în Planul Naţional de Campusuri, însă guvernele Boc nu au alocat niciun leu în acest scop. În prezent este în construcţie un corp de clădire cu 24 săli de clasă, finanţat exclusiv de Primărie, cu 7 milioane de lei", a declarat Cornel Popa, într-o conferinţă de presă susţinută joi, în care şi-a prezentat amendamentele la proiectul Legii Bugetului pe 2011.

"Guvernul să dea măcar jumătate din cât a dat Primăria, pentru că mai trebuie construit încă un corp de clădire cu 24 săli, un internat, teren şi sală de sport, cantină", a spus Popa, care a solicitat ca Legea Bugetului pe anul viitor să prevadă în acest scop măcar 3,5 milioane lei.

Cornel Popa a mai adăugat că, interesându-se de acest lucru la Ministerul Educaţiei, a aflat că problema campusului din Oradea nu interesează pe nimeni din conducerea Ministerului. "Directorul de investiţii din Minister mi-a spus că habar nu are de campusul de la Oradea. Ministrul Funeriu m-a trimis la ministrul Finanţelor, iar Ialomiţianu m-a trimis la Funeriu. I-am tras un pic de urechi pe amândoi, pentru că nici elevii şi nici părinţii nu mai pot suporta efectele nesimţirii lor", a spus liderul PNL Bihor.

Bani pentru autostradă, poate la anul

Senatorul Cornel Popa a afirmat că a depus amendamente şi pentru a asigura finanţarea lucrărilor pe tronsonul bihorean al Autostrăzii Transilvania, dar că - deşi premierul Emil Boc promite la televizor acest lucru - ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, l-a informat că abia în luna ianuarie sau în februarie se va şti ce fonduri poate aloca bugetul de stat pentru porţiunea dintre Suplacu de Barcău - Mihăieşti şi Suplacu de Barcău - Borş. În acest scop, Popa a solicitat ca Legea Bugetului pe 2011 să prevadă o alocare de 400 milioane lei, deoarece "faptul că lucrările sunt abandonate face ca cele executate să se distrugă, astfel încât costurile finale ale autostrăzii vor creşte şi mai mult".

Tot pentru infrastructura rutieră din Bihor, senatorul liberal doreşte ca statul să contribuie anul viitor cu 20 milioane lei şi respectiv 15 milioane lei la realizarea şoselelor de centură Beiuş-Ştei-Vaşcău şi respectiv Aleşd Sud-Aleşd Nord. "Am mai spus-o şi o mai spun. Faptul că la Bruxelles s-au acceptat proiectele pentru cele două lucrări şi s-a acceptat şi acordarea unei sume de peste 100 de milioane de lei, dar amânarea din 2008 pe 2013 a acestor proiecte ne va face să pierdem fondurile europene", a amintit Cornel Popa.

Udrea - "arogantă şi incompetentă ca Zăroni"

Preşedintele PNL Bihor nu s-a sfiit să o atace şi pe Elena Udrea, pe care - fără a-i pomeni numele - a comparat-o cu fostul argat al lui Petru Groza, pus de primul premier comunist al României, în 1945, ministru al Agriculturii. "Sper că şi cel mai arogant şi incompetent ministru de la Zăroni încoace va înţelege necesitatea de a aloca fonduri pentru modernizarea Aeroportului Oradea", a spus Cornel Popa, justificând de ce nu pronunţă numele Elenei Udrea: "este femeia de la care suntem îndemnaţi să luăm cu toţii lumină".

Pentru modernizarea Aeroportului, Cornel Popa doreşte ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să aloce 12 milioane de lei, necesari prelungirii şi consolidării pistei, dar şi amenajării unui terminal cargo (pentru mărfuri), ceea ce - în opinia senatorului PNL - ar duce la "valorificarea potenţialului turistic al staţiunilor balneare şi montane din judeţul Bihor".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
poesimist
deci, vesti proaste Raspuns | Semnalare dupa raspunul care l`a primit, eu trag inteleg doar ca variantele ocolitoare pt alesd si stei nu se mai fac pana in 2013, "poate" se vor face dupa. deci iar pierdem fonduri UE pt ca statul nu vrea sa cofinanteze proiectul. stupid. iar in feb-mar/2011 vom afla ca tronsonul bihorean din autostrada va primi fonduri doar cat pt conservarea lucrarilor, mai ales ca au promis guvernantii ca prioritatea nr.1 in materie de sosele este coridorul paneuropean 4, autostrada arad-sibiu, sustinuta de UE. iar autostrada transilvania este integral sustinuta de la bugetul de stat. PS. pt cei anti-Cornel.Popa: 1. alocare de fonduri. in perioada 2007-2009 s`a lucrat la tronsonul acesta de autostrada, si am ajuns pana la aprox 30-40% din lucrari..binenteles neasfaltat, pt ca de la venirea PDL sa fie alocate fonduri doar pt judetul cluj, iar bihorului, la fel, doar pt conservarea lucrarilor. proiectele pt centurile alesd si stei au fost incepute tot in perioada liberala, iar pe cand au fost terminate, s`a schimbat guvernul. 2. bechtel e o firma privata, vor bani, logic. mai departe e vina profesionalismului din PSD, in special a celor care au negociat contractul acesta in defavoarea interesului national. parerea personala e ca ar trebui pus accentul si pe un drum express or autostrada(cer cred prea mult) oradea-arad si pe modernizarea DN1/E60 ca sa fie cu benzi de preselectie pt intersectiile din afara localitatilor, (ca in jud.CJ unde DN1 este intr`o conditie mult mai buna, pe alocuri chiar si cu 2 benzi/sens) si macar de la iesirea din oradea pana la iesirea din osorhei/fughiu sa fie largit tot asa la 2 benzi pe sens.
Postat 18 Decembrie 2010, 00:09 de anonim
fapte, nu vorbe!
Inafara de Bolojan, nimeni n-a facut nimic pentru Oradea (Bihor) de la ultimele alegeri ! Bolojan a facut mai multe decat a promis, unele lucruri nici nu sunt cine-stie-ce mediatizate, dar drumurile din Bihor au fost prilej de a face promisiuni pentru Popa C, Tarle R, Seremi S etc... Pana acum nimic.... Vorbe multe, fapte putine ...
Postat 17 Decembrie 2010, 09:24 de maria
POPA NEBUNULEEE
BAH POPA DE CAND NU AI MAI FOST PRIN STEI? CENTURA STEIULUI ESTE GATA NEBUNULEEEE SE CIRCULA PE EA....IDIOT CE ESTI TE LAUZI IN FATA PRESEI AMPULEAAAA FRAIEREEEEEE....****!
Postat 16 Decembrie 2010, 16:20 de ASTAI CRETIN
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON