URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 13:15

Cornel Popa: Îl rog pe Ilie Bolojan să nu coboare la nivelul "politrucului" Ghilea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am o rugăminte pentru Ilie Bolojan", a anunţat joi, prin intermediul jurnaliştilor, preşedintele Cornel Popa, care i-a cerut primarului: "Să nu coboare la nivelul politrucilor, căci nu-i face bine nici lui, nici nouă! Dacă nu-i poate ridica la nivelul lui (n.r. - Bolojan), să-i lase în pace, să-i ignore!".

Liderul liberal a opinat că este mai bine ca primarul Oradiei "să lucreze ca şi până acum, pentru că are potenţial, să-şi vadă de ale lui şi să nu coboare la nivelul celor pe care nu-i poate ridica până la nivelul lui".

Senatorul Popa a mai spus că "sub administraţia lor (n.r. - adică a PDL) nu a răsărit nimic în Oradea", în timp ce primarul Bolojan se ocupă de rezolvarea problemelor reale ale oraşului: parcări, reparaţii de drumuri, reabilitarea sistemului de termoficare, a celui sanitar etc.

Intervenţia preşedintelui PNL Bihor survine după ce între primarul Ilie Bolojan şi prefectul Gavrilă Ghilea - pe care l-a numit "politruc" - a izbucnit un conflict la scenă deschisă, pe tema reabilitării faţadelor clădirilor din centrul oraşului. Ghilea a blocat cele patru hotărâri pe care Consiliul Local le-a adoptat în acest sens, atacându-le în justiţie, după ce tot el le-a dat aviz de legalitate, pe motiv că regulamentul pentru întreţinerea şi reabilitarea faţadelor s-ar aplica incorect.

De asemenea, prefectul consideră că Primăria nu ar trebui să perceapă taxe de la proprietarii clădirilor din centrul oraşului, ci să le repare cu fonduri din bugetul local, renunţând la celelalte investiţii, şi că nu trebuie obligaţi să-şi întreţină proprietăţile toţi orădenii care locuiesc în centru, ci doar aceia care au locuinţe în cele 64 de clădiri declarate monumente istorice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
clasament
legat de oameni politici si aici vorbim de experienta in administratie, nivel de cultura, carisma,vestimentatie si altele care fac intregul unui om care se numeste om politic 1. FILIP 2. Bolojan 3........... 4........... 5.Mang 6.Popa ...........corigent.. Ghilea
Postat 15 Octombrie 2010, 12:45 de dan
SI EU AM FURAT LA pnl
CUM POATE UN CUR CU OCHI ADICA CEL MAI SLAB LIMBUT PE CARE LA AVUT BIHORUL SA-I CEARA LUI BOLOJAN LOCOMOTIVA PNL IN BIHOR S-A NU-L ASCULTE PE CHILEA , ADICA ZERO BARAT STATIA popa prostu De BIHOR S-A NE FEREASCA DELU DE PROSTI CA ACEST HOT VEZI FABRICA DE SUCURI TUDOR VLADIMIRESCU LASATA DE MASA CADOU PENTRU PNL VEZI HOTIA DE LA RAPAS CEVA NORMAL PENTRU POPA PROSTU JEFUITORI TARI AUTROSTRADA ZERO KM MILIARDE DE EURO FURATI DE POPA PROSTU SI PARTIDUL pnl DE HOTI tariceanu , orban vosganian toti ne fiind ROMANI HALAL IAR PENTRU TOTI HOTI CARE DEPLING ACEST PARTID DE DERBENDEI S-A NE LASE IN PACE SI S-A SE MUTE LA ACEST NEMERNIC ACASA popa prostu de BIHOR UN PROFESORAS DE DOI LEI VORBA ROMANULUI DECAT S-A MERGI CU UN PROST LA CASTIG MAI BINE MERGI CU UN DESTEPT LA PIERDERE FAPT CE LA SIMTIT CEI DE LA TRANSILVANIA PE PIELEA LOR PS.DUPA CE L-A ALUNGAT PE BOLOJAN DIN PARTID ACUMA VREA SA-L ADUCA INAPOI ,DACA VREA SA-L MANANCE PORCI SA INTRE IN TROC MA GANDESC CA BOLOJAN NU-SE MA-I LASA ANTRENAT IN ASTFEL DE ESCROCHERI CE LE PREGATESTE ACEST LIMBUT ORDINAR SI ZERO BARAT IN pnl VARIATA COMUNISTA antoneasca PE ACEST KAG-BIST IN BIHOR NU-L DORESTE NIMENI IN AFARA DE POPA SI BIRTA .
Postat 14 Octombrie 2010, 21:40 de santa
EDI
CA FIECARE A AJUNS ACOLO UNDE ESTE DUS DE INTERESELE ALTORA SI A LUI !! ASA CA NU MAI FACA PE SFINTII OCROTITORI AI INTERESULUI TARII (EL).
Postat 14 Octombrie 2010, 18:10 de EU
EDI
EU NU II CONTEST REALIZARILE DIN PLASA LUI !! DAR MA SCARBESTE ATITUDINEA ASTA A TUTUROR POLITICIENILOR ROMANI DE A SE SPURCA UNUL PE ALTUL ASA DE DRAGUL UNUI VOT JEGOS !!! NUMAI JEGURILE SE LASA MANIPULATI DE AFIRMATII CALOMNIOASE !!! CA ATUNCI CAND AJUNG LA PUTERE TOT NUMAI IN PLASA LOR BAGA !!!
Postat 14 Octombrie 2010, 18:07 de EU
.....
Este interesant ca orice articol de pe acest site despre senatorul Popa(in paranteza spus unul din cei mai buni parlamentari bihoreni) este murdarit de cel care posteaza mai jos sub numele EU.
Postat 14 Octombrie 2010, 16:44 de Edi
PUPINCURISTUPOPA
CINE VORBESTE !? PUPINCURISTU POPA !!! CEL LANSAT SI SUSTINUT DE FARATII MINCULA , OMUL DE CASA ( CARE FACE CURAT) LA CEI DOI MILIONARI !!!
Postat 14 Octombrie 2010, 16:32 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON