URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2014, 12:20

Cornel Popa l-a tachinat pe Alexandru Kiss, "felicitându-l" că-i e interceptat telefonul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Reuniunea de joi a Consiliului Judeţean Bihor s-a încheiat, ca de obicei, în mai puţin de 20 de minute, chiar dacă pe ordinea de zi au fost două teme cu potenţial polemic, şi anume împărţirea către primăriile din judeţ a circa 4 milioane lei constând într-un procentaj de 20% din cotele defalcate pe TVA şi respectiv pe impozitul pe venit.

După ce, pentru prima oară, reprezentanţii PDL au luat loc alături de partenerii liberali din ACL, iar consilierii PSD s-au aşezat lângă aliaţii lor din UDMR, cele două proiecte de hotărâri au fost tranşate în câteva minute, votul dat de aleşii bihorenilor fiind unanim.

Sumele repartizate primăriilor sunt, însă, nesemnificative, cuprinse între 10.000 şi 55.000 lei, în mod echilibrat, cel puţin la prima vedere, fără părtinire în funcţie culoarea politică a primarilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 12 ani.

De asemenea, consilierii judeţeni au rectificat, pentru a cincea oară, bugetul judeţului pe anul în curs, au aprobat noi criterii pentru externalizarea unor centre ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi au luat decizii în privinţa unor bunuri de patrimoniu, fără mare valoare însă, din proprietatea judeţului.

Singura pată de culoare a şedinţei CJ de joi a dat-o un schimb de replici între preşedintele Cornel Popa şi vicepreşedintele Alexandru Kiss, ocazionat de discutarea unui proiect privind trecerea unui turn de antenă şi a unui teren aferent din domeniul public al judeţului şi administrarea CJ în domeniul public al statului şi administrarea UM 0731, adică a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Pentru că vicepreşedintele Alexandru Kiss a mormăit că "nu ştiu de ce" comisia juridică, pe care o conduce, a avizat pozitiv proiectul, preşedintele Cornel Popa l-a îndemnat, ironic şi vesel în acelaşi timp, să fie mai convins de utilitatea lui, motivând că "şi dumneavoastră veţi beneficia de serviciile STS".

"Mulţumesc, mai bine nu", a răspuns Kiss, ca de Doamne fereşte, ceea ce l-a făcut pe Popa să continue, sugerând că oricum UDMR-istul e în atenţia serviciilor. "Aveţi informaţii?", l-a întrebat Kiss, Popa punctând concluziv că "am convingeri".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Foreign Policy Research Institute (FPRI)
Foreign Policy Research Institute, este vocea oficială în ceea ce priveşte politica externă a guvernului american.
Postat 24 Octombrie 2014, 18:27 de International Press
Foreign Policy Research Institute (FPRI – Institutul de Cercetări pe probleme de Politica Externă):
După ce în prima parte a studiului sunt tratate relaţiile economice ale Ungariei cu Rusia, în capitolul cu titlul “Ungaria Mare“, specialistul american subliniază că retorica politică a “Magnei Hungaria” (Nagy Magyarország), respectiv “Ungariei Mare”, a experimentat o renaştere după căderea Republicii Populare Ungare în 1989, la fel ca şi contestarea Tratatului de la Trianon. Fidesz-ului lui Viktor Orban a îmbrăţişat retorica prin “copilul” formaţiunii, “Legea statutului” maghiarilor din afara graniţelor (cu excepţia Austriei), adoptată în 2001, şi care “a reprezentat încă de la început o ameninţare la adresa securităţii statelor vecine“. De asemenea, Foreign Policy Research Institute, vocea oficială în ceea ce priveşte politica externă a guvernului american, a realizat studiul “Ungaria: merge în direcţia greşită?“, cu subtitlul lipsit de vreo nuanţă dubitativă (disponibil în versiunea PDF) “Ungaria “iliberală” a lui Viktor Orban priveşte spre Răsărit“, În cadrul acestui studiu, capitolul “Para-istorie în stil unguresc”, care tratează revizionismul maghiar, se deschide sub formă de motto cu un citat despre istorie şi mit al sociologului si filosoful francez Jean Baudrillard urmat de o fraza categorică a lui Bogdan Diaconu din manifestul “Ne-am săturat de Ungaria", apărut în luna iulie în cotidianul Adevărul, şi care întruneşte în prezent peste 65.000 de aprecieri ale abonaţilor reţelei de socializare Facebook. - “Ne-am săturat de Ungaria şi de complexele ei furibunde de mare fost imperiu imaginar.” Autorul acesteia este profesorul John R. Haines, un cadru executiv al organizaţiei ştiinţifice, specializat în intelligence, Rusia şi mişcările separatiste din proximitatea ei şi, de asemenea, co-fondator al unei companii private axate pe dezvoltarea tehnologiilor contrateroriste şi de detectare a materialelor nucleare. Analiza concisă şi chiar incisivă a forului american este cât se poate de “la zi” şi demonstrează atenţia pe care o acordă instituţiile speciale de peste ocean tendinţelor extremiste şi mişcărilor geopolitice, geoeconomice si geostrategice ale Ungariei, exprimate din tot mai vocal şi deschis, de apropiere faţă de Rusia. Profesorul Haines ne arată că referirea din subtitlul analizei la termenul “iliberal” îi aparţine prim ministrului ungar Viktor Orban şi este extras din discursul acestuia din 26 iulie 2014 de la Băile Tuşand.
Postat 24 Octombrie 2014, 18:07 de International Press
Apropo de Kiss, UDMR şi interceptările
Președintele Partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, spune că sancționarea a zece oficiali maghiari de către SUA ”reprezintă un avertisment foarte serios pentru cei care susțin politica extremistă și pro-rusă a Guvernului lui Viktor Orban”. Potrivit liderului PRU, UDMR este o formațiunile care colaborează strâns cu Viktor Orban și care îl ajută în promovarea ideilor revizioniste, autonomiste și iliberale". Bogdan Diaconu, propune ca UDMR să fie izolat politic în România așa cum e izolat Orban la nivel internațional, ”pentru că s-a dovedit o formațiune pusă în slujba derapajelor Budapestei”. Intr-o altă ordine de idei, Bogdan Diaconu a fost citat de cel mai important cel mai important institut american de geopolitică, Foreign Policy Research Institute (FPRI – Institutul de Cercetări pe probleme de Politica Externă), într-un amplu material cu privire la Ungaria lui Viktor Orban, publicat în luna septembrie. ...
Postat 24 Octombrie 2014, 09:10 de International Press
Center for Eurasian Strategic Intelligence, London.
"Serviciile speciale rusesti colaboreaza in prezent cu lideri maghiari in Romania si, profitand de particularitatea relatiilor etnice in regiune, incearca sa creeze probleme Bucurestiului din interior (...) Astazi Ungaria este unul din prietenii Kremlinului in Europa si dezvolta cooperarea cu Federatia Rusa in domeniul energiei nucleare si al proiectului South Stream, toate in ciuda situatiei din Ucraina\".
Postat 24 Octombrie 2014, 08:01 de info
Te supara adevarul, fraiere ! Are omul dreptate. ilici KGB, tokes, agentul ungariei si "evenimentele din dec. 1989
Revista CIA “Studies in Intelligence” despre lucrările reputatului istoric american Larry Watts “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi “Cei dintâi vor fi cei din urmă”, “Aliati incompatibili:Romania, Finlanda, Ungaria si al treilea reich”: Un studiu meticulos şi o istorie corectă, precisă, echilibrată și convingătoare. IN 1989 IN ROMANIA A FOST ORCHESTRATA DE CATRE \"PRIETENII\" VECINI, O LOVITURA DE STAT, CAREIA TREBUIA SA-I URMEZE DEZMEMBRAREA TARII ! "Stabilitatea in functii a cadrelor din serviciile maghiare antrenate de KGB SI GRU a fost foarte mare, inclusiv dupa anul 1990 .... Atunci când Ungariei i-a revenit şefia Comitetului NATO de contraspionaj a explodat un scandal internaţional pentru că şeful serviciului de contraspionaj maghiar – Serviciul de securitate naţională (NBH) – petrecuse şase ani şi jumătate la Academia KGB Dzerjinschi din Uniunea Sovietică. În acelaşi timp, directorul general al contraspionajului militar (Serviciul de securitate militară: KBH) şi ofiţeri responsabili cu arhivarea, atât de la KBH cât şi de la serviciul de informaţii externe (Serviciul de Informaţii: IH), erau absolvenţi ai academiei KGB\" ! //\"Ungaria a fost primul stat cu care Rusia a încheiat un tratat bilateral de ţară, în decembrie 1991, pregătit anterior la ambasada Ungariei de la Moscova. Moscova şi Budapesta au stabilit atunci relaţionarea oficială a disputelor etnico-teritoriale cu România, semnând în noiembrie 1992 o declaraţie comună de cooperare pentru Asigurarea Drepturilor Naţionale, Etnice, Religioase şi Lingvistice ale Minorităţilor, document desemnat de ambele părţi drept un punct de cotitură în relaţiile ruso-maghiare. Liderii postcomunişti din Ungaria au susţinut cu insistenţă autonomia teritorială a maghiarilor din Transilvania, reminiscenţă a campaniei revizioniste de decenii, lansată de Budapesta după primul război mondial. Într-adevăr, cei doi care, în 1987, au întemeiat ceea ce urma să devină primul partid conducător al Ungariei post-comuniste – Forumul Democratic Maghiar – au fost Sandor Csoori, preşedinte al Federaţiei Mondiale a Maghiarilor, înfiinţată în 1927 pentru a forţa pretenţii teritoriale, şi un proeminent iredentist, Istvan Czurka\".
Postat 24 Octombrie 2014, 06:36 de @io
io
@Safeguard Si despre Iliescu ce zici? Agentul lui KGB? @23 oct 2014 Vai de capul tau. Nu numai ca esti prost dar esti si un sovin de nemaipomenit. Unde e moderatorul? Ce faci baiatule?
Postat 24 Octombrie 2014, 04:55 de io
@IPod
Despre filiera ungureasca, provenienta banilor udemeristilor(cel putin a unei parti din ei) etc, ne poate spune mai multe Tokes Laszlo, agent al Ungariei(dovedit cu acte).
Postat 24 Octombrie 2014, 02:41 de Safeguard
Kiss este urmarit si de Mang.
Ati vazut ca Mang nu face nici o miscare daca nu e si Kiss prezent ? Pana la urma Mang va fugi cu Kiss. Poftim ? Mang e insurat ? Mda. Parca nu s-au mai vazut cazuri... Unde vor fugi ? Vor fugi undeva, departe de gura presei, de lumea care vorbeste tot despre ei. Departe de lumea rea care nu-i intelege. Au cam doua obtiuni... Jilava sau Poarta Alba. Bineinteles, caratorii de valiza ai tartorului udemeristilor, Cseke Attila si Szabo Odon, vor tine si ei aproape. Sa nu o uitam insa nici pe Biro Rozalia, protejata lui Kiss si cine mai stie a cati... Va intrebati ce va face in acest timp Cornel Popa ? Ei bine, Cornel Popa, va tine in continuare conferinte de presa stiintifice pe tema bosonului Higgs-"Particula lui Dumnezeu", si pe cea a jocului de cruce sub influenta palincii de Bihor. Radem, glumim dar primii au bagat la buzunar vreo cateva milioane de euro din te miri ce, in vreme ce Cornel Popa cel adancit in studiul jocului de cruce si al spartului semintelor pe stadion a facut si el ce a putut in special la chermezele organizate dupa manifestarile cultural-stiintifice incheiate odata cu ultimul fluier al arbitrului de centru. Ati inteles. Omul face cea mai buna reclama brand-ului local, "Palinca de Bihor".
Postat 24 Octombrie 2014, 01:14 de IPod
Nu doar Kiss este ascultat si urmarit
Si slugile coruptilor si ai separatismului unguresc, din presa, sunt urmarite. Coruptia si separatismul unguresc merg mana-n mana.
Postat 23 Octombrie 2014, 22:53 de 23 oct 2014
Nu doar Kiss e ascultat si urmarit
Toti udemeristii si desigur Tokes cu echipa lui sunt urmariti. Retrocedarile ilegale din Transilvania au fost facute cu ajutorul unor magistrati corupti si orchestrate de revizionismul unguresc,colaborator apropiat al separatismului rusesc. Indivizii acestia si colaborationistii lor, instigatorii la separatism si incalcarea legii si ordinii publice sunt urmariti si ascultati atat de serviciile romane cat si de serviciile NATO.
Postat 23 Octombrie 2014, 22:40 de 23 oct 2014
Toti sunteti in atentia SRI si DNA ciocoilor !!!
Unul nu scapa dintre voi, cei care va lafaiti pe bani publici !!!
Postat 23 Octombrie 2014, 21:03 de WinDos
@corneluş
Mă tem că îţ mere tăţi cu aceiaşi dubă măi Cornel. Şi aşea sînteţi hoaveri mari şi cu ţîganu' unguresc, şi cu pesedistu' plagiator semiunguresc
Postat 23 Octombrie 2014, 18:17 de @corneluş
centrele DGASPC BIHOR
ACELE EXTERNALIZARI CE S-AU FACUT AU FOST DEDICATIE RADU TIRLE CATRE FUNDATIA COPII FAGADUINTEI UNDE SAMUIL MITRA A FURAT PE FATA BANUL PUBLIC DE PE 82 DE BENEFICIARI DE LA CP2 ORADEA SI MAI MULT DE ATIT SAMUIL MITRA A ASCUNS LA CP2 ORADEA ABUZURI FOARTE GRAVE MINORE INSTITUTIONALIZATE CARE AU NASCUT [4 LA NUMAR] RELATII SEXUALE IN CENTRU INTRE BENEFICIARI AVORTURI AMBANDON SCOLAR SI MULTE ALTELE ACEST EXCROC ORDINAR DE SAMUEL MITRA TREBUE S-A RASPUNDA PENTRU TOATE FAPTELE CARE SINT ASCUNSE SUB PRES DE CHELNERUL DE DIRECTOR PUIA CA RASPLATA EXCROCUL DE SAMUEL MITRA I-A PUS GEAMURILE LA VILA ACESTUIA FACUTA DIN BANI PUBLICI
Postat 23 Octombrie 2014, 13:45 de biro
s-ar putea sa fie ultimul hohot de ras
Bei Popa razi ca proasta-n targ..ai auzit de dosarele cu retrocedari aiurea...apai afla ca si tu si prietenii tai umflati si chimici santeti pe lista...si cam toti procurorii care s-au chinuit sa ascunda si bolovan care nu a facut nimic desi a fost punct in campania lu electorala....asa ca glumesti pe barba ta...o sa rada unguru si cu Kuru de voi....
Postat 23 Octombrie 2014, 13:32 de jamaica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON