URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2013, 19:25

Cornel Popa: Premierul ar putea veni luna viitoare la Oradea ca să culeagă laurii pentru modernizarea Aeroportului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, s-a declarat optimist, vineri, în ultima conferinţă de presă din acest an, cu privire la rezolvarea unei "restanţe" din mandatul predecesorului său, Radu Ţîrle, afirmând că există şanse reale pentru semnarea contractului de finanţare a proiectului de extindere şi modernizare a infrastructurii Aeroportului chiar luna viitoare.

"Proiectul este în analiză la Comisia Europeană şi avem semnale pozitive că undeva la mijlocul lunii ianuarie se va semna contractul de finanţare", a spus Popa.

Acesta a adăugat că evenimentul ar putea avea loc în prezenţa premierului Victor Ponta, care ar veni la Oradea tocmai în acest scop: "Probabil semnarea se va face în prezenţa primului-ministru".

Proiectul de modernizare a infrastructurii Aeroportului prevede între altele extinderea pistei în lungime şi lăţime, reabilitarea şi modernizarea platformelor şi a sistemului de balizaj, fiind aprobat încă în 2011 de autoritatea de management de pe lângă Ministerul Transporturilor, fără însă ca finanţarea efectivă să fie acordată, deoarece Guvernul de atunci preferând să finanţeze lucrările la alte trei aeroporturi din ţară.

Proiectul are o valoare de peste 130 milioane lei, din care 85% din fonduri europene, 13% din bugetul de stat şi 2% din bugetul judeţului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Si daca nu vine !?
Si daca nu vine !? Sa moara mincinosu !? Sau a zis doar ,,ar putea '' veni !?
Postat 27 Decembrie 2013, 10:50 de rautacios
CORAS SI PETI !?
Prostii de CORAS si PETI pe unul la pui sef pe spaga la paduri iar pe celalat sef pe saga de la licentele de transport dupa primul ,,sprit'' se lauda ca le tii spatelele si le esti in degetul cel mic !? . Poate tu ai o alta parere si da ca o ai cu adevarat termina cu gunoaiele astea santajiste ca vin vremuri grele pentru toit . Apropo ,gunoiul de la ARR si-a cumparat masina noua de 80..000 eur numai la un an de ca l-ai detasat prin interventia ta la ARR -Bihor !?.Chiar asta meritam noi romanii din Bihor care te-am votat sa scapam de BASESCU !?
Postat 22 Decembrie 2013, 23:47 de FOST AMIC !
Vai s-amar
Toti politicienii si guvernele care s-au perindat prin tara asta amarata si vanduta pe nimic strainilor, nu au facut mai nimik pentru oamenii de rand decat ca i-au saracit de la an la an tot mai mult. Drumurile judetene sunt in mare parte deplorabile, podul Densusianu sta abandonat de 3-4 ani imediat fara ca Bolovan sau Popica, Tarlica si Kiss-oiu sa fi facut ceva pentru o schimbare in bine pentru oras. S-au luat comisioanele grase si s-au acuzat unii pe altii de incompetenta. Cat despre Ponta, un alt papagal care vine sase laude ca cate face el pentru Bihor, vai de preputul lui daca il are, daca nu sa vina la mine caci eu sunt doctorita si fac circumcizii pe banda rulanta, ca sa o aiba si el belita ca orice barbat adevarat care trebuie sa o aiba belita de tooot, pt. ca un penis sanatos este un penis belit, capul trebuie sa fie mereu vizibil si expus, eu mi-am obligat si iubitul meu sa-si faca circuncizie ca altfel i-am spus ca el nu este barbat si imi este greata sa fac dragoste cu el daca nu isi taie pielea aceea de preput. Ca orice tanara la 28 de ani am si eu pretentii de la partener. Si in plus ca experta cunoscatoare stiu f bine ca un barbat care o are belita de tooot rezista mai mult si este sanatate.
Postat 22 Decembrie 2013, 18:43 de Sorana 28
frustratule
ddde ce nu te adresezi organelor competenpte fraiere de asa zis tepuit de Peti si tot faci pe victima eud stiind ca tu lai tepuit pe el tu fraiere din anturajul infect a lui Degau Mai aveti putina vreme si veti da socoteala pt toate abuzurile facute de cand nu este consiliu veti raspunde pt fiecare banut cheltuit fiti siguri sleata de hoti ce sunteti
Postat 22 Decembrie 2013, 12:58 de buntestean
@emil
AIRCRAFT nu sunt eu! Am postat de mai multe ori (intre timp au fost sterse postarile), din cauza ca nu mi-au aparut postarile. In fine, nu cred ca aducem ceva pozitiv, prin faptul ca ne consideram cei mai varza, sau cei mai prosti, ma enerveaza doar postarile scrise aiurea. Pana la urma sunt universitati, mai proaste ca a noastra (Aradul cel mai elocvent), iar universitatile din Timisoara si Cluj (ultima a cam pierdut in 5 ani aproape un sfert dintre studenti), au si ele hibele lor destule. Macar sa imbunatatim ce avem, incepand cu universitatea, aeroportul, infrastructura in judet etc. Eu imi doresc sa avem un oras competitiv, nu unul mort, in care sa nu ai nici un viitor. In acest moment avem doar cursele de TAROM, care au ATR, din cauza pistei, pentru ca sunt companii interesate sa opereze de aici, dar pista e varza, si e riscant sa aterizezi cu un Boeing.
Postat 22 Decembrie 2013, 09:21 de ANA
Saraca de tine
Saraca de tine, Ana - Aircraft - Diablo sau cum te mai semnezi. Sper ca ai deoar mai multe nume nu si mai multe personalitati. Mi s-a mai zis in multe feluri dar sa fiu acuzat ca sunt ungur - inca nu. Hai ca ii buna. Am ras mai tare ca la un banc cu Alinuta. Daca te intreaba cineva orasul ramane in urma cu dezvoltarea din trei motive: invatamantul superior e varza: nu poti angaja la o multinationala loazele care termina la universitatea din Oradea decat pe post de lucrator la banda, mediul de afaceri din Oradea si mentalitatea omului de rand din Bihor in general e printre cele mai neserioase si fara cuvant din Romania - aici o sa ma injurati toti, dar asta e; trei: politicul a avut partea lui de vina: PNL, PDL, UDMR, PSD. Sa ii amintim doar pe Tarle si Kiss, oameni mici ajunsi in functii mult prea inalte si mai nou Bolojan zero barat. Avantaje suntem aproape de granita, in vest, pe drumul dintre Cluj si occident, avem un potential imens in turism si agricultura. In legatura cu aeroportul: sa aiba in primul rand companiile ce transporta si vom avea curse si la Oradea (de exemplu cand vom avea turism), deocamdata aeroportul este folosit de parlamentarii de Bihor care vin cu Taromul.
Postat 22 Decembrie 2013, 07:33 de emil
@emil(Hall)
Plus ca pe langa investitori, omul de rand din Bihor, trebuie sa se deplaseze la distante mari (la fel, cheltuiala in plus si timp) pt a ajunge la un aeroport international, magarule !
Postat 21 Decembrie 2013, 19:01 de Aircraft
@emil(Hall)
Bai, cretinule,, tu esti kaboou-iudemeristu'.... din cauza voastra a celor care ati blocat dezvoltarea Aeroportului Oradea, nu avem investitori de calibru in zona. Oricare mare investitor se uita in primul rand la cum se poate deplasa mai repede in diferite locatii. Pt acesti oameni "Time is money" ! Gunoaielor,, din cauza voastra si a faptului ca ati incercat sa creati avantaje pt hungurica in dauna noastra, orasul a ramas in urma cu dezvoltarea. Investitorii sau dus la Timisoara sau Cluj, acolo unde au avut posibilitatea sa se deplaseze cu avionul.
Postat 21 Decembrie 2013, 18:53 de Aircraft
@ana
Nu stiu cine semnalizeaza mai tare, Hall sau tu care ai postat un mesaj de 5 ori. Hall are dreptate, daca am avea infrastructura buna nu ne trebuie aeroport la scara blocului. Am facut cu avionul 2 ore jumate pana la Zaragosa si pana la Cluj am facut cu autobuzul 4.5 ore si cu trenul 6.5 ore (cu tot cu timpul pierdut prin gari si autogari a proasta ca nu aveam legaturi bune). Nu poti sa ai aeroport tot la 80-100 km la traficul anemic care e in Romania. Macar sa avem drumuri si legaturi bune.
Postat 21 Decembrie 2013, 12:08 de emil
Ba da prost esti...
Popica draga, poti tu moderniza aeroportul lui peste, daca nu il foloseste decat Tarom-ul. Laurii si panglici poti sa iti pui si tu la palarie da treaba nu prea faci. Si Bolojan la fel. De cand ati castigat alegerile si sunteti la guvernare nu ati facut nimic pentru Oradea. Doar muci. Unde sunt locurile de munca, unde e autostrada, unde e biblioteca, nu sunteti in stare sa reparati amaratul de pod de pe Densuseanu si e pe un drum national. Vai si amar. Faceti parcuri industriale si aeroporturi in care nu vine nimeni.
Postat 21 Decembrie 2013, 11:45 de emil
@Hall
Tu pe langa ca esti prost, mai si semnalizezi! Atunci e ce Aradul, Timisoara si Clujul au aeroport? Ca si ei ar putea merge la cel din Budapesta! Tu gandesti inainte sa scrii, sau doar scrii sa te afli in treaba?
Postat 21 Decembrie 2013, 11:16 de ANA
CAT TAM-TAM
faceti odata aeroportul domnilor , numai latrati atata si va laudati de cate ori aveti ocazia sau vin alegeri. sunt curios cand se va finaliza lucrarea ........si cati se vor mai bate cu pumnul in piept pana atunci ca au facut ei.
Postat 21 Decembrie 2013, 10:18 de tavi
TEPUIT DE PETI ALIN
Popa Cornel vezi ca omul tau PETI ALIN de la ARR si-a tras MASINA NOUA. Caldut la ARR ! Cand dupa nici un an de ,,lucru'' iti permiti asa ceva .!Iar banii nostrii cand nii da ?
Postat 21 Decembrie 2013, 10:06 de transportator
Bucura-te, ciordele !
O sa va potriviti : doi mincinosi, doi sarlatani... Dar nu-ti fa griji, nici tu, nici plagiatorul : veti fi alesi si in 2016 ! Tara asta e plina de dobitoci....peste 70% ! Are cine va vota !!!
Postat 21 Decembrie 2013, 10:06 de DlGoe
Nu avem lauri
Mi-a placut la nebunie cum s-au pregatit clujenii sa-l primeasca pe aeroportul lor. Poate reusim noi.
Postat 21 Decembrie 2013, 08:43 de Ion
Cornel Popa
Cornel Popa , acest munte de nesimtire si impostura ce se afla in spatele mizeriilor din politica bihoreana ,sustinut financiar si mediatic de"baietii veseli" si-a promovat toate neamurile in structurile de partid.
Postat 21 Decembrie 2013, 08:09 de gigi
La ce-i trebuie aeroport oradeanului?
Pana la aeroprotul de la Arad sunt 95 km, aeroportul Timisoara e la 185 km, iar pana la vesnicul aeroprot care e in ceata cam 5 luni din an de-i zice Cluj sunt 155 km. Niste curse regulate cu microbuze ar fi mai ieftine. Londra are aeroprot spre exemplu? Are Gatewick care-i mai mic pentru low-cost si faimosul Heatrow care e la ... 111 km de Picadilly Circus. Si nu s-a plans nimeni din capitala GB ca trebuie adus unul dintre aeroporturi la doi pasi de City, ca pleaca oamenii de afaceri. O singura treaba conteaza acolo, ca cei peste 100 km se fac, chiar si cu mijloacele de transport in comun, in cel mult 45-50 minute. Asa ca Romania e prea bogata pentru cat merita! Auzi tu confort, sa ai aeroport la 10 minute de casa si sa nici nu deranjeze traficul pe locuitorii de sub el!
Postat 20 Decembrie 2013, 21:41 de Hall
Lucrarile la Aeroportul Oradea nu sunt restante ramase de la cineva anume!
Timp de patru ani fara sase luni (2008-2012) PNL a condus judetul, avand presedinte si vicepresedinte, impreuna cu UDMR avand si acesta un vicepresedinte. Ca sa nu fie cum a vrut inainte PDL (2004-2008), liberalii si maghiarii din consiliul judetean au subminat efectiv adoptarea hotararilor de cofinantare si asumare a lucrarilor de modernizare ale aeroportului. In paralel, noul guvern USL din 2012 a suspendat posibilitatea finantarii pana cand le-a convenit si celor care conduc executivul la varf si la transporturi. Acum se dau mari si tari, si unii si altii (PNL si PSD), in conditiile in care lucrarea putea fi terminata inca in graficul din noiembrie 2012. Asa ca nu aduce anul ce o sa aduca ceasul, in sensul in care Ponta va taia odata cu panglica si preputul lui Popa, ca ultima victorie a PSD in fata PNL, din acest mandat. Preputul lui Ponta are calau pregatit deja, asa ca liberalii nu trebuie sa transpire inca de draci.
Postat 20 Decembrie 2013, 21:28 de Mind
BRAVO
POATE JUCATI SI O CRUCE IMPREUNA..ORICUM....JOCUL DINTRE DOI MINCIONOSI......POATE AL III - LEA CASTIGA....SPER CA BIHOREANUL....DESI...CORNEL POPA NU A AVUT NICIO CONTRIBUTIE LA AEROPORT
Postat 20 Decembrie 2013, 20:31 de alex
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON