URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2014, 10:50

Cornel Popa îi cere lui Ilie Bolojan stadionul municipal

Intenţia municipalităţii de a nu mai finanţa echipa mare a FC Bihor, care bălteşte de câţiva ani în coada clasamentului celei de-a doua ligi naţionale şi este grevată de datorii către bugetul de stat şi către parteneri acumulate până în anul 2008, este taxată de administraţia judeţeană.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, alături de vicepreşedinţii Ioan Mang şi Alexandru Kiss, a trimis o scrisoare primarului Oradiei, Ilie Bolojan, şi viceprimarului Ovidiu Mureşan, prin care - indirect - impută municipalităţii rezultatele mediocre ale fotbaliştilor, determinate în opinia sa de modestia sumelor pe care municipalitatea le-a alocat în ultimii trei ani, mai concret de faptul că în perioada 2012-2014 Primăria a finanţat FC Bihor cu 1,4 milioane lei mai puţin decât era programat.

"Vă reamintim că dificultăţile cu care se confruntă clubul FC Bihor sunt amplificate şi de faptul că Primăria Oradea nu şi-a respectat angajamentele financiare faţă de bugetul clubului, astfel încât au existat următoarele restanţe faţă de bugetul asumat faţă de instituţia dvs.: în 2012 - 300.000 lei, 2013 - 800.000 lei, 2014 - 350.000 lei", se arată în scrisoarea trimisă luni pe adresa Primăriei.

Pe de altă parte, preşedintele CJ reafirmă în document că administraţia judeţeană e dispusă să continue finanţarea clubului chiar şi în condiţiile în care Primăria nu mai doreşte acest lucru, spunând că va căuta "noi parteneri", dar îi cere totodată să-i cedeze Stadionul Municipal Iuliu Bodola: "Consiliul Judeţean îşi exprimă disponibilitatea şi poziţia fermă de a finanţa în continuare activitatea FC Bihor, dar decizia dvs. neaşteptată şi surprinzătoare ne lasă la dispoziţie doar varianta căutării de noi parteneri. Pentru facilitarea acestui proces, dificil, fără îndoială, vă solicităm să consideraţi posibilitatea transferării stadionului FC Bihor către Consiliul Judeţean".

Amintim că municipalitatea şi-a anunţat intenţia de a nu mai susţine cu bani "clubul-fanion" al judeţului pe data de 15 iunie, printr-un comunicat de presă în care motiva că fotbaliştii FC Bihor au "tocat" sume importante fără a reuşi să facă performanţă. În aceste condiţii, Primăria este dispusă să finanţeze doar echipele de copii, iar sumele economisite prin sistarea alocărilor către echipa mare vor fi redirecţionate către sporturile unde propriul club - Clubul Sportiv Municipal - a obţinut rezultate importante la nivel naţional, adică baschetul şi poloul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
vai,vai..
....se dovedeste cit de mult iubeste fotbalul nea Ilie!Bravo dle POPA,stadionul trebuie trecut la CJ!Bolojan iubeste acum ,e indragostit de muieri!
Postat 25 Iunie 2014, 08:26 de Dan
"... vă solicităm să consideraţi posibilitatea transferării ..."
Corect trebuia scris: ... vă solicităm să luaţi în considerare posibilitatea ... dar, ce să te aştepţi de la un agramat care ştie strict cum se conjugă "mersul la cruce" !?! Nu că destinatarul epistolei ar ştii mai multe dar, în cazul primarului, acesta pune pe alţii să scrie ce urmează să "recite" el !?!
Postat 24 Iunie 2014, 14:08 de Carp III
"Mijlocaşul" Popa Prostu' îl lasă în ofsaid pe "inteligentul atacant" BIG !?!
Corectă motivare, dacă municipiul nu poate co-participa la "întreţinerea" Fotbal Club Bihor, atunci nici pentru stadion nu are bani de întreţinere !?! De fapt aşa a ajuns stadionul să aparţină municipiului, pentru că la vremea transferului de proprietate a venit primăria cu gura mare că e vorba de echipa fanion, în timp ce judeţul a invocat lipsa resurselor, aşa că acum e momentul reîntoarcerii la normalitate, pentru că se numeşte FC Bihor şi nu FC Oradea !?! Să fie a judeţului, atât echipa clubul cât şi stadionul, iar municipalitatea să se ocupe de infrastructura precară a oraşului, nicidecum de sport sau de cultură cu care nu are nici în clin nici în mânecă ca afinitate civică !?!
Postat 24 Iunie 2014, 13:59 de Carp III
Cornel Popa...
CORNEL POPA..candidat LA CEL MAI SLAB conducator de judet ever!!! Incet dar sigur il depasesti si pe Radu Tarle. Putem sa ne uitam la Arad, Cluj, etc tot salivand la aeroporturi, drumuri, si..ma rog..orice activitate menita sa "ridice" un judet fata de concurenta din zona! Pacat! Esti la jumatatea madatului si n-ai facut NIMIC NOTABIL! NIMIC! ..Ne ti in suspans cu licitatia aeroportului invocand tot felul de motive + centuri Stei etc etc "in pom" + drumuri in judet "in pom" + mai incurci si Oradea si pe Bolojan! Multumim nea Popa! Te-am votat din cauza lui Bolo si pt ca mai ai ceva pile la bucuresti sa te bati pt Oradea,, dar a doua oara voi fi mult mai atent. Daca nici cu aeroportul nu facem nimic, poti sa iti iei adio de la votul meu. In TOT BIHORUL VEI FI UN OM POLITIC terminat, expirat...un Petru Filip 2.. HAHAHA!
Postat 24 Iunie 2014, 12:43 de Cornel POPA!
Cornel "Clientelist lenes" Popa
Cornel Popa nu numai ca nu a facut nimic de cand sta in fotoliul de Presedinte CJ, dar acum s-a gandit ca n-ar strica sa impiedice putinele hotarari care aduc beneficii populatiei intregi. Abia astept ca acest om sa fie ejectat din partid.
Postat 24 Iunie 2014, 11:53 de Obs
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON