URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2013, 13:56

Cornel Popa, veşti de 220 milioane euro: Comisia Europeană a aprobat modernizarea Aeroportului şi finanţarea centurilor Aleşd şi Ştei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În următorii patru ani, constructorii din judeţul Bihor vor avea din plin de lucru, urmând să fie create câteva sute de noi locuri de muncă, iar judeţul să încaseze taxe şi impozite în valoare de câteva zeci de milioane euro.

Totul se datorează faptului că trei proiecte ale Consiliului Judeţean, pentru construirea centurilor ocolitoare Aleşd Sud-Aleşd Nord şi Beiuş-Lunca-Ştei-Vaşcău, precum şi pentru modernizarea şi extinderea Aeroportului Oradea, au fost aprobate spre finanţare de către Comisia Europeană, astfel încât în judeţ volumul investiţiilor va depăşi 220 milioane euro, bani proveniţi din fonduri nerambursabile.

A durat, dar a meritat

În prima sa conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Bihor după câştigarea alegerilor de către USL, preşedintele filialei şi al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a anunţat că, după opt ani de repetate demersuri pe care le-a făcut în acest sens, se vor construi două şosele de centură pe care le-a promovat încă din anul 2005, când încă era senator în Parlamentul României.

Este vorba despre centura Aleşd Sud-Aleşd Nord, despre care Popa s-a declarat mâhnit că deşi a făcut lobby de ani întregi, "după 2008, când PNL a pierdut guvernarea, proiectul a fost pus într-un sertar bine încuiat, până anul trecut, să nu dea nimeni de el".

Prezentând şi documentele care atestă aprobarea finanţării viitoarei investiţii de către Comisia Europeană, Cornel Popa a dat şi câteva detalii tehnice, precizând că această şosea va fi construită pe două tronsoane, Aleşd Sud - de 9,143 kilometri, şi Aleşd Nord - de 7,695 km, costul estimat al lucrării fiind de 265,819 milioane lei fără TVA, adică echivalentul a 74,89 milioane euro. Lucrarea, a mai spus Popa, va include şi un pod de 110 metri peste barajul de la Lugaş.

Partea dătătoare de optimism este că licitaţia pentru construirea centurii a fost deja lansată cu aprobarea Autorităţii de Management din Ministerul Transporturilor, de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, depunerea ofertelor de către constructori putând fi făcută până la 20 iunie, ora 11, iar deschiderea ofertelor fiind programată pentru ora 13, în aceeaşi zi.

Pe de altă parte, mai mult timp, până în 17 iulie la ora 10.59, pot depune oferte companiile interesate să construiască şoseaua de centură Beiuş-Lunca-Ştei-Vaşcău, iar deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, la ora 13.

Investiţia aceasta presupune costuri estimate de 416,901 milioane lei fătă TVA, adică echivalentul a 117,4 milioane euro. "Centura aceasta va porni de la intrarea în Beiuş, de lângă locul numit La Ciungi, continuând până la podul din Tărcaia şi apoi pe lângă toate localităţile până la Lunca, iar apoi pe lângă Ştei şi Vaşcău", a specificat Cornel Popa.
"Aceste lucrări, fiind aprobate şi finanţate cu fonduri europene, nu vor mai depinde de capriciilor miniştrilor Transporturilor care vor urma pe posturi", a mai precizat preşedintele PNL Bihor.

De altfel, Cornel Popa a povestit că din 2005 tot "bate" coridoarele Ministerului Transporturilor pentru a promova aceste proiecte, "îngheţate" în perioada 2008-2012. "Când ajungeam pe la Minister, mă îngrijeam să fie puse investiţiile de pe lista Ministerului de pe poziţia a 28-a pe locul 3. Abia mă întorceam acasă în Bihor că iar erau puse la coada listei", a spus Popa.

Termenele de finalizare a ambelor şosele sunt, conform caietelor de sarcini, de 48 de luni de la preluarea amplasamentului de către firmele care vor câştiga licitaţiile organizate de CNADNR.

Aeroport Internaţional

O veste bună priveşte şi soarta Aeroportului din Oradea, pentru care a fost depus la Autoritatea de Management a Ministerului Transporturilor un proiect de modernizare şi extindere a infrastructurii încă din mandatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, aprobat "în principiu" (adică fără finanţare) anul trecut, când banii au fost ddirecţionaţi spre aeroporturile din Constanţa şi Suceava.

Popa a relatat cum, încă de la instalarea în funcţie, a făcut demersuri pe lângă conducerea Ministerului ca, în condiţiile în care fondurile europene pentru infrastructura aeroportuară au fost epuizate, să se transfere cele necheltuite pentru infrastructura feroviară. Acest lucru s-a întâmplat, datorită eforturilor orădenilor din Minister - Marcel Boloş şi Valentin Trifan - abia acum, astfel încât pe 27 mai Comisia Europeană a aprobat şi alocarea a circa 18 milioane euro pentru Aeroportul din Oradea.

Proiectul de modernizare şi extindere a infrastructurii acestuia presupune refacerea completă a fundaţiei pistei pentru mărirea portanţei (astfel încât să poată decola şi ateriza şi aeronave grele, cu capacitate de peste 70 de locuri), lărgirea şi lungirea pistei (de la 1.800 metri la 2.200 metri), construirea unor noi platforme de îmbarcare-debarcare şi de garare a avioanelor, precum şi alte facilităţi, cum este realizarea unui nou sistem de balizaj luminos.

Termenul limită pentru finalizarea investiţiei este unul fix, şi anume 31 decembrie 2015.

O altă veste foarte bună este că, în paralel, Consiliul Judeţean Bihor a primit de la Comisia Europeană şi aprobarea subvenţionării preţului biletelor de călătorie, ceea ce înseamnă primul pas pentru venirea la Oradea a unor companii aeriene care să asigure curse externe. Deocamdată, a spus Cornel Popa, conform discuţiilor cu oamenii de afaceri, principalii beneficiari ai deschiderii Aeroportului din Oradea ca Aeroport Internaţional, în calcul sunt trei destinaţii, spre Germania, Italia şi Spania.

În ce priveşte subvenţiile aprobate de Comisia Europeană, acestea sunt cele mai mari aprobate vreodată pentru un aeroport din România, astfel că Aeroportul Oradea va fi cel mai atractiv. "Vă pot spune deja, pentru că oricum cifrele vor fi date publicităţii şi de Comisia Europeană şi de Ministerul Transporturilor, că subvenţiile au fost aprobate pentru o perioadă de 5 ani cu obligarea companiilor aeriene să menţină cursele externe cel puţin încă alţi 5 ani după încetarea subvenţiilor. În primul an, un bilet de călătorie va fi subvenţionat cu 20 euro, în al doilea cu 19 euro, în al treilea cu 18 euro, în al patrulea cu 17 euro, iar în al cincilea cu 16 euro", a spus Cornel Popa.

Preşedintele CJ Bihor a mai precizat că de câteva luni, în paralel cu demersurile făcute pe lângă Consiliul Concurenţei, şi de acest organism de la Bucureşti către Comisia Europeană, colaboratorii săi de la cabinetul CJ au contactat deja mai multe companii aeriene din Europa, şase din acestea declarându-şi deja interesul pentru a efectua cursele externe de la Oradea.

Popa a precizat că modernizarea şi extinderea infrastructurii Aeroportului din Oradea va fi făcută "sub trafic", pentru că - potrivit caietului de sarcini - se va lucra pe bucăţi, urmând ca pista să fie închisă doar pentru o perioadă de trei luni.

Ca urmare, a precizat Popa, într-o primă fază, cursele externe vor fi asigurate cu aeronave de până la 70 de locuri, primul impediment ce trebuie depăşit fiind însă înfiinţarea unei staţii de carburanţi care să asigure autonomia avioanelor pe distanţe mai mari de 1.000 km.

Răspuns lui Ghilea

Întrebat de jurnalişti cum răspunde ironiilor făcute pe seama sa, ca "tătic al Autostrăzii Transilvania", de către şeful PDL Bihor, senatorul Gavrilă Ghilea, preşedintele PNL Bihor, care în 2002 a insistat şi pentru construirea unei asemenea şosele care să lege Oradea de Bucureşti, a declarat că în pofida criticilor va încerca şi pe viitor să deblocheze situaţia acesteia, chiar dacă Ministerul Marilor Proiecte a reziliat contractul cu Bechtel.

"Eu regret enorm că ani întregi nu s-a făcut mare lucru, dar - fraţilor - în politică nu poţi să deschizi şi să lupţi pe foarte multe fronturi deodată. Adevărul e că toate guvernele de până acum, subliniez, toate, n-au fost interesate de autostrăzi decât de la Bucureşti la mare şi de la Bucureşti la munte. Până în 2008 eu am adus pentru Autostradă peste 70 de milioane de euro, şi dacă am fi fost votaţi în continuare acum era gata tronsonul de la Borş până la potecuţa lui Boc. Aşa că, fără să vreau neapărat să răspund bolovănişurilor unora, i-aş sfătui pe senatorii dubli (n.r. - aluzie la faptul că Ghilea a intrat în Parlament abia la ultima redistribuire a voturilor), care nu au făcut nimic când au fost pe alte funcţii, le spun încă o dată că în tribune toţi sunt golgheteri, dar când le dai mingea nu ştiu ce să facă cu ea".

Şi cu privire la DN 76 Oradea-Beiuş-Deva, pentru care vicepremierul Liviu Dragnea şi preşedintele PSD Bihor Ioan Mang au promis că va începe reabilitarea "după Paşti", Cornel Popa l-a persiflat pe Ghilea, care îl criticase şi îl învinovăţise că lucrările nu au demarat.

"Deşi DN 76 nu este în jurisdicţia Consiliului Judeţean. Le zic parlamentarilor de dublură că nu au făcut nimic ei înşişi (n.r. - aluzie la faptul că Guvernul PDL a blocat încă din 2008 fondurile contractate de la Banca Europeană de Investiţii de către Guvernul Tăriceanu pentru modernizarea acestei şosele). Le spun unor asemenea parlamentari de lux să nu mă mai bârfească, ci să rupă şi ei uşile la ministere pe la Bucureşti, cum am făcut eu", a încheiat Cornel Popa.

Ţara arde, Consiliul Judeţean umblă după avioane. Şi bine face! Citeşte comentariul lui Bihorel pe blogul www.bihorel.ro!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
Pe.Na.Li de BIHOR
POPA CORNEL si hotii lui de la ARR si de la ITRSV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Iunie 2013, 22:59 de P.S.D-BEIUS
BANII INAPOI ! NOI V-AM FACUT !
CENZURAT
Postat 09 Iunie 2013, 14:56 de Sfetnic
multa m..e
Dar voturile taranilor din tata binsului ti lle-au dat prostalaii nu-i asa?
Postat 09 Iunie 2013, 09:28 de gica
drum oradea-stei
Si cu drumul catre Stei cum ramane Domnule Popa??? parca era vorba ca o sa-l reparati??? cand? ??????????????????????????????????/
Postat 08 Iunie 2013, 04:13 de dia
sa speram
Ca oradean utilizator de transport aerian international cred ca orice pas facut pentru acesta este bine venit. Pot sa apreciez pe aceea care lupta pentru aceasta si voi felicita pe aceea care reusesc.
Postat 07 Iunie 2013, 20:36 de nicu
Bodea se semnează <anticomunistul>
De parcă ar fi văzut vreodată carnetul roşu, de partid evident, al mentorului său Popa Prostu !?!
Postat 07 Iunie 2013, 19:30 de Carp III
Bravo !!!
Si de unde o sa aiba judetul 5 milioane euro pentru cofinantarea locala din contractul de finantare ??? Din bugetul care acopera salariile personalului si ceva bani de mers cu masinile de acasa la sediu si inapoi pentru Popa, Kiss si Mang ?
Postat 07 Iunie 2013, 19:27 de Blow
Aeroportul
Cei 18 milioane de euro au fost alocati de la bun inceput aeroportului din Oradea.Problema era ca nu sunt de ajuns pentru ceea ce se doreste a se realiza acolo.Bine ca se misca treaba la aeroport si vom vea curse.
Postat 07 Iunie 2013, 17:26 de Boom
parerea mea
Daca si numai DACA, autostrada Transilvania se va face, printr-o minune, chiar si peste 5 ani, centur alejdului nu se mai justifica, deoarece 90%di traficul greu va fi preluat de autostrada. dar asta numai daca.........Cat priveste centura Beius - Stei, aceasta va fi utila, dar mai intai cred ca trebuie facut drumul de la Oradea pana la Beius. Ce masini grele o sa mai circule spre beius, daca drumul o sa fie pulbere, ca sa necesite centura???
Postat 07 Iunie 2013, 15:59 de pap
@crap
Ai tinut tu lumanarea, de stii asa de bine?
Postat 07 Iunie 2013, 12:56 de anticomunistul
Lenea
Oameni buni , voi nu sunteti cu toti boii acasa. Nu sunt nici fan PNL si nici PDL insa daca in loc sa va bateti joc si sa comentati fiecare politician si articol de presa v-ati intreba "eu cum particip la imbunatatirea situatiei in zona mea?" ar fi un punct de inceput bun. E bine daca voi dati spaga la doctor daca e in interesul vostru , e bine daca oferi o atentie la nush ce institutie daca e in avantajul vostru s.a.md. E de jos in sus mege tavalugul si apoi de sus in jos. Noi alegem politicieni pentru o galeata , un pachet de chibrituri sau 3 mici si o bere. Ce alegem,aia avem .
Postat 07 Iunie 2013, 11:26 de Nenea
Popa Prostu mincinosul !?!
Când a iniţiat ăsta ceva cu adevărat, în afară de a fura ideile altora ? Atunci când era senator, pleca luni dimineaţa la Parlament şi se întorcea cu cursa aeriană de seară, sau atunci când bătea cărţile cu hoverii, ori în momentele în care i-o trăgea lui Lucica pe canapeaua biroului, păzit de Bodea, actualul iniţiator de trăznăi care, întretimp încălzea cafelele şi răcea spriţul. .
Postat 07 Iunie 2013, 11:04 de Carp III
MINCIUNI
MINCIUNI !.........................................pana cind d-le POPA?
Postat 07 Iunie 2013, 08:29 de BH
prea multa ciuma politica !!
nu putem construi ceva cu criminalii si pe mizerie, nu putem !!!! vom agoniza si urmatorii 20 de ani asa, e prea multa boala , prea multa ciuma politica !! daca nu stim sa separam graul de neghina, murim , dara da si poate , ce e asa de complicat ? deja se face dreptate ochi pentru ochii, dinte pentru dinte, OMUL nu mai asteapta, nici nu o recunoastea ca exista :))) dreaptatea justitiei !!! suntem in faza finala , nu in revenire. LUATI va adio curand de la politica !
Postat 07 Iunie 2013, 08:03 de prea multa ciuma pol
BANI PENTRU CLIENTELA POLITICA !
Sa ne bucuram daca banii astia ,,aprobati '' vor veni !?. Nu ,va grabiti .Ei nu sunt pentru noi ,ci pentru clientela politica a lui POPA CORNEL .Care sa ia lucrarile ,sa le praduiasca si noi sa vedem ce vedem azi . Lucrari finantate din bani europeni facute in batjocora ,oprite de la plata !?(banii se aproba ,dar nu se dau ci se deconteaza cand lucrarea este gata ).In afara de spaga ,care se plateste in avans ,restul ramane la receptia lucrarii !? Asa ca sa nu ne bucuram ca in acest mandat se va mai intampla ceva .Si va veni un alt POPA CORNEL peste 3 ani care iara ne va aburii cu ,,vesti'' iar noi iar il vom vota .Si tot asa pana la ,asta nu mai stiu sa spun !!?
Postat 07 Iunie 2013, 08:02 de CONTRIBUABIL
http://www.senat.ro/FisaSenator.aspx?ParlamentarID=299511aa-4e61-41b5-9fe6-e61cf0d06936
Cornel POPA Parlamentar ales in colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.05 Bihor, în data de 30.11.2008 validat la data de 19.12.2008 prin Hotarârea Senatului 68/2008Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii - Membru, de la data de 19.12.2008 până la data de 7.4.2010 Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială - Membru, de la data de 8.3.2010 până la data de 29.6.2012
Postat 07 Iunie 2013, 07:59 de POPA CORNEL
dj les - ucuris
Dar de drumul judetean Les-Ucuris ce ne puteti spune d-le Popa? La acel drum care se afla in subordinea CJ (al carui SEF sunteti), s-a inceput reparatia acum 2-3 ani, s-a executat aproximativ jumatate si s-au sistat lucrarile. Acum drumul drumul pe care nu s-au facut reparatii arata groaznic, dar partea proasta e ca se distruge si portiunea noua deoarece nu s-a turnat stratul de uzura.Pacat de banii cheltuiti pe aceasta portiune deoarece v-a trebui refacuta.
Postat 06 Iunie 2013, 23:42 de sgr
800.000 de crescători de vaci riscă să dispară
800.000 de crescători de vaci riscă să dispară Potrivit unei alte directive europene, începând din 2015, cota la laptele de vacă (cantitatea maximă pe care o poate comercializa anual o ţară, stabilită de CE) va dispărea. Este o măsură de liberalizare, necesară pentru a elimina una dintre piedicile puse de reglementările UE în calea creşterii producţiei, dar România este una dintre ţările care se opune. Secretarul de stat de la MADR, Achim Irimescu, a declarat: „Germania şi Franţa se opun categoric prelungirii cotelor de lapte după 2015, pentru că au nevoie să umple piaţa europeană cu laptele lor. Acum, dacă produci peste cotă, Comisia te penalizează. Noi nici măcar nu am atins cota. Cel mai mult am realizat într-un an 75%“. Conform secretarului de stat, România a solicitat prelungirea până în 2020. „Nu am obţinut-o şi ne aşteaptă o situaţie dramatică. Dacă dispare cota, din 2015 vine laptele din alte state membre şi pe fermierii cu două-trei vaci îi omoară. Nu o să alerge Danone cu camionul să ia câte 10 litri de la unul şi de la altul. Sunt vreo 800.000 de crescători cu două-trei vaci în situaţia asta. Aceştia au cele mai mari şanse să dispară, pentru că nu vor putea face faţă concurenţei“, a explicat Irimescu.
Postat 06 Iunie 2013, 22:17 de D-zeu sa ne apere!
220 mil
aeroportul se va moderniza. totul e sa nu mai intampine piedici locale, gen udmr. la fel au facut udmr-istii si in Felix.
Postat 06 Iunie 2013, 22:11 de titus
O VESTE DE 220 DE EURO CAT O MINCIUNA
O veste de ,,aprobare" de 220 milioane de euro este la fel cat o minciuna de 220 milioane de euro . Aprobari au mai fost ,cu banii e mai greu .Am mintit ,mint si voi minti ca doar nu ma doare gura sa anunt vesti despre verzi si uscate .Daca voi tot le credeti !Minciuna este numele tau POPA CORNEL ! Stop odata !Ce d...u !
Postat 06 Iunie 2013, 21:43 de PESIMIST
Ma bucur
Ma bucur de veste dar nu cred pana nu vad utilajele pe pista. Sper sa fie adevarata faza vu aeroportul, SINGURL MOTIV PENTRU CARE AM VOTAT USL. Daca nu esti pe felie cu cei de la Bucuresti, degeaba mai faci politica!
Postat 06 Iunie 2013, 21:12 de cetatean
Spor la treaba !
Oradea si Bihorul are nevoie de un aeroport international. Udemeristii au blocat ani in sir acest lucru. Pe langa cetatenii din bihor si zonele limitrofe care calatoresc in si din strainatate, este un factor decisiv si in dezvoltarea economica a zonei (investitorii au nevoie de un astfel de aeroport, nu sa mearga pana la budapesta sau Timisoara). Pt oricine, time si money!
Postat 06 Iunie 2013, 20:37 de air
@oradean
Aradul are doar o singura cursa, spre Bergamo, si nici macar nu e zilnica. Toti bihorenii si cei din zonele limitrofe vor alege Oradea, pentru ca nu o sa mergi la Cluj sau Timisoara daca ai aeroportul aici. Sibiul Tragu Muresul si Clujul sunt mult mai aproape unul de altul, si pentru aia merg bine toate 3. Mai terminati odata cu vaicarelile si cu complexele fata de orasele din jur. Ce atata complexare fata de Cluj, de parca ar fi buricul pamantului acolo, si Oradea poate, dar trebuie sa privim si noi orasul nostru in alt mod.
Postat 06 Iunie 2013, 18:22 de tot oradean
POPA CIORDEL SI HOTII ....
POPA CIORDEL si ,,HOTII’’ vrea sa ne ia mintea la ,,TOTII’’. popa cornel si hotii lui de paduri sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu HOTII DE LEMNE DE LA DOBRESTI nu numai cu HOTII DE LA ARR.BRAVO 1
Postat 06 Iunie 2013, 17:52 de OBSERVATOR
Sanse zero pt.Aeroportul Oradea
Suma alocata pt. Aeroportul Oradea este extrem de mica adica 18 milioane Eu. fata de 210 milioane Eu. alocate pentru centura Alesdului si Beiusului. Oricum reprezinta o frectie la un picior de lemn, aeroportul oradean ne avand nicio sansa sa devina ceva important in zona avand in vedere ca Taromul este falimentar iar un investitor privat nu risca o investitie serioasa deoarece in jur ezista deja aeroporturi internationale la Cluj, Timisoara, Arad, Debrecen, Budapasta.
Postat 06 Iunie 2013, 17:12 de Oradean
Doar 5 % comision ???
75 mil euro centura Alesdului, plus 117 mil eoro centura Beiusului, plus 18 mil. euro aeroportul Oradea fac exact 210 mil .eu. Diferenta pana la 220 eu este de 10 mil. eu. care au disparut foarte repede si care probabil reprezinta comisionul de pornire.
Postat 06 Iunie 2013, 17:03 de Bula
PONTA pe langa cum arata un PENSIONAR cu o penise de 400 lei, ce suntem ORBI !!!
VINE 2014 ce face POLITICUL cu ROMANIA , o salveaza sau din contra o BATJOCORESTE cu doua tabere : COMUNISMUL intretinut si PRIVATUL ? UNII platesc responsabil , unii se viseza in colectivitate si isi fac PARTE din ce altii MUNCESC !!! CE FACEMMMM ? FURAM toti sa ne simtim OK ? HOTARATI va , nu va prefaceti ca nu VEDETI !! nu vedeti ca TV rad de prostia pe care romanii o tolereaza de decenii, nu vedeti ca suntem bataia de joc a celor care stiu FURA si NECONDAMNATI !! VOI nu vedeti EVENIMENTE care nu FISCALIZEAZA nimic !! NU vedeti cum arata PONTA pe langa cum arata un PENSIONAR cu o penise de 400 lei, ce suntem ORBI !!! nu vreti sa PROTESTAM dar nu primiti GRATIS MICI, BERE sau bani in PARTID, protestam in cauza CIVILA si DEMOCRATICA !!! va place ca medicii isi duc sacosele pline acasa, si isi numara banii la NEGRU ?
Postat 06 Iunie 2013, 14:55 de DEMOCRATIE
nea ciordele, iti creste nasul daca minti !
Si cum ajunge prostimea din Oradea la centura Steiului, cu elicopterul ? Ca mataluta ti-e usor, ii suni pe chimistii din cacaceni, bunii matale stapani si ti-l trimit pe victoras cu cariciopteru sa te treaca dealu'... Si mai termina cu minciunile cu bunul tariceanu si boc cel rau ! Adusese mai an popa tarlea bani pt. drumul Oradea-Beius si cum a venit pontone cum a blocat tot, zicand ca foamea uslamistilor e mare-mare, dupa atata opozitie. Sa-ti aduc aminte ce scria presa in urma cu un an : ,,Ponta a blocat Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) pentru 2012 şi 2013, economiile realizate – circa un miliard de lei în 2012, 3,6 miliarde in total – urmând să fie folosite pentru cofinanţarea fondurilor europene." Numai ca s-a ales praful de PNDI, de cofinantarea fondurilor europene, iar banii ia-i de unde nu-s ! Bine ca uslamistii au bani de majorat pensiile ciracilor lui dogaru, aia care urlau beti in Piata Universitatii, doar-doar pica guvernul boc. Asa ca nea ciordele, nu ne crede pe toti idioti si fara tinere de minte ! Totusi, v-au votat DOAR 4,5 mil si pana la 19-20, cati vom mai fi, mai este !
Postat 06 Iunie 2013, 14:46 de bh
ce facem ?
VINE 2014 ce face POLITICUL cu ROMANIA , o salveaza sau din contra o BATJOCORESTE cu doua tabere : COMUNISMUL intretinut si PRIVATUL ? UNII platesc responsabil , unii se viseza in colectivitate si isi fac PARTE din ce altii MUNCESC !!! CE FACEMMMM ? FURAM toti sa ne simtim OK ? HOTARATI va , nu va prefaceti ca nu VEDETI :))).
Postat 06 Iunie 2013, 14:23 de jalnic am ajuns
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON